![]() |
Re: Konacna odluka
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Uz to synth je dosta dubok i za programiranje, tako da mo?e? na njemu napraviti jako puno toga. Nije slučajno Super JV serija (1080, 2080....) standard u svakom večem studiju. |
Quote:
|
Pozz gricko. Evo par reci o K2600, kad si me vec zamolio za pomoc oko odluke.
Ja delim misljenje sa kolegama Don Solarisom i Moritzom. Sta da ti kazem. Imao sam u studiju Triton Studio cetiri godine, naucio ga napamet skroz, i onda nadjem povoljno K2600 i dogovorim se sa likom za trampu uz sitnu doplatu. Evo odmah i utisaka. Kad sam ga stavio u studio, ukljucio i krenuo da sviram, reakcija je bila : ?da li je moguce?? Kao da mi je neko skinuo jaknu sa Geneleca. Znaci Triton je zvucao kao da je iz druge sobe, naspram ovoga koji zvuci In-Your-Face. Strasan osecaj :) Prosviravao patcheve i padao u trans! Evo recimo naletim na Oberheim Matrix Pad, poslusam i ne verujem! Jer dan pre toga sam bio kod Georgieva i poslusao Matrix 12 u hardveru, i 90 % je to to !!! Mislim pazi, Kurzweil nije stvar za presetase. Ima odlican sound, doduse ako stavis GM prosirenje miran si - Mene je malo nerviralo u startu to sto standardno nema neke GM instrumente kao sto su Tuba, Kontrabas... ali zato imas user banku od 200 do 1000 pa sam krkaj sta ti treba. Zvuk ? fenomenalan. Dirka ? brutalna. Pazi, malo je mozda skup. Ali zato postoji K2661 koji je sad gledajuci na danasnje stanje Best Buy!!! Tri prosirenja, adat, smartmedia za male pare u artistu... Eto, mene jedino sto odvlaci od 2661 je dirka. Ja sam navikao na klavirske, ove su super, nesto izmedju Rolanda A33 i kurzweil PC2, dok 2661 ima malo bezveze dirku (kao recimo aranzer Roland E16) . Sve zavsi kakva ti bas treba dirka. Sto se tice KB3 moda, te orgulje sabijaju. Poredio sam pre neki dan orgulje na Kurzu za Motifom, ma ne moze mu motif ni prici. Rezolucija, drawbars, sve... Tako da opet kurz wins! Ponavljam, nije stvar za ljude koje vole presete. Ali koliko shvatam tebi to ni ne treba. Dobijas bez problema soundove za rock mjuz (poslusaj Dream Theater ? klavijaturista Jordan Rudess je godinama svirao i svira K2600 XS, a i radio je u Kurzweilu neko vreme.- presao je nedavno na Korg Oasys 88 za svirke, ali i dalje naravno kuci ima kurz ? jedan K2600 XS, tri u reku K2600RS, PC2R, KSP8, vidi se da je kurzweil fanatik ? a gde i ne bi kada sprava ubija!) Dobijas KDFX, KB3, VAST, LiveMode opciono, i zapamti, ni sa jednim sintom neces dobiti taj sound kao na Kurzweilu. Video, probao, kupio... probao by the way, na pristojnom monitoringu (1031A, JBL LSR, Yamaha NS10... cuje se to odma kad nesto valja) Brend koji je godinama bio zatrpan losim managementom, i klimavom politikom vlasnika ... ali zato odlicnim inzenjerima (ljudi koji su izmedju ostalog napravili Ivory klavir) i pripremaju nam lepo cudo zvano K3000 ! (pandan Oasys-u, koji je by the way odlican ali odlican, ali preskup.) Toliko. Nadam se da ti nesto ovo znaci. Probao Triton, Motif, Motif ES, Alesise... kurzweil... i shvatio! ...mozda je rano da kazem... ali welcome to the club :):cool::D pozz |
Poznat mi je taj osecaj.... kad sam prvi put probao K2000 na NS10, imao sam osecaj da ce ih pokidati... a sve tako lepo i cisto i masno...
Moram probati taj k2661, steta zbog dirke ako je bas plastikarija A koja tri prosirenja idu u paketu? |
Contemporary ( svega po malo-gitare, duvaci, bubnjevi...itd) Orkestral i GM. A dirka i nije tolko losa, posto je Bitch bivsi pijanista pa su mu kriterijumi za nas "obicne" klavijaturiste vrlo visoki ;). Mada ako probas prvo K2600 pa onda K2661 malko ces se skenjati :banghead:.
|
Quote:
|
Kurzweil u svakom slucaju!:)
Ono sto me zanima je postoji li K2661R ili je to k2600R. Zelja mi je dobiti dobre tipke a isto tako i vise od 5 oktava pa razmisljam koja kombinacija bi mi bila najisplativija... Ili ipak k2600... Zna li neko koliko kosta kod nas? Sigurno je velika razlika u odnosu na 1990 eura za K2661? |
K2600 :)
...ma vidi, treba da probas taj K2661 kakvu ima dirku, ja sam pijanista, navikao sam na hammer mehaniku, ali ti vidi, mozda je tebi to OK... 2661 je dirka kao recimo nord lead 2... ili recimo neki stari rolandi... nije to toliko lose, samo ja ne mogu na tome da sviram :D a da uzimas modul... po meni je grehota, jel su slajderi i ostale kontrole nezamenljive za Live i vozanje efekata i ostalo. pozz |
All times are GMT +1. The time now is 08:11 PM. |