Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Shta posedujete od vijura? [fotke] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296)

Don Solaris 16-05-2006 11:18 AM

Re: Shta posedujete od vijura?

Roland XV-5080 + ram
Roland JD-990 + vintage expansion
Roland JP-8080
Roland HPD-15 Handsonic
Kurzweil K-2500R + ram
Yamaha VL1-m Ver 2
Yamaha AN1-x
Yamaha A-4000
Yamaha SY-35
Yamaha SY-77
Yamaha YS-200
Yamaha TG-33
Yamaha TG-500
Korg Delta
Korg Wavestation A/D
Ensoniq TS-10
Ensoniq SQ-80
Ensoniq SQ-R+
Casio CZ-1

Don Solaris 16-05-2006 11:20 AM

A eto je i sličica (nažalost ne vidi se sve na njoj):

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/15-05-2006.jpg

Edit: hmmm iz nekog razloga ovaj interface na forumu resiza sliku, pa evo direkt link na nešto veću sliku bez optičkih distorzija:

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/15-05-2006.jpg

Enjoy!

clusterchord 16-05-2006 12:04 PM

Quote:

Originally Posted by milos
Tomislave ,jel si bio kod onog drugara da usporedis Minimoog D sa Voyagerom?;) :) :hyper:

ma imao sam puno posla. eto ni ono sto si mi zadnje dao za download nisam stigao probati.. :mad:. ali moram otici do tipa.. stvarno me zanima
Quote:

Originally Posted by DJ Z
CASIO FZ1 (od koga je sve počelo)
KORG MS20
KORG POLYSIX
ROLAND MC 202
ROLAND TB 303

wishlist bi bio podu?i...ali par nepre?aljenih
SEQUENTIAL CIRCUITS PRO ONE
OScar
ROLAND SYSTEM 100 (koji nisam uspeo da otkupim od pokojnog Sube)

znao si Subu !?

jos uvijek slusam njegove albume.. stvarno je bio talentiran. i ja bi naradije zapalio u brazil .. :mrgreen: System100 se da nabaviti. jedan frend sa AH list (iz Italije) ga je prodavao nedavno. onaj osnovni model (101). i meni je to napeto, slusao sam demose od 101+102 i to razbija. najbogatiji zvuk koji sam ikad cuo sa roland analogije..

nego, DJ Z, sto nisi ti imao 909 ili neki takav roland drum machine?

u MS20 je fantastican - stalno slusam Moon Safari od AIR, tamo ga ima posvuda. dali koristis filter input da sarafis loopove i sl. kroz njega ?

@Don Solaris: ej Tom, dobrodosao na forum ;). vidim fino si se okruzio ..

Don Solaris 16-05-2006 01:10 PM

Quote:

@Don Solaris: ej Tom, dobrodosao na forum ;). vidim fino si se okruzio ..
Ehej! Bok. Eto da uhvatim vremena pa se zaletim do tebe. Budem doteglio i VL1-m posto mi je opet poceo skupljati prasinu (tako je to kad stigne nova sprava (JD-990) pa zaboravis na sve ostalo). :mrgreen:

OFF 16-05-2006 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
Budem doteglio i VL1-m posto mi je opet poceo skupljati prasinu (tako je to kad stigne nova sprava (JD-990) pa zaboravis na sve ostalo). :mrgreen:

Ako ti skuplja prasinu, ima kod mene mesta u studiju;) . Ja sam i ex5 uzeo zbog VL sinteze, mogu misliti tek.....:hyper: :hyper:

Moritz 16-05-2006 03:06 PM

@Don
kako si zadovoljan sa VL-om. A posto ti skuplja prasinu bi li ga se resio i za koje pare ;)....

Don Solaris 16-05-2006 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Ako ti skuplja prasinu, ima kod mene mesta u studiju;) . Ja sam i ex5 uzeo zbog VL sinteze, mogu misliti tek.....:hyper: :hyper:

Dosta ljudi se zali na EX5, kazu da je losiji cak i od VL-70m. A i navodno da AN sekcija nije bas nesto. Pokusali u Yamahi da kopiraju Kurz 2xxx, ali kako kaze ona stara - koliko para, toliko muzike. Ja kazem za EX5 da je to Boeing 747 sa motorima od Pipera motorca. :)

Don Solaris 16-05-2006 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz
@Don
kako si zadovoljan sa VL-om. A posto ti skuplja prasinu bi li ga se resio i za koje pare ;)....

Ma ne skuplja u smislu da mi ne treba, nego da ju nisam palio par mjeseci. Imam dosta posla sa nekim drugim stvarima. Taj uredjaj jednostavno nije na prodaju. Zvuk je besprijekoran. Takodjer postoji jedna disketa na kojoj su samo analogni soundovi. Opako dobro, toplo, Moogasto. Imam jos dva Virtual Analog-a, ali po soundu, VL-u nisu ni do gleznja. :rolleyes:

DADDY Z 16-05-2006 06:58 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
znao si Subu !?
jos uvijek slusam njegove albume.. stvarno je bio talentiran. i ja bi naradije zapalio u brazil .. :mrgreen: System100 se da nabaviti. jedan frend sa AH list (iz Italije) ga je prodavao nedavno. onaj osnovni model (101). i meni je to napeto, slusao sam demose od 101+102 i to razbija. najbogatiji zvuk koji sam ikad cuo sa roland analogije..

nego, DJ Z, sto nisi ti imao 909 ili neki takav roland drum machine?

u MS20 je fantastican - stalno slusam Moon Safari od AIR, tamo ga ima posvuda. dali koristis filter input da sarafis loopove i sl. kroz njega ?

Pa da,od njega su kupljeni neki synthovi sa liste..i da,jo? uvek imam TR808 koji je takođe od Sube...MS20 je super sprava za razne experimente sa patch poljem..filter mu je ludilo...:da:

relis 16-05-2006 08:26 PM

Yamaha EX5 silver
Novation Supernova 2 rack 24 voice
Acess Virus Classic
M-audio Keystation 49

Don, ima EX5-ica jak motor, barem ko SDI:D. Inace, AN sekcija je takva kakva je od Yamahe. Isto ko na AN1X, CSxX - cujem dosta zvukova u pjesmama Mike Oldfielda, Paul Van Dyka... koji imaju CS seriju. Drugi VA-i su u mnogocemu bolji, ali ima i Yamaha jakih strana u tome.
Ja ju trebam za udaraljke (sve osim kick-ova), razne "FM" zvukove, stringseve i jos stosta. Osim toga, po izjavi ispada da ju nisi probao svirati, kak onda znati koga su htjeli kopirati? Moj najdrazi zvuk s nje je DX attacky elektricni klavir. To me baca u osamdesete...

All times are GMT +1. The time now is 06:47 AM.