Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Priveden Branimir Djokic? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14266)

OFF 07-05-2006 09:24 AM

Re: Priveden Branimir Djokic?

Mi smo to u Uzicu uradili jos pre tri godine, ali to udruzenje je iako zvanicno, registrovano, od visih sila nepriznato. Trenutno je poenta da svi koji sviraju javno, izgleda, moraju imati licencu i clanarinu u samostalnom sindikatu

idekius 07-05-2006 09:35 AM

A sta je sa ovim drugim udruzenjem? Ono gde su Dragoljub Djuricic i Bajaga?
Mislim da se zove "Udruzenje jazz, pop i rock muzicara", ili tako nesto?
Znam da ima tako neki problem sa licencama u inostranstvu, ali... mnogi iz tog udruzenja sviraju u inostranstvu...

OFF 07-05-2006 09:42 AM

Ne znam, meni je po totalna konfuzija. Logicno, kakve bi veze ima Djuricic sa nekim Shabanom ili Djokic sa nekim Hadzimanovim. TA dva udruzenja postoje 10tinama godina, zakon postoji odavno o sporednim delatnostima, autorskim honorarima........ Znam samo da su nama pricali pre 3-4 god - vise nema na crno, moraju od prvog licence, ugovori, nema pustanja fajlova..... i do danas radi ko hoce, kako hoce

OFF 07-05-2006 09:56 AM

E, evo ga Djokic, svira nesto na RTS kod Zike Seljaka, mislim da je ziva emisija:confused:

idekius 07-05-2006 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
nema pustanja fajlova.....

Daj Boze da i to dozivim jednog dana...
Ne kapiram samo kako likove koji rade taj lopovski posao nije sramota toga sto rade...

Talino 07-05-2006 06:53 PM

A je li istina da je u Hr to već zabranjeno?

Nocni 07-05-2006 10:21 PM

Quote:

Originally Posted by Talino
A je li istina da je u Hr to već zabranjeno?

Nije sigurno, nemoguce je to provesti u praksi.
Zaboravio si one sto pustaju matrice s mini diska :).

Od tih sto pustaju te stvari jedino je legenda jedan ex klavijaturista Crvene jabuke. Ima neku klavijaturu iz koje je izvadio cijelu unutrasnjost i koja mu sluzi samo za transport mini diskova. :D

Talino 08-05-2006 02:15 AM

E, nema ?anse da ga provale. :rotfl:

Dushan_S 08-05-2006 02:12 PM

Pa nije to nigde zabranjeno, nego je zbog zakonskih odredbi neisplativno na zapadu. Znam da je recimo u USA svaki komad muzike koji je du?i od minut a da je javno pu?ten broadcast-ovana pesma i samim tim podle?e istim zakonima kojima podle?u sve TV i radio stanice. To znači da ako bend dr?i koncert i koristi pozadinske matrice, morao bi da plaća "emitovanje" makar se radilo i o njihovoj sopstvenoj pesmi. To je jedan od razloga za?to niko ne radi ono ?to bi naizgled bilo jednostavnije, da pusti matricu koja je sinhronizovana sa kompjutera ili bilo čega drugog, već se koriste sampleri i pu?ta se iz sekvencera pomoću midija, ili vi?e kratkih audio fajlova. Znači niko ne bi branio na zapadu nekome da radi kao one man band ali

1. Morao bi dodatno da plati dr?avi i to ne malo
2. Bilo bi dosadno ljudima, ko će normalan da ide da gleda jednog čoveka sa klavijaturom koji sedi i svira, gde je tu provod. Ako već ?eli tako ne?to otići će u neki piano bar ili ne?to slično.

Guta 14-05-2006 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
A sta je sa ovim drugim udruzenjem? Ono gde su Dragoljub Djuricic i Bajaga?
Mislim da se zove "Udruzenje jazz, pop i rock muzicara", ili tako nesto?
Znam da ima tako neki problem sa licencama u inostranstvu, ali... mnogi iz tog udruzenja sviraju u inostranstvu...

To udruzenje zove se Udruzenje uzvodjaca jazz, rock i zabavne muzike, a nakon Bajage i Djuricica, sada je na celu tog udruzenja Ivan Ilic, trombonista i dirigent Jazz orkestra RTS, inace diplomac Berklija (aranziranje) i clan Jova Maljokovic Salsa benda. Ovo udruzenje sada ima status samostalnog, tako da se mogu vaditi licence, uplacivati staz, vaditi vize, itd. Tako bar kaze Ivan, sa kojim sam nekidan pricao o tome, mada moje iskustvo od pre godinu dana sa kanadskom vizom govori suprotno - morali smo ipak da kucamo kod Djokica na vrata i da molimo za clanstvo "preko reda"... to je bilo toliko gadno i ponizavajuce da ne zelim da prepricavam, a nadam se da je sada tome kraj. Sto se mene tice, Udruzenje jazz, rock i z.m. je jedino kojeg ja zelim da budem clan, pa kako god...
A da li znate da je osnovano udruzenje tonskih snimatelja, ne znam mu pravo ime, i da sada navodno i to udruzenje ima sve sto je potrebno za socijalno, penziju, vize, licence, itd?

All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM.