Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Allen Heats ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14084)

Tiki the Boyler 17-05-2006 01:48 PM

Re: Allen Heats ?

Prelazak sa PS2000 na A&H bi bio mali korak za čovječanstvo, ali veliki korak za vas! :)

Softver se skida sa A&H sajta i namjenski je razvijen za podešavanje efekata na mikserima Wizard serije...

http://www.allen-heath.com/DL/WizFxEd101.exe

sasa.ivkovic 18-05-2006 01:03 AM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Prelazak sa PS2000 na A&H bi bio mali korak za čovječanstvo, ali veliki korak za vas! :)

Softver se skida sa A&H sajta i namjenski je razvijen za pode?avanje efekata na mikserima Wizard serije...

http://www.allen-heath.com/DL/WizFxEd101.exe

:) Takav komentar sam i prizeljkivao.Ako se dogovorim sa kolegama u grupi, prodaja PS 2000 ne bi trebalo da bude problem, posto se mikseta dosta dobro kotira i mi smo imali vec nekoliko ponuda da je prodamo.Za malo veci novac nego sto kosta nov A&H. Ima mnogo muzicara narodnjaka (uglavnom harmonikasa) koji vole bas taj muljav zvuk i cuveni eho-ho-ho-ho-...To sve pruza PS 2000.I vise od toga: Ganja 8 kutija na 4 oma bez problema i greje se sasvim normalno.Jedino sto ima 50-ak kila, rekao bih, naspram 24 kg PA20-CP:D .

Pozdrav!

Tiki the Boyler 20-05-2006 02:26 PM

Status, jesi li uspio probati?
Kakvi su utisci?

Arthur 22-05-2006 09:51 AM

sad ja da lupim, pa da ostanem ziv : Soundcraft LX7 II ili A/H mix wizard (16ch)...
najvise me interesuju preampi, posto oba mixera imaju direct out-e

Tiki the Boyler 22-05-2006 10:07 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
sad ja da lupim, pa da ostanem ziv : Soundcraft LX7 II ili A/H mix wizard (16ch)...
najvise me interesuju preampi, posto oba mixera imaju direct out-e

Obrati pažnju na natpis na njihovom sajtu:
Please note that this product is not in current production, and is no longer available from Soundcraft.

U prevodu - više se ne radi... (a Wizard je već u trećoj "inkarnaciji") tako da pretpostavljam da ciljaš na polovnjaka, a tu nikad nisi načisto...

Iskreno, nisam bio u prilici direktno upoređivati ova dva miksera, a naročito ne tako suptilna poređenja (samo preamp)... Jedino što mogu reći da me A&H kupio svojom koncepcijom! Ne mogu osporavati priču (iza koje mnogi stoje) da ne ki drugi mikseri imaju bolje preampe, ali mislim da kada su mass production mikseri u pitanju bolji EQ nećeš naći, kao ni rješenja po pitanju rutiranja signala... Za razliku od Soundcrafta svih 6 auxa su pre/post selektabilni, a ako imaš potrebu za grupama (koje osnovni Wizard 16:2 nema) imaš Wizarda 14:4:2, tako da...

statusband 23-05-2006 01:09 AM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Status, jesi li uspio probati?
Kakvi su utisci?

Verovao ili ne,nisam stigao da je probam,jer sam prezauzet,pored svega sto radim,sviram svako vece,pa nikako da se nakanim da odem da je probam,ali potrudicu se da to odradim uskoro,mada sam vec siguran da je to stvar koja mi treba:D

Seller 21-09-2009 01:06 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 118636)
Efekti su Lexiconovi, a putem MIDI konekcije ih možeš podešavati i sačuvati u vidu preseta, uz pomoć malog softwarea koji se downloaduje sa Neta.
Kao što već rekoh A&H je tvrd i precizan, a opet nije štur! Daje sve što treba da da, a opet neće smuljati zvuk... A što se topline tiče, mislim da ona ipak treba izaći iz instrumenata... Mikser u toj klasi koji daje "toplinu" mi se nikako ne sviđa...
PA12CP je identičan mikser, samo sa manjim brojem kanala... A cijena mu je oko 1000EUR!

Ja sam probao da editujem efekte na koleginom PA12CP, ali jedino sto taj software radi je menjanje preseta (prg change) u smislu remote controlera.Sto se tice menjanja parametara samih efekata - to ne funkcionise.Uostalom na AH sajtu i pise da je ovaj editor za Wizard seriju.Da li je u pitanju nesporazum, ili si ti uspeo da ovaj editor koristis sa PA serijom?

allegrosteva 21-09-2009 01:33 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 120288)

upravo tako. Ja sam primoran da radim na cms 2200 (u principu isto govance kao PM samo bez snage). Isfrustriran sam od tog miksera. Sve (i velikim slovima)SVE je na njemu pogresno-govnjivi efekat, sabirnica, pre-ovi i naravno-najgori eq od postanka univerzuma. Ajd za klavijure i gitare nije problem njima je eq najcesce na nuli ali na bini imam 12 mikrofona.

Bockie 21-09-2009 04:00 PM

Bio sam na svirci u NS i neki pop bend je sa PA12cp i neke opasne Peavey kutije 12ice i horna a pise program 1000w,engleske kutije, razvalili su kafanu! Pazi, jedno 250 - 300 ljudi...
Ja sam probao taj reverb onako "na suvo" bez svirke i zvucao mi je metalno i iskreno gadno... ...ali kad su ovi zaorali..:shock:..suva erotika... Nekako je sve leglo u svirci,fantasticne boje,reverb topao sve do jaja...!

Opasan mixer!!!!

Tiki the Boyler 21-09-2009 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Seller (Post 256659)
Ja sam probao da editujem efekte na koleginom PA12CP, ali jedino sto taj software radi je menjanje preseta (prg change) u smislu remote controlera.Sto se tice menjanja parametara samih efekata - to ne funkcionise.Uostalom na AH sajtu i pise da je ovaj editor za Wizard seriju.Da li je u pitanju nesporazum, ili si ti uspeo da ovaj editor koristis sa PA serijom?

Samo neke serije PA12CP su imale mogućnost editinga efekata. (stariji komadi)
Budući da je interesovanje kupaca bilo premalo, oni su unazad neke dvije godine prestali da to nude kao opciju.

Znači... kod novih miksera nema ništa od editinga!
Što ti je to ti je! (većini planete OK, al na Balkanu ne valja :) )

All times are GMT +1. The time now is 03:14 PM.