Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pomoc opet Cubase SX (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14031)

idvi 10-04-2006 06:25 AM

Re: Pomoc opet Cubase SX

Ima tu dosta čudnih priča...sad kad malo dubioznije probam ..svega je tu ako se usporedjuje 2.2>3.02 SX. Ja bar cujem cudne stvari ..napr. stereo slika se mijenja (kod preslusavanja neznam kako je kod rendera) i to pojedinih instrumenata. I jos jedna vrlo cudna stvar Trllogy u 2 ti?i je za cc 30%(postavke iste) ALI SAMO ON:o:confused:

statusband 10-04-2006 06:29 AM

To pucketanje je relativno normalno kod AMD procesora.Meni se desava cak i kada slusam muziku u Winamp-u po nekada,jednostavno pobrljavi,a kada radis u Cubase cuje se samo dok reprodukuje tiho pucketanje,ali kad snimas nebi trebalo da ga ima.Gresim li?

idvi 10-04-2006 06:41 AM

Quote:

Originally Posted by statusband
To pucketanje je relativno normalno kod AMD procesora.Meni se desava cak i kada slusam muziku u Winamp-u po nekada,jednostavno pobrljavi,a kada radis u Cubase cuje se samo dok reprodukuje tiho pucketanje,ali kad snimas nebi trebalo da ga ima.Gresim li?

Nije u pitanju klasicno pucketanje (bar ne kod men) nego "zakucavanje CPU-a..te onda (naravno) se javljaju razna krckanja i pucketanja i zastajkuje itd. Inace kod mene (ni u priči) nema nikakvog pucketanja kad je sve ok tj kad ne po...zdi CPU u SX3.
Primjetio sam da i kad miruje procesor poskakuje ko neki ?ivac ?ivčeni.:rolleyes::mrgreen:

idvi 10-04-2006 06:57 AM

Reinstalirao sam sve Cube i Nuende i ponovo instal Sx 3.02 Nu 3.2 SX 2.2
i..ima pobolj?anja i to dosta.Vi?e mi ne poskakuje CPU (zasada) ni u mirovanju.
Ali nesto sa stereo slikom nije ok ..kad usporedjujem sva tri.:cool:

Oggy 10-04-2006 07:08 AM

Ma ja uopste ne razumem o cemu pricate.
Razlike izmedju v2 i v3 nema u performansama, tj u zahtevnosti, osim sto je v3 drasticno bolja.
Problemi koji ti se javljaju sa opterecenjima uglavnom su vezani za neke od plugova koje koristis i koji emituju odredjene sumove i time stvaraju laznu sliku opterecenja. Imao sam par puta prilike da mi se to desi u projektima, ali se to desavalo i u v2 i u v3, te se isto desava i sad kad konkretan projekat uzmem iz v2 i otvorim u v3. Dosta stvari moze da se resi i sa ditherom na master sekciji. Takodje, ako je konkretan plug u pitanju, moze da se resi njegovim gejtovanjem, ako je on tu neizbezan zbog umetnicke crte koju daje, pa ne mozes da ga zamenis drugim.
Price o stereo slici ne smem ni da pocnem da komentarisem...

idvi 10-04-2006 07:20 AM

:banghead::banghead::banghead::banghead: sory..sory..sory..za ono stereo slika radim na dvije zvucne i
EMU L kabel mi macice olabavio (imam ?umu tog sranja od kablova po podu , po stolu, po zidu ..jednog dana....).Sad je ok..a za ostalo vidjet cu jos:rolleyes::cool:

Oggy 10-04-2006 08:00 AM

:o
:rotfl:

Plasim se i da te pitam "sta ce ti 2 zvucne od kojih je jedna bolja, a jedna evidentno slabija"...

Danny Lou 10-04-2006 09:38 AM

cubase sx 2.0.283 je najstabilnija verzija sx-a. i dok se ne pojavi stabilnija ne mijenjam je nizasta! :)

idvi 10-04-2006 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
:o
:rotfl:

Plasim se i da te pitam "sta ce ti 2 zvucne od kojih je jedna bolja, a jedna evidentno slabija"...

Inace u radu NE koristim Terratec-a vec samo EMU ovaj puta sam kombinirao radi vjerodostojnosti mog "pokusa" :mrgreen:
Posto uvucem potpuno isti projeckt u Cubase 2 i 3 te podesim sve parametre
kao i prefernce da su isti(znacii isti eff instrum) Istovremeno ih slusam pomocu dvije kartice(drukcije naravno ne ide)I to sve i obratnio..znaci EMU>SX2 Terrat. SX3 i obratno.Mislis li da je to bez veze?:o:confused:
Tada primjecujem da je kod SX3 CPU 30 i podrhtava a kod SX2 23 i miruje. Oboje u stanju mirovanja.Kad pokrenem oboje se penju na 40-45 (ovisi kako ulazi koji eff i instrument) ALI SX3 kad napr dodje kod sola (sax lab) CPU poskoci skoro do 100 i zatrokira cijeli zvuk (neki put ko ovca).Kod SX" sve mirno a cpu se elegantno malo podigne i nema trokiranja ni bleeeejanja:mrgreen:
To sam htio kazat i naravno zamoliti za savijet..:cool:
A zasto mislis da je Terratec 24/96 sranje od kartice!?:D

idvi 10-04-2006 11:36 AM

Kako da otvorim projeckt napravlje u SX3 u SX 2. Ne otvara mi instrumente i njihove postavke:(

All times are GMT +1. The time now is 12:08 PM.