![]() |
Re: 101 put : Mastering
Waves eq-clone ima par preseta koji stvarno znaju da osveze snimak.Posebno oni koji dizu od 2kila pa na gore zvuce fenomenalno zdravo.
|
da li neko koristi reverb na master kanalu
|
Dobro funkcioniraju ambijentalni impuls reverbi od Lexicona 960 ali u vrlo malim kolicinama da snimka ne "zapliva" i to predzadnji u nizu pluginova (prije npr. L3).
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
... po tvom ukusu ??? Pozdrav |
jel koristi ovde neko elemental audio Equium? Ja sam se totalno navukao..
|
Quote:
Quote:
PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM! :D Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
U krivu si . Prvo , nemoj da koristis presete nego radi ono sto cujes . Drugo Izotope ima jedan od boljih softwareskih dither algoritama . Ali i jos neke lepe pogodnosti ( npr stereo sirenje po frekvencijama ) vrlo korisne kad dobijes los mix na master . Quote:
Quote:
Quote:
Na to sam mislio , ako volis takve eq , definitivno bolji ... zadnja cena koju znam je bilo nesto oko 2000 $ , sada je verovatno pala . Probaj pa iznesi utiske ..... Quote:
Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 08:24 AM. |