Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   101 put : Mastering (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13960)

sasaristic 10-05-2006 08:43 AM

Re: 101 put : Mastering

Waves eq-clone ima par preseta koji stvarno znaju da osveze snimak.Posebno oni koji dizu od 2kila pa na gore zvuce fenomenalno zdravo.

liman021 10-05-2006 08:48 AM

da li neko koristi reverb na master kanalu

FrankoPanko 10-05-2006 09:45 AM

Dobro funkcioniraju ambijentalni impuls reverbi od Lexicona 960 ali u vrlo malim kolicinama da snimka ne "zapliva" i to predzadnji u nizu pluginova (prije npr. L3).

SHIVA 10-05-2006 10:47 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
A sta mislis za URS MIX EQ u paru sa PSP Mastering Compressorom i TimeWorks Mastering Compressorom?

TimeWork MasterComp nisam pretjerano koristio pa ne znam. URS mi djeluje nekako aljkavo. Chuo sam ih na ProToolsima i odlichni su, ali imam dojam da PC varijanta osim imena ne nudi bog zna kakve kvalitete. Osim toga, ja preferiram precizne EQ-e na koima mogu podeshavat s "milimetarskom" preciznoshchu, a takvih je malo. Osim PSP-a precizan je i Redefined Audiometric EQ, Waves Linear Broadband i Linear Lowband, svaki na svoj nachin.

Max 10-05-2006 03:53 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA
Izotop bih osobno izbjegao... Osim shto izgleda hi-tech, i ima brdo preseta, pojedinachno gledano alati su dosta loshi.

Mislim da maaaalko gresis , isprva sam mislio da je izotope losh , ali kad naucis spravu , po meni samo MD3 moze da da lepse rezultate ( necu da kazem nenadjebiv :) , jer je ovo licni stav )

Quote:

R-Comp od Waves-a je izvrstan uprvo tamo gdje PSP MasterComp ima slabost!

Kako sam bio sretan kad sam pobegao od r compa ....... :hyper: , mozda je agresivan za elektroniku , ali je pregrub i grainy za kvalitetniju produkciju , a opet je tu PSP wv , koji je za klasu ispred r compa , pa boga mi i PSP mix packa , koji mu dodje oguljena verzija ( kad se radi o compresorima ) a licno mi je pseudo stereo i stereo pack spasao guzicu vise puta :)

Quote:

Redifined audiometric EQ je apsolutni prvak medju EQ-ima.

.... algorithmix ???

Quote:

eto... ovo bi bili trenutno top VST alati za mastering i sound design ;)

... po tvom ukusu ???

Pozdrav

Arthur 11-05-2006 09:31 AM

jel koristi ovde neko elemental audio Equium? Ja sam se totalno navukao..

SHIVA 11-05-2006 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Mislim da maaaalko gresis , isprva sam mislio da je izotope losh , ali kad naucis spravu , po meni samo MD3 moze da da lepse rezultate ( necu da kazem nenadjebiv :) , jer je ovo licni stav )

Jebi ga... imam averziju prema ALL-IN-ONE rjeshenjima, prema EQ-ima koi nude "samopodeshavanje" i generalno prema alatima na chiji GUI dizajn je potrosheno vishe sati rada nego na sam engine. Naravno, moguche je i da sam jako u krivu, ali to bi stvarno bila rijetka iznimka.

Quote:

Originally Posted by Max
Kako sam bio sretan kad sam pobegao od r compa ....... :hyper: , mozda je agresivan za elektroniku , ali je pregrub i grainy za kvalitetniju produkciju , a opet je tu PSP wv , koji je za klasu ispred r compa , pa boga mi i PSP mix packa , koji mu dodje oguljena verzija ( kad se radi o compresorima ) a licno mi je pseudo stereo i stereo pack spasao guzicu vise puta :)

R-Comp nikako nie alat koi mozhe zamjeniti PSP-VW. IMO, to su dva alata s razlichitim namjenama. VW jest nezamjenjiv, ali i R-Comp takodjer... pogotovo kad je u pitanju individualno komprimiranje instrumenata. Urnebesno je precizan, i uistinu jedan od rijetkih kompresora na koima je bolje ARC pustiti ukljuchen. VW stvara puno harmonika (saturaciju), a na nekim elementima to zna i smetat. Osim toga s malo vechim "knee-om" VWrado "pojede" attack i tako subjektivno pojacha zvuk pojachavajuchi "sustain", no efektivno takav element pojede 4 puta vishe prostora u mixu.

PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM! :D Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve.

Quote:

Originally Posted by Max
.... algorithmix ???

Tochno ime je: Refined Audiometrics PLPar EQ. Cjena "sitnih" 1000 USD

Quote:

Originally Posted by Max
... po tvom ukusu ???
Pozdrav

Naravno. Sve ovdje napisano je IMO i po mom ukusu. Bio bih idiot kada bih tvrdo drugachije i kategorichki odbio moguchnost pogreshne procjene. No iskustva imam dosta, i vjerujem svojoj prosudbi dovoljno da na temelju nje iznesem i nekakve sugestije.

SHIVA 11-05-2006 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur

Pristojan EQ s prilichno "trapavim" kontrolama (nervira me nemoguchnost upisivanja vrijednosti tastaturom). Waves Q-10 je odlichna zamjena, a Refined Audiometrics PLPar EQ (za jak procesor) ili Refined Audiometrics PLPar EQ X (za slabije procesore) je idealna zamjena. Naravno, ovo je samo moe mishljenje.

Max 11-05-2006 02:09 PM

Quote:

Jebi ga... imam averziju prema ALL-IN-ONE rjeshenjima, prema EQ-ima koi nude "samopodeshavanje" i generalno prema alatima na chiji GUI dizajn je potrosheno vishe sati rada nego na sam engine. Naravno, moguche je i da sam jako u krivu, ali to bi stvarno bila rijetka iznimka..

U krivu si . Prvo , nemoj da koristis presete nego radi ono sto cujes . Drugo Izotope ima jedan od boljih softwareskih dither algoritama . Ali i jos neke lepe pogodnosti ( npr stereo sirenje po frekvencijama ) vrlo korisne kad dobijes los mix na master .

Quote:

R-Comp nikako nie alat koi mozhe zamjeniti PSP-VW. IMO, to su dva alata s razlichitim namjenama. VW jest nezamjenjiv, ali i R-Comp takodjer... pogotovo kad je u pitanju individualno komprimiranje instrumenata. Urnebesno je precizan, i uistinu jedan od rijetkih kompresora na koima je bolje ARC pustiti ukljuchen. VW stvara puno harmonika (saturaciju), a na nekim elementima to zna i smetat. Osim toga s malo vechim "knee-om" VWrado "pojede" attack i tako subjektivno pojacha zvuk pojachavajuchi "sustain", no efektivno takav element pojede 4 puta vishe prostora u mixu...

Potpuno se slazem , ali sam u zescoj fazi karakternih pluggova ( sta cu ..... )

Quote:

PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM! :D Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve.

Radim sa njima vec 3 godine i osobno ih jako volim ( kao i ceo PSP set ) ali tako su i oni napisali na svajtu . A ogradio sam se o mix bassa i ostalog ..... saturator volim ( mada ne mislim da je nesto izuzetan ) i mislim da je Voxengo analog flux korak napred . Mix bass sam doziveo kao mushy .....

Quote:

Tochno ime je: Refined Audiometrics PLPar EQ. Cjena "sitnih" 1000 .

http://www.algorithmix.com/en/peq1_order.htm

Na to sam mislio , ako volis takve eq , definitivno bolji ... zadnja cena koju znam je bilo nesto oko 2000 $ , sada je verovatno pala . Probaj pa iznesi utiske .....

Quote:

No iskustva imam dosta, i vjerujem svojoj prosudbi dovoljno da na temelju nje iznesem i nekakve sugestije.

Siguran sam u to , drago mi je da te imamo na forumu

Pozdrav

Max 11-05-2006 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur

Ja ..... na preporuku tonca Justina Tmberlake a ....... koji ga zloupotrebljava , meni se jako dopada za skidanje , vec kod dodavanja je malo frka ...... ali moj omiljen za ciscenje fr ....

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 08:24 AM.