Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Waves plugin? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13926)

milos 01-04-2006 01:40 PM

Re: Waves plugin?

Jel probao neko Waves SSL 4000?

LACKY 01-04-2006 02:18 PM

Probao! To radi odlicno, samo demo ide na i lok i posle 7 dana nema vise!

Tazman 02-04-2006 04:11 PM

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7939

idekius 02-04-2006 04:39 PM

Cuo i ja to isto... he, he...
Prvobitna informacija je da ce biti vodenizovani i UAD, CreamWare, URS Compressori i SSL Waves...

Ali, neka bude samo Waves SSL i to je strava...

Ja imam kompletnog UAD-a, izuzev Space ECHO i Boss CE-1...

MultiBand kompresor ne koristim (jer sam glup za njega, a nikako da nadjem vremena da ga chackam), a Roland Dimension D je PUN POGODAK... nije napadan chorus koji pravi ono uau, uau, topao je i shirok...

Vrlo je primenljiv na svemu i svacemu... na gitarama, vocalu, bass-u, doboshu... Stvarno pitko zvuci... Turish na se send i vozi Misko:da:

Jedva cekam da izadje i UAD-Neve i ocekujem da ce to za nas "kompijuterashe" uz Waves SSL i URS biti milina...

Neko je gore napisao kako Waves SSL nije identican SSL-u... normalno, tako i ocekujem... dovoljno je da radi kvalitetom UAD-a i to je vise nego O.K...

Sad... ima jos nesto... Ako je Skopy (Babe) slagao mene, lazem i ja vas, ali po njegovoj prici Vlada Negovanovic je poredio 1176LN sa UAD-a i 1176LN hardware i rekao da je razlika stvarno minimilna, ako uopste i postoji...
Lacky je radio sa Vladom, pa mozda zna nesto o ovoj izjavi?

Ja nisam imao prilike da cujem hardwerski 1176 LN i neznam kako zvuci...
Znam kako zvuci ovaj na UAD-u i on radi odlicno...

Pultec takodje, a i Fairchild (za grupe instrumenata)... to isto kazu i na gearslutz, a to je forum (pored ovog) koji smatram merodavnim...

Sto se tice te price kojom smo krenuli, analogno, ili digitalno...
Ja neznam i ne mogu nista da kazem jer gomilu stvari nisam ni video, ni chuo... znam kako radi dobra digitalija i losa analogija... vrhunske analogne uredjaje nisam imao prilike da vidim na delu, pa je bilo kakva moja konstatacija suvisna...

Jednu stvar znam... a to je za sta radi vreme... sigurno...

********EDIT************************************** *****************************

Ufff... izvinjavam se... to "analogno vs. digitalno je u komsijskom topicu... par reda gore ili dole...
Ne zamerite... MB pivo je ucinilo svoje :-) Ono je vrlo analogno i takvo treba i da ostane :-)

Mogli 02-04-2006 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Roland Dimension D je PUN POGODAK... nije napadan chorus koji pravi ono uau, uau, topao je i shirok...

Vrlo je primenljiv na svemu i svacemu... na gitarama, vocalu, bass-u, doboshu... Stvarno pitko zvuci... Turish na se send i vozi Misko:da:

...

Ja sam bas bio sumnjicav u vezi tog softwerskog chorusa Dimension D, ali ako ti kazes da to vredi imati, onda mislim da cu ga i ja uzeti! :)

idekius 02-04-2006 04:51 PM

Neces da se pokajes... 100%
Pokreni prvo demo i isprobaj ga...
Ja kada hocu napadan chorus, uzmem nesto drugo, ali kada hocu mekan chorus koji "shiri"...
Ufff... Dimension D mi se mnogo dopao...

Mogli 02-04-2006 04:59 PM

Rado bi ja to isprobao, ali cim sam skinuo ovu novu verziju 4.2.0, odmah mi je ispisao na performace metru da je Roland Dimesion D - Not authorized - demo expired! Ne znam na koju foru, jer ga nisam pokrenuo ni jednom!?
Slusao sam demo ali hardwerski i to je jako dobro!

goasia 02-04-2006 09:18 PM

u vezi rolandovih efekata za UAD 1 , kako se to kupuje ?
inace Mogli , nisam ti se javio za ultra pack , posto mi prvenstveno igraju chorusi za Uad , i mozda plate ... jel ti jos ostao slobodan nalog?

LACKY 02-04-2006 11:34 PM

1176 I 1178 kao hardver jako dobro poznajem,ali iskren da budem, nisam ima prilike da koristim Uad. Sem na 1 dan, kada mi ga je uzajmio ortak da probam.A najvise sam se igrao sa njegovim master limiterom,i to mi se dopada!

All times are GMT +1. The time now is 06:20 PM.