Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Bob Katz: Analog vs. Digital summing (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13917)

SIMKES2 13-04-2006 09:06 PM

Re: Bob Katz: Analog vs. Digital summing

Ma imam ja jedan D&R DAYNER 32 kanala inline meni dobro zvuci pa sam odlucio da idem preko njega al na insertu ameka stereo com itd.

Oggy 13-04-2006 11:36 PM

D&R za sabir... :rolleyes:

Ne bih ja to...
Ima tu ljudi koji su dosta koristili i radili i niko nije hvalio sabirnicu.
Ako ces analogno, onda samo Hi end suma ili skup sto, a ovaj to sigurno nije.
Ne znam... Ja bih se do neke prave sprave drzao kompjutera jer i u toj klasi mixevi mogu da idu rame uz rame sa analognim, a u klasi stola od 2000 evra ili manje, nema sta da se prica.

Oggy 13-04-2006 11:56 PM

Nekada je i Mackie 32/8 kostao 12.000 dm, a sad se prodaje za 1000 polovan. Sa razlogom. Ali u to vreme je sve bilo "skupo" za danasnje pojmove.
Ono sto je tada zapravo bilo skupo, skupo je i danas, a takodje je jednako kvalitetno kao i tada, zato sto je kvalitetno.

Ti mozes iz prve ruke da kazes coveku kakav je sabir na doticnom mixeru i da li bi pre sabirao da D&R ili digitalno.
Ja bih pre digitalno.

zagor 14-04-2006 12:39 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Nekada je i Mackie 32/8 kostao 12.000 dm, a sad se prodaje za 1000 polovan. Sa razlogom. Ali u to vreme je sve bilo "skupo" za danasnje pojmove.
Ono sto je tada zapravo bilo skupo, skupo je i danas, a takodje je jednako kvalitetno kao i tada, zato sto je kvalitetno.

Ti mozes iz prve ruke da kazes coveku kakav je sabir na doticnom mixeru i da li bi pre sabirao da D&R ili digitalno.
Ja bih pre digitalno.

Meni se D&R-ov zvuk uopste ne svidja... svidjao mi se sve manje i manje... OK, za proterivanje midija u ateljeu, kao monitoring, je OK...ali kasnije sam chuo mnogo bolje sprave.

A odgovor na tvoje pitanje je... ipak bih sabrao analogno, bez obzira na sve... ne prichamo o Behringeru- da je on u pitanju, sabrao bih digitalno!

Pozdrav...:)

OFF 14-04-2006 12:55 PM

citat Vlada Negovanovic - momci, sabirajte van kompa, makar i u digitalnom mixeru, bolje je

Oggy 14-04-2006 01:30 PM

To je covek mislio na casu matematike... Da ne nauce ljudi da se previse oslanjaju na komp, pa posle, kad treba racun bez kompa da pukne bruka... :banghead: :D

Inace u kontextu, licno sumnjam da je to covek, prvo rekao, a ako je cak i rekao, sumnjam da je dobro protumaceno (jer smo mi narod sklon pogresnim tumacenjima).

Dushan_S 14-04-2006 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
citat Vlada Negovanovic - momci, sabirajte van kompa, makar i u digitalnom mixeru, bolje je

Ni?ta bolje nego proći jo? par puta kroz a/d d/a konverziju :D To da taj neki "spark" na zvuku! (da da, a vi se sad smejte :cool: ) Super je fora i da se jo? ve?e neki matori dat recorder na kraju lanca da prođe i kroz njegove konvertore, pa da bude malo "vintage" zvuk :p

OFF 14-04-2006 06:00 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
To je covek mislio na casu matematike... Da ne nauce ljudi da se previse oslanjaju na komp, pa posle, kad treba racun bez kompa da pukne bruka... :banghead: :D

Inace u kontextu, licno sumnjam da je to covek, prvo rekao, a ako je cak i rekao, sumnjam da je dobro protumaceno (jer smo mi narod sklon pogresnim tumacenjima).

Ma ozbiljno, licno meni i kolegi, koji je bio sa mnom na praxi kod njega u studiju, pre manje od godinu dana. Meni je zvucao potpuno ozbiljno, i vrlo direktno i konkretno, tako da otpada varijanta da ga nismo skapirali. Sad, glupo je sto pominjem coveka u odsustvu, samo sam hteo da izrazim stav jednog od ljudi 'u poslu', i sigurno jednog od najzaposlenijih producenata kod nas.

Oggy 14-04-2006 07:48 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Ništa bolje nego proći još par puta kroz a/d d/a konverziju :D To da taj neki "spark" na zvuku! (da da, a vi se sad smejte :cool: ) Super je fora i da se još veže neki matori dat recorder na kraju lanca da prođe i kroz njegove konvertore, pa da bude malo "vintage" zvuk :p

Svi dobro znaju da DAT mora da bude izrazito mator za taj vintage efekat i po mogucnosti jos neki drop (jer su samo ti valjali). DAT inace daje i tu potrebnu toplinu trake.
Naravno, digitalni mixer i njegova analogna sabirnica, ne vrede nista, ako na njima nije sabirao neko ko je faca (jer ako nije sabirao neko ko je faca, zvuci digitalno). Sto je taj vise faca bio, to digitalni mixer zvuci analognije, a sabirnica sabranije...
...
Izvinjavam se ovaj dripac Dule me uvek navede na raspravu..

Dushan_S 15-04-2006 12:38 AM

Posle ovako ozbiljnog i slojevitog post-a kolege moram i sam da odem u sabirnicu da se saberem malo (analogno il digitalno, bitno je da nije u kompu) :D

.... Ili je to mo?da saBEERnica? E to je već onda druga priča, zbog napete situaciji koja se de?ava kad se dugo bulji u monitor i DAW u celini, red je da sednemo jednom svi sa foruma pa da vidimo kakvo je saBEERanje efikasnije, analogno, digitalno, nik?ićko ili weifert sabiranje :p

All times are GMT +1. The time now is 04:24 AM.