![]() |
Re: Roland VS Korg
Znam da cete odma na mene skaknut i napasti al nema veze, nit obracam paznju na to samo da navedem cinjenice sa kojim nijedan od vas nece se SLAGAT samo iz INATA zato sto ja PISEM ovo.
Quote:
ARRANGER znaci sint koji je potreban JEDINO i ISKLJUCIVO za uzivo svirku, po mogucnosti da samplira samo zbog ACC a ne tih BOJA. Naravno se moze koristit i u studio kao pomagalo neko i pored toga sto mu dosta STUDISKIH stvari nedostaju. Da bude stabilan kao ARRANGER i da ima unutra ono sto je potrebno jednom ARRANGERU koje je slucaj kod I30 i G1000 a ne da bude ARRANGER a unutra da ima i MASTERING TOOLS kao sto je PA80 ili PA1X (to mastering tools ne morate uzeti LITERARY) jer cinjenica je jedan PA80 ili PA1X nema nikakih ARRANGERSKIH funkcija koji je potrebno a ima neki VOCAL HARMONIZER ili CD BURNER. Ako je PA1X ARRANGER zasto njemu potrebno MP3 PLAYER il CD BURNER? Da bi oni to dobili oni su morali maknut ZIVOTNE FUNKCIJE jednog ARRANGERA sto znaci shebali su ga. A to nije slucaj nimalo kod I30 ili G1000. OVO JA NE PRICAM SA NEBA NEGO OVO SU CINJENICE. I kad svedes sve to na kraju, mi hocemo SVE U JEDNO koje je ipak opravdano za MNOGO NAS zbog nasih finansijskih situacija i stanja. Al ipak najtacnija je rec KOLKO PARA TOLKO MUZIKA a mozemo mi tu nagadjat i danima. Sto se tice KORGovih i ROLANDovih ARRANGERA, tu sve radi ukus, JA licno nikad ne bi imao niti YAMAHIN niti ROLANDOV ARRANGER jer to sve za mene detski zvuci al....ja nikad u STUDIO ne bi koristio EXTREME nego njegova mesta zauzimaju MOTIF ES 7 i FANTOM X6, stvar ukusa a naravno na sve to i KRALJ tih WORKSTATIONA K2661. Kako god okrenes sve se svede na svoj licni ukus i pored toga sto tu postoje mnogo BROJCANE a i ZVUCNE cinjenice. Ima tu i druga stvar koja je najzastupljenija kod nas, STA TI IMAS I JACU, da zvucim ko ti. Posebno narodnjaci. Prva stvar je DX7/11, koji je CULT svih vremena kod nas al stvar je sto nije samo kod nas nego u citavom svetu, zelimo to imat iz te neke cinjenice. Druga stvar je TRITON koji je CULT kod nas al nije tako u svetu. Sto znaci prvi razlog je opravdan al ne drugi, jer nasa je BOLEST to sto mi zelimo DA SAMI SEBE PRILAGODIMO SINTU UMESTO DA PRILAGODIMO SINT NA NASE POTREBE sto znaci sint nas komanduje ne mi njemu. U SVETU gde ja radim il gde se druzim najmanje je koriscen TRITON najvise MOTIF ES a posle njega K2661, sad to ne znaci da su oni bolji al ipak tu postoje cinjenice koje su ljudi i odabrali da bude tako. Napisao sam jednom da sam iz INATA uzeo MOTIF ES i tad nisam znao njemu al danas ne bi ga dao za 6 TRITONa i za narodnjake. Sad zasto je tako? Pa zato sto sam ja napravio da sint bude onako kako JA ZELIM a ne da ja budem kako SINT ZELI i da kupim TRITON i onda da zvucim kao OFF ili MUZIKANT ili bilo ko. Poslusao sam snimci sa puno clanova YU MIDIja koji koriste PSRe i ZLATKOve packs, potiv koga nemam nista i mozda covek koga najvise postujem, sad sve to zvuci lepo, vrlo lepo, al zvuci bedno zato sto je svaki ijedan snimak sto sam cuo zvucio isto: Uzmi PACK nabij ga unutra i sviraj i jos stotinu ljudi taj isti PACK a na kraju nezadovoljni zasto isto zvuce. Kod KORG PA80 je skroz drugaciji slucaj gde je svako DETE kome je doslo SET ili PA u rukama, uzelo, premotalo taj set, unistilo skroz, promenilo ime i sad pola YUGOSLOVENSKIH imena su na setovima za PA80: MACA.SET, DADA.SET, MOJAOVCA.SET, KUCKA.SET, KAVADARCIEST i pola te KUCKE i MACKE su sve na SETOVIMA, a setovi svi su samo SRANJE i nista vise, na kraju svi napadaju PA80 da ne valja sto je neka BUDALA to radila. Zasto JA ne bi dao svoj PA80 ni za TYROS2 il jos mnogo vas tu sto znam? Ako bi sutra i UZEO TYROS 2 i on bi valjao za mene al da se pitamo zasto bi i taj valjao. Da ne prosiravam vise moje gluposte i filozofije, lepo je meni vako gde jesam sta jesam i kako jesam al nadam se da ces bar jedna osoba od sve ovoga uzeti jednu rec kao ispravnu. Pozdrav svima |
All times are GMT +1. The time now is 11:45 PM. |