Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   E jel probao neko da snima izravno iz pojacala? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13792)

MUzzY 23-04-2006 09:07 AM

Re: E jel probao neko da snima izravno iz pojacala?

Interesatno. Znaci problem je u emulaciji kutija :) Mada me cudi za Warp, mogao sam da se zakunem da sa njim to zvuci odlicno. Oh, well...

Dushan_S 24-04-2006 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY
Interesatno. Znaci problem je u emulaciji kutija :) Mada me cudi za Warp, mogao sam da se zakunem da sa njim to zvuci odlicno. Oh, well...

Warp? Ko je pomenuo warp?
Inače nije samo stvar u kutijama, lampe u power-amp-u itekako imaju svoju ulogu, kod lampa?a.

muris 19-10-2006 12:23 AM

jesam par puta i nisam zadovoljan.

Arthur 27-11-2006 12:08 AM

danas sam fore radi, isprobao gitar rig simulaciju kutija, na signalu snimljenom sa peavey 5150 iz linijskog izlaza... snimao sam ga inače normalno, sa mikrofonom, al sam probe radi snimio i linijski, pa da se poigram.. mogu vam reći da je posle 10minutne borbe i igre ekvalajzerima i kompresorima signal sa mikrofona odneo pobedu... znam, mnogima je to logično, ali mene je zapanjilo šta se sve može dobiti iz simulacija kutija... konkretno, na ovom albumu će biti jedna pesma koja će biti snimljena na taj način, jer iziskuje programing bubnja za koji sad nemam vremena, a ostajemo bez termina u studiju u kom snimamo.. iz tog razloga sam večeras isprobao tu kombinaciju (jer pojačalo uvek možemo da donesemo u moj atelje), i mogu reći da se nimalo ne plašim :D

Dushan_S 27-11-2006 02:33 AM

Probaj mo?da bolje sa impulsima umesto guitar rig simulacije kutija. Fora je ?to mislim da kod guitar Rig-a simulacije ne poku?avaju da dočaraju kako power amp utiče na zvuk, dok mislim da je gomila ljudi radila impulse kroz pojačalo na neutralnoj postavci pa bi ti to mo?da radilo bolje.

stigma 27-11-2006 12:13 PM

Bas sam jutros isprobao marshall JMP (lampas) direktno u kartu + simulacije kabineta Rig2 i AT2 i onako uljepsano zvuk je goli s**t. Jednostavno A i D u loop-u se neljube nikako:mrgreen:

Arthur 27-11-2006 01:54 PM

ne znam... nemam impulse kutija, možda mi možeš proslediti.. ovako mi se sviđa što mogu da se poigram sa Air i mic podešavanjima... meni je upalilo... možda je to putanje signala, jer je meni iz peaveya išla prvo u matori predrkani MCI mixer, pa iz njega u RME...

Dushan_S 28-11-2006 02:27 AM

Neke ima? na noisevault-u a ostale ti mogu baciti nego nisam siguran da li imam mail?

Arthur 28-11-2006 07:36 PM

Primio! HVALA! :D

Dushan_S 30-11-2006 12:51 AM

Ajd pa javi kakvi su ti utisci!

All times are GMT +1. The time now is 06:43 AM.