![]() |
Re: upward compresija ili kako god?
Pa jeste, ali mi je nekako neprirodno da se bar malo ne cuje pevanje tomova, a i ne svidja mi se kad za vreme svirke po tomovima odjednom grunu chinele i malo dobosh, iz mikrofona za tomove. Ja ipak radim gate, i to sa ne vise od 15db flor-a, tako da se te cinele lepo izbalansiraju i za vreme prelaza a i izmedju njih. Probao sam sa seckanjem, ali.....
|
sve navedeno radim rucno, narocito kad sam u ulozi asistenta na nekom "ozbiljnijem" projektu... naravno da je najsigurnije rucno seci tomove, narocito jel ti moderna tehnika omogucava custom fade-ing za svaki udarac. A dobos mi se u zivotu nije cuo istovremeno kad i udarac toma, jer bi takav prelaz bio krajnje besmislen... pri tom ne mislim na floor-tom koji se dosta cesto vozi sa dobosom.. sto se cinela tice, one su zapravo glavni razlog zbog cega ih secem, a o tom pevanju tomova... eh kad bi svi donosili komplete od +5k eura, mozda bi ih i ostavio (npr D.Dub - O danima), ovako mi prave samo zestoko sr...
@manley oh kad bi samo znao koliko nikad nisam zazalio ;) Mada, eto jos malo, par godinica, i kanim si naci sebi asistenta :D :D pa da iskaljujem bes.. |
Ne znam, meni cesto open hi-hat pravi probleme i zbog toga uopste ne seckam, mozda gresim
|
kakve probleme? Curi negde? to ume da muci... najvise je do samog bubnjara pa onda tek postavka mikrofona... mislim, kakve ima veze sa timpanima?
|
Zamisli nekog HC bubnjara (a svi su hc na svoj nacin:D ) koji svira nesto sa otvorenim hi-hatom. Kada krene u prelaz, sustain od tog hi-hata ostaje i uz tomove, hocu reci retko mi se desava da kad se sviraju tomovi, cuju samo oni. Ista stvar su prelazi kombinovani sa chinelama. Ako isecem rucno, dobijam nadolazece cinele na njihovim repovima
|
Mozel neko da mi objasni sta mislite na RUCNO SECENJE?
Jel to da svaki tom skratis kao SVOJ PART i onda seces duzinu? Il nesto drugo? Ako je to slucaj onda ipak mislim da je NOISE GATING bolje resenje. Il nisam u pravu? |
Quote:
|
Tako nesto.:) Dilema je, da li seci traku kad tomovi ne sviraju i na tom kanalu ostaviti potpunu tisinu, ili koristiti GATE i te delove njime utisavati
|
Quote:
@nedim rucno secenje je da u multitrack editoru, na pojedinom audio-fajlu rucno napravim cut na svim mestima udarca timpana i da zatim custom fade-in-outingom napravim zeljeni efekat, iskoristim sta mi treba i izbacim sta mi smeta. Noise gate mi nije dovoljno flexibilan za to jer ima konstanta podesavanja. I da, cak i na vocal track-ovima editujem pojedine reci promenom gaina ili normalize funkcijom ukoliko je dinamika pevanja prevelika (uglavnom zbog lose vokalne tehnike), pa tek onda kompresorom dobija "punocu" zvuka... |
Cekaj, u tom mikrofonima ti fakticki ostaje samo attack od envelope timpana, ako sam skontao?
|
All times are GMT +1. The time now is 11:14 AM. |