![]() |
Re: Nepismenost u tekstovima na domaćoj sceni
Quote:
Citirao sam po secanju , ali sam siguran da je dobro navedeno . @ Dusan_S , da li je to samo naziv ili ima i pesma sa tim tekstom ? Za mene je Dule br. 1 . i kao covek i kao pesnik . Pozdrav ... |
Ne znam, ali pretpostavljam da kao ?to je kod nas na estradi običaj, postoji pesma pa je album nazvan po njoj. Ne znam sa sigurno?ću, znači nisla otvarao ili slu?ao disk, samo sam video kako izgleda naslovna strana.
|
Imam utisak da uvek kvarim zabavu, ali mislim da ovome ne treba pridavati toliku vaznost.
Prvo, sta mislite da li ovakvih primera ima i u svetu? Pa naravno da ima. Drugo, nekad pogresna dikcija, ili gramaticki neispravan tekst mogu i da doprinesu kompoziciji. U tom smislu sto to skrece paznju slusaoca i svi ce je upamtiti po toj "gresci". Na kraju krajeva, evo mi ovde pricamo o Zeljku Joksimovicu (izmedju ostalog), a ne vidim da mu to ide na stetu.... |
Potpisan je Dusko Trifunovic i kolik sam shvatio on jetrazio od Duska pesmu,i kazu dobio!
|
Jeste, cika Dusko. Pored toliko lepih pesama koje je napisao uvek se na pomen njegovog imena setim anegdote sa kraja '80-tih iz jedne zive emisije na, mislim TV Sarajevu.
Voditelj - Dusko, toliko ste lepih pesama za decu napisali, sta mislite sta danas deci najvise treba? - Deci treba je*ati mater :D Ima strasnih narodnjackih bisera: -Kao minska polja da sam bio ja:confused: ni majka me jutros nije poznala |
Quote:
|
Pa, gde ces urbanije od price o BG splavovima ?!:rotfl:
|
Pa pazi, ne ?ivim u BG-u (dodu?e pi?e mi to kao mesto rođenja u ličnoj karti) ali da ka?em patriotski, to definitivno nije moj Beograd... :p
(sad bi trebalo da nakon ove izjave odzvi?dućem nezainteresovano nadajući se da niko nema pristup nekoj kopiji zadnjeg CD-a N.Z. na kom se nalazi dotična pesma u svom rimejku pa ne mo?e automatski ni da čita sitna slova) :rolleyes: :angel: |
" Sjecas li se one noci ,
kad si meni rekla ne ? To su bile moje oci , sto su s tobom plakale " Bozanstveno . |
All times are GMT +1. The time now is 01:26 PM. |