Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13185)

kompozitor 17-12-2005 09:29 PM

Re: CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom

Quote:

Originally Posted by ANITA
Moj projekt je vec pun i stereo i mono traka (i htjela sam dodati jos neke)!

Hajde probaj sta ce se desiti u praznom programu . To ti je 2 min.

Quote:

U kojem smislu mislis direktno iz expolorera? Bez opcije IMPORT? Samo povuces (kako se moze npr. u wavelabu) u projekt?

Upravo tako samo prevuces fajlove .

Pozdrav ...

ANITA 17-12-2005 11:07 PM

Quote:

Originally Posted by kompozitor
Hajde probaj sta ce se desiti u praznom programu . To ti je 2 min.
..

I onda? Da umjesto ovih 20 kojih trebam prebaciti u ostalih 60, prebacim ostalih 60 u prvih 20 u novom projektu? :confused:
:)

ANITA 17-12-2005 11:09 PM

Probat cu sutra s ovim povlacenjem i nadat se da ce on automatski otvoriti mono/stereo kako treba. Ako je tako, Dushane, dugujem ti bajadere! :)

kompozitor 17-12-2005 11:47 PM

Quote:

I onda? Da umjesto ovih 20 kojih trebam prebaciti u ostalih 60, prebacim ostalih 60 u prvih 20 u novom projektu? :confused:
:)

Ma neeeee , vec da mogu da eliminisem ono sto nije problem .

U principu to bi moralo raditi dobro , kod mene radi . Tesko je shvatiti u cemu je problem napamet . Moram eleminisati jedno po jedno .

Hajde priznaj da jos uvek radis sa Cubase 2 :) . ( Jel ide prvo smajli pa tacka ili obrnuto :zbunjen: ) . Vidi opet .:banghead: Necu vise .

Pozdrav ...

statusband 18-12-2005 02:03 AM

U opste ne kontam kako ti ne importuje i imena traka?:confused:

Dushan_S 18-12-2005 02:41 PM

Quote:

U kojem smislu mislis direktno iz expolorera? Bez opcije IMPORT? Samo povuces (kako se moze npr. u wavelabu) u projekt?

Moj projekt je vec pun i stereo i mono traka (i htjela sam dodati jos neke)! Da otvaram u novi projekt, vjerojatno bi otvorio po setingu otvorene trake, ali ovako u cijeli raznolik projekt ne ide... U tome je stvar zasto experiment na praznom projectu ne djeluje isto i vama pali ovo sto meni ne pali (jedino trebam provjeriti ovo Dushanovo povlacenje)

Ma da, isto kao u WaveLab-u, najobičniji drag&drop iz explorera, ne mora? ni da ima? traku, nani?ani? prazno mesto ispod poslednje, donje trake i on će ti napraviti za svaki fajl traku, zavisno da li su fajlovi mono, dobiće? sve mono trake sa imenima fajla koji prebacuje?. To je tako u trojci, ali mislim da je bilo isto i u dvojci, nisam to primetio kao neku novinu. Čak i ako ne mo?e? sve odjednom u dvojci, mislim da bi moralo da mo?e drag&drop jednu po jednu a i to ne traje dugo.

ANITA 18-12-2005 07:09 PM

Ok, Dushane! To bi trebalo rjesiti sve moje probleme! Probam pa javim.
Da, radim u dvojci jos.

ANITA 18-12-2005 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by statusband
U opste ne kontam kako ti ne importuje i imena traka?:confused:

Importira imena traka ako vec unaprijed nisu otvorene one u koje ce importirati, a ako jesu onda ostanu njihovi nazivi AUDIO 68, AUDIO 69 itd.....

Ma nisam jos stigla provjeriti ovo povlacenje, to bi moglo rjesiti sve probleme!

Jucer sam provela cijeli dan snimajuci pjevacicu koja falsha četvrt tona svaki ton, a i kao da je ugodena na 400Hz, a ne 440Hz=A.... jos uvijek sam u soku...

statusband 19-12-2005 04:02 AM

Quote:

Jucer sam provela cijeli dan snimajuci pjevacicu koja falsha četvrt tona svaki ton, a i kao da je ugodena na 400Hz, a ne 440Hz=A.... jos uvijek sam u soku...

Stavi Antares autotune,da je nastimuje hehe:D

ANITA 19-12-2005 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by statusband
Stavi Antares autotune,da je nastimuje hehe:D

Cuj, ne znam jeli problem u mom uhu ili njenom sluhu, ali niti onda mi ne zvuci kako treba!:confused: Doduse nisam sa Antaresom, nego pitch fix yamahin.... uvijek je taj ton nekako uobličen i obojan za neku drugu frekvenciju... pa onda unatoč tome ?to je sad kao ispravan, ne zvuči ispravno. Ali nema veze, puno je tu glasova, mojih, njenih.... pa cu nekako srediti.... U svakom slucaju necu je ponovno snimati jer imam i ja granice do kojih sam ljubazna.... kuzis sto mislim? :rolleyes: Ja kad imam dana kad pjevam tako, sama sebi kazem "daj, odje... i radi nesto drugo, bar danas, ako ne i zauvijek....", voljela bi to moci reci i drugima da ih ne povrijedim....

All times are GMT +1. The time now is 06:35 AM.