Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Nova pljacka budala zvana Scope 4.5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13051)

idekius 12-05-2006 03:25 PM

Re: Nova pljacka budala zvana Scope 4.5

I ja imam jako losh predosjechaj :(

Vjerojatno zato shto vech imam 64bit P-IV HT na adekvatnoj plochi, te sav drugi hardware sa 64 bit driverima. U trenutku kad to bude imalo programsku podrshku, prelazak na 64 bit-a che zapet upravo na mojoj CW kartici.
-Pa ni za UAD, EMU i mnoge druge karte jos ne postoji 64 bit driver... Videcemo sta ce se desiti...

Opchenito sam razocharan CW-om. Osim kvalitete reprodukcije i izvrsnih ASIO drivera, dakako. DSP efekti su odlichni... posebno reverb, ali ima i negativnih strana. Scope 4.0 je dosta izbagiran. Nerijetki su hardverski konflikti sa ostatkom komponenti.
-Koji su to bagovi? U istom rachunaru koristim dve Lune i nemam nikakvih problema.

Ultra hvaljeni sempleri zapravo rade na CPU-u od kompjutera jer im DSP resursi nisu dovoljni.
-Ne koriste CPU, koriste systemski ram. Inace, samplom manipulise Sharc DSP... Nemoguce je drugacije napraviti sampler za DSP kartu... izuzev ako karta nema i recimo 512 mb ram-a, a takvu neznam... Dobar je STS za Akai, samo... ja sve redje koristim Akai...

XTC mode je smjeshan.
-Slazem se

Automatiziranje mixera je Science Fiction...
-Nisam probao, jer mi to nije bas neophodno, ali moze preko midija... Mislim da su Sandro, ili Eon automatizovali mixere...

Dodje li do zapinjanja sa 64 bit driverima brzo chu se oprostit od CW-a.
-Ne zuri...Rekoh... Nemaju jos 64 bit driver ni druge kartice...

Oggy 12-05-2006 03:34 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
-Pa ni za UAD, EMU i mnoge druge karte jos ne postoji 64 bit driver... Videcemo sta ce se desiti...

Jesi siguran? :)

Emu je prvi izbacio 64 bitne drivere i to jos pre dosta vremena... :)

idekius 12-05-2006 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Jesi siguran? :)

Emu je prvi izbacio 64 bitne drivere i to jos pre dosta vremena... :)

Sad sam video da jeste... I cemu ti to za sada koristi pored 32 bit UAD-a i 32 bit Nuendo-a?
Naravno da treba odjebati karticu kada aktuelni OS nije podrzan... ali u ovom slucaju, mnoooogooo je rano za pricu o tome... kako li se niko nije do sada pozalio sto UAD-1, ili RME, ili neko treci nema 64 bit driver?

lesha 12-05-2006 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Sad sam video da jeste... I cemu ti to za sada koristi pored 32 bit UAD-a i 32 bit Nuendo-a?
Naravno da treba odjebati karticu kada aktuelni OS nije podrzan... ali u ovom slucaju, mnoooogooo je rano za pricu o tome... kako li se niko nije do sada pozalio sto UAD-1, ili RME, ili neko treci nema 64 bit driver?

koliko znam, mozes da teras i 32-bitne programe na xp64..

idekius 12-05-2006 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
koliko znam, mozes da teras i 32-bitne programe na xp64..

Koliko ja znam, to je tacno, ali... sve to onda ipak radi 32-bitno... sto je i logicno...

Talino 12-05-2006 08:48 PM

Ali zato Sonar (već poodavno) ?ljaka 64-bitno. ;)
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=sonar+64-bit

Mene zanima kako sve to radi na 64-bitnom xp i 64-bitnoj emu karti. Jel radi neko sa ovakvom kombinacijom?

idekius 12-05-2006 09:23 PM

Quote:

Originally Posted by Talino
Ali zato Sonar (već poodavno) šljaka 64-bitno. ;)
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=sonar+64-bit

Mene zanima kako sve to radi na 64-bitnom xp i 64-bitnoj emu karti. Jel radi neko sa ovakvom kombinacijom?

Jel' ti radis 64 bitno?
I postizes li sa 64 bitnim Sonarom kud i kamo bolje rezultate nego Idekius, Pera, Zika, Mika, ili Laze sa tek 32 bitnim Nuendom?

Ako je odgovor DA, svaka cast! Respect.
Ukoliko je odgovor NE, onda sigurno postoji neki valjan razlog zasto Idekius, Pera, Zika, Mika ili Laza nisu izbacili iz kucista 32 bit-ne UAD-e, druge DSP karte, Creamware, RME itd. i kupili EMU zbog 64 bitnog drivere, instalirali 64 bitni OS, odjebali Nuendo i presli na 64 bit-ni Sonar...

Talino 12-05-2006 11:22 PM

Ne, jer jer imam intela 915PE (HT) a ne AMD. Čini mi se da sam čuo da i neki Inteli sada rade na 64, ali nisam siguran. Moj XP je 32-bitan, isto tako emuovi (1820) driveri kao i Sonar (5.2). Zato sam pitao jel radi neko na takvoj kombinaciji, po?to me zanima kako sve skupa odradjuje posao.

Sada?nja konfiguracija mi radi predobro, ali bih se ipak apgrejdovao ako bi to značilo ekstremno pobolj?anje brzine i stabinosti.

idekius 12-05-2006 11:38 PM

Bice poboljsanja... kada e stvari iskristalisu i kada bude vreme za to...
A uskoro dolazi i Windows Vista... koji ce verovatno biti prekratnica po tom pitanju...

All times are GMT +1. The time now is 10:21 PM.