Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   piramidalna spuzva (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12999)

idvi 27-11-2005 05:50 PM

Re: piramidalna spuzva

Quote:

Originally Posted by davormen
Ispade da imam azma ad ploce u kupatilu! :rotfl: Na plafonu. :D Ma ok, jeftin je i sve, ali je on jos tanji od ove prve varijante (ona je bar 3 cm) a i dooosta ruzniji... ipak je i to bitno... :) mozda uzmem i jedno i drugo pa onda red azmafona, red spuzve... :)

Evo da objasnim ideju do kraja - naime, hocu da napravim 3-4 panela velicine oko 1m2 (mozda i malo vise), a onda cu za njih da napravim stalke sa podesivom visinom (nesto kao stalci za note i tako to), da ih mogu visenamenski koristiti (podignem ih = prenosiva gluva soba za vokale, skinem sa stalaka = za pojacala & stuff, na manjuj visini = za izolaciju bubnjeva, a kad ih ne koristim za snimanje mogu njima kontrolisati slusanje u miksu)... eto :) budzet = 200-300 evra

Odlicna ideja ..daj imas jos kakava ojasnjenja..napr. kako ce stajat itd! Upravo to i ja trebam ali imam gotovu kostrukciju 2,00X1,60 m i to dvije plohe mozda nesto uspijem i ja iskemijati.

submaster 04-12-2005 05:08 PM

Quote:

ljudi, zna li neko gde moze da se kupi piramidalna spuzva ili tako nesto i posto je? po mogucstvu, u blizini ns-a...

Imas na telepu..
ulica vardarska...cim udjesh iz suboticke , s leve strane ti je sundjerana..
........ja sam tamo kupovao........
1 tabla od 130 x 210 cm je koshtala oko 1400din.
;)

davormen 09-12-2005 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by submaster
Imas na telepu..
ulica vardarska...cim udjesh iz suboticke , s leve strane ti je sundjerana..
........ja sam tamo kupovao........
1 tabla od 130 x 210 cm je koshtala oko 1400din.
;)

Pokusah da nadjem juce, ne preterano uspesno... valjda cu danas biti uspesniji... znas li kako se doticna sundjerana zove?

davormen 10-12-2005 06:43 AM

Nasao! I, just for the record, tabla 200x130 kosta nesto vise od 1500 din. I nije bas piramidalna spuzva (malo je ruznija, ali je profilisana)...

Boskovic 10-12-2005 01:04 PM

Quote:

Nasao! I, just for the record, tabla 200x130 kosta nesto vise od 1500 din. I nije bas piramidalna spuzva (malo je ruznija, ali je profilisana)...

Mozes li zakachit koju sliku tih piramida? Da ne postoje sluchajno dokumentovane sonichnne karakteristike?

Oggy 11-12-2005 05:54 AM

Kakve crne sonicne karakteristike, pa to je sundjerana koja pravi namestaj.

boggy 11-12-2005 06:05 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Kakve crne sonicne karakteristike, pa to je sundjerana koja pravi namestaj.

Hm, nije svaki sundjer dobar za akustiku, da ne bi bacali pare i imali razocaranja, nije lose drzati se azmafona ako ne mozete da tolerisete staklenu ili mineralnu vunu.

pozdrav

bogi

Boskovic 11-12-2005 03:07 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
Hm, nije svaki sundjer dobar za akustiku, da ne bi bacali pare i imali razocaranja, nije lose drzati se azmafona ako ne mozete da tolerisete staklenu ili mineralnu vunu.

pozdrav

bogi

Ja i naginjem azmafonu, mada razmisljam i o mineralnoj vuni koja je valjda ista kao staklena samo bez staklenih vlakana.
Boggy moze li neko detaljnije objashnjene o razlizi akustichkih svojstava azmafona, staklene i mineralne vune kao i neko misljenje o shtetnosti ovih materijala? Koliko sam ja upucen azmafon uopshte nema problem sa osipanjem vlakana i udisanjem istih kao vune.

BTW, koja bi bila tvoja preporuka knjige/a za prochitat u vezi akustike studija, monitoringa i sl. Opako sam se primio da sredjujem jedan prostor, chak postoji mogucnost i gradnje nanovo. Sve ce to, naravno/nazalost biti u domenu DIY ali bih posvetio tome malo vishe paznje. Nemoj samo pomislit da hocu da procitam 1 knjigu i postanem struchnjak za izgradnju studija, ali zelim da malo preciznije razumijem problematiku.

dvuckovic 11-12-2005 03:10 PM

Moracemo to zajedno, pa polako. Za pocetak posalji osnovni nacrt sobe sa dimenzijama i rasporedom vrata/prozora. Je li to ono na Zabjelo?

Boskovic 11-12-2005 03:39 PM

Jes
Ok poslacu vam osnovni nacrt i dimenzije ali ne uzimajte ovo previshe ozbiljno. Zato sam i pitao za knjige da ne bi postavljao previshe generalna i glupa pitanja.

All times are GMT +1. The time now is 02:19 AM.