Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Najbolji native limiter (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12970)

Arthur 21-11-2005 02:11 AM

Re: Najbolji native limiter

A ja bih opet preporucio Nomad Factory Blue Tubes BrickWall, koji nema ni gain na sebi. Zapravo nema ni jednu kontrolu, samo radi. Isprobavao sam ga na ranije pominanjom masteringu u filmskom studiu (muziku smo radili) i uporedio sa L3 i Timeworskom i nekako mi je najvise prijao. Kao cuvar nule..

STUDIOTON 21-11-2005 06:20 AM

Quote:

Originally Posted by puRe
hoces da kazes da UADov limiter ne limitira kako treba........meni sluzi bukvalno da spreci klipovanje i da pri tom bude sto transparentniji....

I meni isto .. uadov precision uvek koristim i za mene je zakon

Shady 21-11-2005 08:25 AM

Jedini koji ja koristim za takvu svrhu je db audiovare limiter. Ni?ta jednostavnije a funkcionalnije, od njega. Stavi? mu gejn na nulu da ne bi duvao, a output podesi? na -0.1 i nema ?anse da dira pik. Za svaki slučaj odabere? hard atack. :)

mandrak 21-11-2005 08:39 AM

Quote:

Originally Posted by Shady
Jedini koji ja koristim za takvu svrhu je db audiovare limiter. Ni?ta jednostavnije a funkcionalnije, od njega. Stavi? mu gejn na nulu da ne bi duvao, a output podesi? na -0.1 i nema ?anse da dira pik. Za svaki slučaj odabere? hard atack. :)

Kako to misli? gain na nulu ? ako misli? na inputu onda mi nije jasno kako di?e? tj. kako dolazi? do krajnjeg rms-a? Jedino ako ti je glavni mix več dovoljno glasan ili ako na masteru od seq. koji koristi? stavlja? buss compressor ili več tamo limitira? signal?... ili ?

Max 21-11-2005 10:10 AM

Mogu da kazem da sam limiter freak i imam svaki limiter koji ostoji za komp ( osim pulsarovih ..... izvini sandro ) i posle mnoooooggggoooo istrazivanja , najmanje promene u materijalu cak i pri jacim nabijanjima nivoa ima Timeworks , Uad nabacuje neki prijatni low middle sto je meni super kada su neke laganee balade u pitanju , a za house muziku lepo legne l2 , jer izuzetno pumpa baseve , tako da ume da bude pogodno z neku takvu muziku
.

Verujte mi da se Timeworks drzi pored takvih sprava koje kostaju jaaaako puno para i mislim da je totalo super ..... kad bi ostali efekti bili u klasi kvaliteta kao sto je timeworks limiter .... bilo bi super

Pozdrav

Illiron 21-11-2005 10:12 AM

Meni su mixevi cesto -13db tako da sa l3-em ili timeworksom posecem malo pikove i dobijam stvarno lep snimak...

puRe 21-11-2005 10:20 AM

Quote:

Originally Posted by mandrak
Quote:

Originally Posted by Shady
Jedini koji ja koristim za takvu svrhu je db audiovare limiter. Ništa jednostavnije a funkcionalnije, od njega. Staviš mu gejn na nulu da ne bi duvao, a output podesiš na -0.1 i nema šanse da dira pik. Za svaki slučaj odabereš hard atack. :)

Kako to misliš gain na nulu ? ako misliš na inputu onda mi nije jasno kako dižeš tj. kako dolaziš do krajnjeg rms-a? Jedino ako ti je glavni mix več dovoljno glasan ili ako na masteru od seq. koji koristiš stavljaš buss compressor ili več tamo limitiraš signal?... ili ?

pa ja sam na pocetku i rekao da mi treba samo nesto da spreci klipovanje, a ne da budzi rms, tako da ovo sto je Shady rekao "stoji"...

mandrak 21-11-2005 12:36 PM

Sve ok... nego sam mislio vi?e općenito jer meni su mixevi stalno između -20 do -16 Rms-a da bi mi ostalo malo headrooma za mastering pa onda i malo moram spustit input limitera.

alektom 21-11-2005 01:47 PM

E da, da ne zaboravimo da treba sacekati jos nekoliko dana i na URS comp/limitere, zasigurno ce biti jako dobri....

slowstar 21-11-2005 02:28 PM

Ljudi, jel' neko od vas probao neki "pravi" hardware, a ne samo virtualne (cast UADu i TCu, ali HARDWARE RULES!!) kao na primer APHEX DOMINATOR, ili EMPIRICAL LABS DISTRESSOR ili FATSO, ili neki UA hardware limiter, da ne pominjem AVALON VT 747, ili MANLEY SLAM? - U poredjenju sa tim svi software limiteri su djubre...
Verujte, jos uvek vazi ona stara: kol'ko para, tolk'o muzike!!
Pozdrav SVIMA!!!
P.S. Svaka cast MAX-u, mora da je mnooogo bogat kad ima toliko softwarea (limitera)
ili je mozda.......

All times are GMT +1. The time now is 05:11 PM.