Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   dreamin' ... aws900 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12899)

kVu 19-11-2005 05:44 AM

Re: dreamin' ... aws900

eh... perunu stize 4000-ka koliko sam nacuo.. :)

Oggy 19-11-2005 03:00 PM

Bas mi je drago zbog njega.
Inace, 4K moze da se nabavi vec od 30.000, sto ne predstavlja velik ulog ako oces dobar input i dobar mix pult. Mana je nedostatak automatizacije, ali to ne mora neophodno biti mana.

slowstar 19-11-2005 04:59 PM

Oggy,
Nije to toliko veliki problem (automatizacija) kao sto je nedostatak ULAZA, zamisli situaciju kada uz audio "vuces" i veliki broj MIDI instrumenata, tada ti je i 48 ulaza "tesno" a kamoli samo 24, ipak je sprava namenjena vise "trackingu" - u PRO TOOLS nego mixu, kako i neki korisnici kazu -koriste ga za usnimavanje, pa onda nose fajlove u neki "pravi" studio na mix. Mislim da je donja granica nekih 56 ulaza za takvu vrstu posla. Nisam neskroman, ali za moje potrebe (dosta MIDI instrumenata i nekih 16-ak audio kanala) aws900 je NEUPOTREBLJIV - mnogo, mnogo sam razmisljao o AMEK MEDIA 51, i "malo" mi je falilo
da to realizujem. (mislim na finansijsku stranu, pa je to "malo" relativno)

Oggy 19-11-2005 08:27 PM

Pod automatizacijom sam mislio na Perunov novi polovni 4K.
Moj prijatelj iz Strong room-a radi sledece sa AWS 900 (posto su ga tamo proletos instalirali): Uradi aranzman u Cubaseu ili PT i onda ga iz dva puta celog propusti kroz AWS, vrati nazad i mixa u kompu. Naravno, to kada nema pristup main room-u :) Ali ipak kaze da sjajno radi posao i da se "navukao" poprilicno na nju.

Arthur 19-11-2005 10:49 PM

moj pristup analognom mixeru i nije da sve midi kanale nashibam na njega, ipak se mora maalko racionalisati nedostatak 9098ice i 9k serija, ali mi je bitno da 15-20 najvaznijih kanala po mom nahodjenju ne moram da sabiram u Cubaseu... Vise mi ne treba, pa taman mixao po 60-70 kanala ukupno (sa bussevima), sto nije redak slucaj.. retko se i zaustavim na ispod 30. Dobos, noga, overheadi, glavni vokal, bass (grupa),i glavne gitare su stvari koje bih VOLEO da mogu da mixam out'of da box, prvo zbog sumiranja, a drugo zbog outboarda u studiju koji je ipak sasvim sasvim pristojan... i i dalje mi nije jasan cenovni rang...

Arthur 26-11-2005 09:32 PM

hehe
evo, rado bi se izvezao, jer trenutno pored zivog ameka MORAM da radim na RME karti ceo posao... nesrecnika koristim samo kao preampe za bubanj i monitoring kontroler...

Moritz 27-11-2005 10:56 PM

Uf....gledam vec duze vreme ovaj topic i sve hocu , necu....

Moram da priznam da to cudo (sranje) stvarno deluje primamljivo, i ja sam se palio dok nisam jednom seo za njega a onda i ustao ( posle nekog vremena) sa pitanjem ko je ovde lud!!!
Da se razumemo, AWS je daleo bolji od miksercica tipa Mackie 8 bus, Soundcrafta ghost...itd. Ali za te sumanute pare nikako. MIDI konekcija sa HUI protokolom za te pare, danas kada i hemijska olovka ima usb kontrolu to je potpuni bezobrazluk. Drugo, ti preampi nemaju veze sa zivotom a kamoli sa 9K serijom, to je isti preamp kao u XL seriji (rek varijante), EQ pogotovo nema veze sa 9K.A da ovo ne lupam bezveze moze da potvrdi Fipke a i Bitch koji je radio sa pravim preampom i kompresorom 4000 serije...verujte sve to nema veze sa pravim SSlom. Daw kontroler? ako cemo iskreno ni tu se bash nije proslavio. NEVE je izbacio odgovor na AWS ali njihovo cudi kosta oko 120.000 eura sa svega 12 kanala!!! analogni preampi i digitalni EQ....pa se opet ne proseravaju kako je to 88mica ili DFC.... trece ,pik metri po kanalima kao da su preuzeti sa DIGI 888 AD konvertera, vrlo mala rezolucija. Za toliko novac se moze uzeti polovan Euphonics cs 2000 ili SSL 4000 serije ili nesto slicno Trident npr....Cetvrto, pljunem toliko novca a onda moram posebno da placam total Recall...? stvarno treba biti lud pa uraditi tako nesto.Cak ni broj kanala (koji se ne prosiruju!!!) nije toliko strasan, nego cinjenica koliko je to sve bezobrazno preskupo za to sto (ne )radi, a sve to samo zbog toga sto pise SSL.....Amek je stvarno majka za sve te surogate miksera....pre bih za te pare sklopio Amek rekova (EQ, preamp. kompresor) serije 9098i i ostalog chuda nego se lomijo sa tom prevarom....i na tarabi pise.....

Moritz 28-11-2005 09:02 PM

shvatio sam da su ljudi upravu, toliko je dobar da ti midlovi uopste ne trebaju :rotfl: :rotfl: :rotfl: .....stvarno sam progledao, kljuc svetske produkcije je SAMO BEZ MIDLOVA MOLIM!!!!....shalu na stranu, najbolji preamp ikada (sa obzirom na cenu ) stvarno je cisti bez ikakvih dodataka i muljanja, a EQ da na poverujes, radi tacno ono sto zelis a da na pokvari nista...sta ces vise od toga.:cool: ....
Mislim da cu da mu pridruzim josh jednog drugara da nije sam...:da: .

dvuckovic 29-11-2005 01:48 PM

Otari Elite+, 48 kanala se krece oko 12 hiljada. Ima total recall. Nije lose za te pare...

slowstar 30-11-2005 02:33 PM

Kada smo vec kod mixera, ima li neko od vas iskustvo sa AMEK MEDIA 51?
Zna li se ima li ga negde polovnog na ponudi, i posto?
Cini mi se da su neke kolege iz cuvenog beogradskog studija napravili VEEEELIKU gresku kod "pazarenja" aws9000, a lepo sam im govorio kad su me pozvali na konsultacije, i to ne samo ja....

All times are GMT +1. The time now is 03:03 AM.