![]() |
Re: Korg M1
Quote:
|
Quote:
|
KORG M1 mozes backup-ovati sa njegovim programom M1LibEditor.
Potrazi ga na NET-u |
Quote:
zatim provjeri tako sto ces promjeniti ime prvom soundu na M1, pa sad posalji natrag to sto si snimio, iz cubase-a u M1. naravno, pazi da si u M1 GLOBAL settings-u namejstio da on hoce primati sysex podatke. postoji global switch za to. i kad posaljes natrag, ako se ime tog provg sound-a promjeni natrag.. uspio si. to je to. jebiga, kao i uvijek sto kazu amerikanci .. RTFM. uzmi manual u ruke i citaj poglavlje o sysex dump. nema druge. radio sam bulk i individual dump-ove sa M3R i sa 01W bez problema. M1 ima tu opciju kao i svi. |
Cao Oliver,ja imam M1 kome je pokvarena ploca,mozda mozes od 2 napraviti 1 da valja. www.sotirstudio.com Pozdrav iz kraljeva
|
Mislim da moze i ovako:
Cubase i Nuendo imaju onaj Device Menager.Postoje templati za razne sprave a medju njima i za,koliko se sjecam,M1.(Ima i za JV-je,Virus,razne Rolande,itd.) To je mnogo lakse od slanja Bulka jer kada jednom aktiviras svoj device(kod mene je to SC88pro) i to pridruzis MIDI tracku on ti onda daje i sve patcheve tako da ne moras usnimavati Bulk nakon toga.Sve je sejvovano sa projektom i mnogo lakse od prckanja po Rolandu(u mom slucaju).Rad je nevjerovatno laksi. To usnimavanje Sysexa u poseban track mi je uvijek islo na zivce. Valjda sam objasnio. |
Jes da sam promasio temu kaceci se za usnimavanje sysexa ali mislim da je korisno...:banghead:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:40 PM. |