Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ..floating vs. fixed point.. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12841)

sasaristic 13-11-2005 08:45 PM

Re: ..floating vs. fixed point..

Bilo bi interesantno da se test postavi onako kako vecina nas i koristi daw.Desetak identicnih VSTI plus plug-inovi + audio.Otprilike kako izgleda standardan projekt.Jest da to vise sustinski nije test samo sumiranja ali generalno zar nije to upravo ono sto je i najbitnije...ukupan processing i suming.Inace ..pre par godina sam i sam radio neki test sa 10-15 kanala u logicu i nuendu.Kada sam na jednom od njih kasnije okrenuo faze i pustio ga paralelno sa drugim, skoro 100% su se ponistili.

lesha 13-11-2005 09:48 PM

pazi, uradio sam obrtanje faze i definitivno ima razlike, mada ona nije primetna kod normalnog slusanja..

sasaristic 13-11-2005 11:37 PM

Jesi li pokusao Nuendo i Samplitude...Ableton mi malo sumnjiv ...

lesha 14-11-2005 12:00 AM

Quote:

Originally Posted by sasaristic
Jesi li pokusao Nuendo i Samplitude...Ableton mi malo sumnjiv ...

nemam ni jedan od ta dva..

milos 15-02-2006 08:07 AM

I ja sam cuo da Samplitude V8 ima najbolju sabirnicu,bolju od protoolsa:) :D

Dushan_S 15-02-2006 01:50 PM

Jedine donekle osnovane priče za probleme sa sabirnicama su ako se dobro sećam bile za Ableton, starije verzije (navodno je bila gre?ka u kodu, ne sećam se jasno i ne pratim ableton, pa mo?da gre?im), i Pro Tools sabirnica. Postoje mnogo osnovanije priče da je digitalno sabiranje kesa u odnosu na sabiranje u stolu, ako ni?ta drugo bar mnogo ozbiljnih ljudi to tvrdi.
Naleteo sam na vi?e tema na drugim forumima, gde se raspravljalo o navodnoj razlici u sabrinicama. Čak je bilo i testova sa sabiranjem istih fajlova u različitim sekvencerima, i razlike su obično bile zbog ljudske gre?ke, zato ?to recimo prilikom provere sa obrtanjem faze u jednom od fajlova, fajlovi nisu bili dobro poravnati, ili zato ?to je bio kori?ćen različit "pan law" u svakom od sekvencera i slično. Tj, niko nije uspeo da materijalno doka?e ikakve razlike u sabiranju kod sekvencera, bar kod ovih trenutno aktuelnih, neki stariji su bili navodno dre?ina, kao Cubase 5 recimo.
Ako i postoji razlika, ona je manja nego to da li se radi o jednom ili drugom brand-u konvertora na izlazu, recimo, pa se postavlja pitanje koliko je to uop?te bitno.

Arthur 20-02-2006 08:25 PM

zapravo, jedan lik je utvrdio da postoji razlika u sumiranju kad su upaljene boje u mixeru u nuendu i kad su ugasene
nula u fazi nije bila postignuta

a onda su mu neki drugi likovi objasnili kako se taj nula-test ne vazi kod mixeva koji imaju reverb ili bilo koji prostorni nelienarni efekat..

Dushan_S 27-02-2006 04:08 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
zapravo, jedan lik je utvrdio da postoji razlika u sumiranju kad su upaljene boje u mixeru u nuendu i kad su ugasene
nula u fazi nije bila postignuta

:rotfl: Kad je dan oblačan, miks je nekako "gu?ći i zatvoreniji", to sam i ja primetio :D

OFF 27-02-2006 09:33 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
:rotfl: Kad je dan oblačan, miks je nekako "gu?ći i zatvoreniji", to sam i ja primetio :D

Samo se ti zezaj, a znas li koliko brzina zvuka varira od vlaznosti vazduha, pa refrakcija.......:p

Arthur 27-02-2006 06:50 PM

pa cak i od svetlosnog fluxa ! Ako se mrstim, znaci da ce biti problema u masteringu!... :P A moji hajfaj monitori nece ni da pricaju samnom ako je mestimicno do umereno povisen pritisak...

All times are GMT +1. The time now is 11:27 AM.