![]() |
Re: Faza
Quote:
|
Ja mislim da je najbolje da ne okreces fazu,pa nema problema.Vecina onih koji slusaju to sto mi radimo su prosecni slusaoci,sa prosecnim uredjajima za reprodukciju.Kako je rekao neki "jaci" producent:"Finalni proizvod je namenjen prosecnom susaocu.Ja sigurno znam da bolje cujem od prosecnog slusaoca.Ako neko nalazi mane mom radu,ne bavi se istim poslom kao ja".
Sto se tice potiranja frekvencija i paniranja,logicno je da netreba da paniras jedan instrument jedanko kada mu obrnes fazu (napr. -63,a drugi +63),tako da su manje sanse da dodje do potiranja,kako kaze Zvina,fizika.Stavis jednom,napr. -40,a drugom +60 i nema problema. :D |
Quote:
probaj postavit mikrofone u xy stereo i snimit nesto. onda pannaj kako god zelis i okreni fazu jednom kanalu. uvijek ce se ponistavati btw. vec sam negdje rekao, ne znam za druge ali ja kao da imam ugradjen detektor protufaze :) kada slusam na slusalicama nesto sto se ponistava u fazi imam lagani osjecaj dezorijentiranosti. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
protufaza moze nastati samo kad snimas jedan izvor zvuka sa dva ili vise mikrofona |
Onda ni nije jasno za?to meni analizer signalizira protufaze kad ga stavim na zajednički "izlaz" svih kanala u projektu.... :confused:
|
Quote:
|
Quote:
oko toga se ne treba previse zabrinjavati prebaci ga u rms mjerenje pa pogledaj koliko onda signalizira. |
zvuncic,
to nisam bas shvatio :) |
All times are GMT +1. The time now is 03:14 PM. |