![]() |
Re: Shirina zvuka u prostoru!
Quote:
hm tko rano rani njemu djevojka ma tko drugom jamu kopa cigla na glavu e jebiga :D |
Quote:
|
Quote:
znas li mozda sto znaci RTFM? :D |
Quote:
Salim se ,sta to znaci? :confused: RTMF-Retko Ti Fali Maste? :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
to ti dodje za:
Read The F***ing Manual. klasicna izreka :mrgreen: |
Quote:
ovako mozes sam cackat i/ili trazit druge po forumima da ti nacrtaju a mozes lijepo sjest jedno popodne i procitat manual :) naravno da neces zapamtit gotovo nista ali drugi put kad budes trazio neku opciju sjetit ces se u podsvijesti da si to vidio u manualu, i bam, instiktivno ga vadis i nalazis u sekundu!!! :D |
Vazi :D
|
eto :D I ovce site i vukovi na broju... il'sto bi reko jedan nas ministar "don't mix grandmothers with frogs"..
e sad, zasto sam ja ovo napisao, ne znam. sigurno ne moze da skodi.. a ako ne moze da skodi.. 8) |
Quote:
|
Crosstalk je efekat koji se javlja na magnetnim trakama, a licno sumnjam da Brka i 99% ljudi na ovom forumu (ukljucujuci i sebe) trenutno rade sa tim trakama. Nisu u pitanju losi kablovi ili jeftina oprema, vec jacina magnetne sile koja se primenjuje na traku, i najcesce zbog te jacine informacija sa L se kopira na R, naravno u manjen nivou, ali ponekad moze da se cuje.
Mislim da je u pitanju pan-pot koji ne smanjuje suprotni signal na beskonacno. Hocu da kazem da ako sibnes signal 100% na L, signal na R se umanju samo nekih desetak ili dvadesetak dB-a, dovoljno da ti stvorji iluziju da je signal samo na levoj strani, ali ako se priblizis desnom zvucniku (ili slusas samo desni driver slusalica) i dalje ces cuti isti singal, samo sa slabijom jacinom. Poz. |
All times are GMT +1. The time now is 10:02 PM. |