Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Shirina zvuka u prostoru! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12780)

zvincic 30-10-2005 01:08 AM

Re: Shirina zvuka u prostoru!

Quote:

Originally Posted by Arthur
pu je6em mu mater, opet sam ispo glup u drustvu :D

mislio da me status zevzeci, a zvina ispade legenda...:(

tko prvi dvije srece grabi!

hm

tko rano rani njemu djevojka

ma

tko drugom jamu kopa cigla na glavu

e jebiga :D

statusband 30-10-2005 02:09 AM

Quote:

pu je6em mu mater, opet sam ispo glup u drustvu :D

mislio da me status zevzeci, a zvina ispade legenda...:(

Kad pitam nesto,pitam iskreno,nema skrivenih zezalica,niti nesto izmedju redova.Kad pitam,odgovori ako znas.Da nije bilo tebe Arthur,nista,tako da i ti spadas u Legende po mom kriterijumu :D ,nemoj da se sekiras :),ali stvarno nisam znao da je to moguce u Cubase.

zvincic 30-10-2005 02:17 AM

Quote:

Originally Posted by statusband
ali stvarno nisam znao da je to moguce u Cubase.

inace, manual je korisno stivo

znas li mozda sto znaci RTFM? :D

statusband 30-10-2005 02:21 AM

Quote:

Originally Posted by zvincic
inace, manual je korisno stivo

znas li mozda sto znaci RTFM? :D

Daj Zvina ne zaje.avaj,kada bih citao manuale po ceo dan,ne bih imao vremena za rad,a u ostalom zauzet sam i svirkom non-stop,pa nemam toliko slobodnog vremena,ali imam tebe :D
Salim se ,sta to znaci? :confused:
RTMF-Retko Ti Fali Maste? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

clusterchord 30-10-2005 02:03 PM

to ti dodje za:

R
ead The F***ing Manual.

klasicna izreka :mrgreen:

zvincic 30-10-2005 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by statusband
Daj Zvina ne zaje.avaj,kada bih citao manuale po ceo dan,ne bih imao vremena za rad,a u ostalom zauzet sam i svirkom non-stop,pa nemam toliko slobodnog vremena,ali imam tebe :D
Salim se ,sta to znaci? :confused:
RTMF-Retko Ti Fali Maste? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ne zajebavam! :D

ovako mozes sam cackat i/ili trazit druge po forumima da ti nacrtaju a mozes lijepo sjest jedno popodne i procitat manual :)

naravno da neces zapamtit gotovo nista ali drugi put kad budes trazio neku opciju sjetit ces se u podsvijesti da si to vidio u manualu, i bam, instiktivno ga vadis i nalazis u sekundu!!! :D

statusband 30-10-2005 06:00 PM

Vazi :D

Arthur 01-11-2005 07:00 PM

eto :D I ovce site i vukovi na broju... il'sto bi reko jedan nas ministar "don't mix grandmothers with frogs"..
e sad, zasto sam ja ovo napisao, ne znam. sigurno ne moze da skodi.. a ako ne moze da skodi..

8)

idekius 02-11-2005 11:38 AM

Quote:

eto :D I ovce site i vukovi na broju... il'sto bi reko jedan nas ministar "don't mix grandmothers with frogs"..
e sad, zasto sam ja ovo napisao, ne znam. sigurno ne moze da skodi.. a ako ne moze da skodi..

8)

Nije to odvalio ministar, vec S.M. licno... koliko se secam...

Vai 03-11-2005 01:15 AM

Crosstalk je efekat koji se javlja na magnetnim trakama, a licno sumnjam da Brka i 99% ljudi na ovom forumu (ukljucujuci i sebe) trenutno rade sa tim trakama. Nisu u pitanju losi kablovi ili jeftina oprema, vec jacina magnetne sile koja se primenjuje na traku, i najcesce zbog te jacine informacija sa L se kopira na R, naravno u manjen nivou, ali ponekad moze da se cuje.

Mislim da je u pitanju pan-pot koji ne smanjuje suprotni signal na beskonacno. Hocu da kazem da ako sibnes signal 100% na L, signal na R se umanju samo nekih desetak ili dvadesetak dB-a, dovoljno da ti stvorji iluziju da je signal samo na levoj strani, ali ako se priblizis desnom zvucniku (ili slusas samo desni driver slusalica) i dalje ces cuti isti singal, samo sa slabijom jacinom.

Poz.

All times are GMT +1. The time now is 10:02 PM.