![]() |
Re: problem sa Pro toolsima
Quote:
|
...iskreno, kad dobro zvuci, briga me ako sam nafuran snob. :da:
cudi me samo gde je Moritz dosad...kekeke |
Quote:
Ma Oggy je malo preterao ...... zivci su mi odradili svoje jer smo radili 14 sati , nema klika , gridovi jedva da postoje , svakih 5 minuta on nesto racuna pa cekas 10 sec , ne mozes da izvezes omf ( ako ne doplatis ) , moras da odredis broj voiceinga i jos svasta ...... jako je spor to jest trom ...... sto sve ne bi bilo toliko lose ( uzimajuci u obzir teoriju da bolje zvuci .... ) da nije 10 ak puta skuplji i da ulazak u taj svet ne znaci da moras da prodas dusu djavolu :) .... i da papreno doplatis za svaku stvar koju bi hteo da odradis .... Kad saberes moj umor i izjavu da moram da doplatim jos pola dana da bih izvezao jednu pesmu u audio fileove ( bez zaista osetne razlike u zvuku ) i sa saznanjem da sam mogao 'ladno da donesem pc i da se preko optike prikljucim na pro tools konvertere ...... poludeo sam i naglasavajuci nepotrebnost ulaska u te vode izjavio da je to skupa igra za snobove ....... ( ne bih voleo da ovim vredjam korisnike pro toolsa , samo to nije igra za mene .... ) Jednostavno mislim da razlika u kvalitetu daw a nije uopste velika i da niko ne moze da izjavi sa sigurnoscu da je nesto mixano u Nuendu i Pro tools u pa samim tim ne vidim zasto bi neko davao tolike pare ( ovim naravno ne mislim na Ping i na VG studio koji to moraju imati kao studijski standard ...... ) za Preskupi Pro tools sistem a da nije zbog toga sto ima para ili da bi rekao da ima Pro tools ( sto se po meni kvalifikuje kao snob ...... opet bez zelje da se neko nalazi prozvan ovom mojom izjavom ) Ovo je samo MOJE misljenje na osnovu jednog nezgodnog iskustva , mada moram priznati da je rezultat naseg rada bio veoma zadovoljavajuc ...... i kad budem mogao da pricam o tome i da vam pustim nadam se da cete moci da ga posten iskritikujete ...... Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
A ja bio ubedjen da mi nema premaca:mrgreen: Pozdrav ;) |
Spor, trom, neoperativan.
Moja masina je za taj sistem ZAKON. U zivotu mi se nije desilo, a nisam takodje cuo ni od drugih da su bespovratno izgubili klik. Razlike u zvuku, definitivno nema, osim, ako smo i Max i ja gluvi k'o topovi, pa je ne cujemo, ali zato kad kliknes na nesto, a upali se ona sarena loptica... Morali su da smisle nesto zanimljivo da ljudi ne bi skroz popizdeli dok svakodnevno cekaju... :) Ja verujem da skoro necu imati investiciju zvanu PT... :) Naravno, bez zadnje namere prema korisnicima i vlasnicima :) |
Dobro hoce li neko reci o kome se tacno ProTools sistemu radi? Ako je ovaj zadnji HD3 Accel i koci sa 50 kanala onda je stvarno bacanje para. U protivnom mislim da ipak gresite.
|
Radi se o HD3 sistemu , a posto se radi o jednom od najvecih ako ne i najvecim studiom u zemlji verovatno ima i neke akcel karte .... nisam siguran .... ma ne radi se o stucanju , nego svakih pet minuta nesto racuna pa moras da cekas 10 ak sec ...... nije strasno samo nisam navikao na to ..... probaj ili pitaj neke ljude koji se ozbiljnije bave pro toolsima ......
Pozdrav |
Reci mi jeste li radili i sa Control 24? I kakvi su utisci ako ste radili?
|
I koje konvertore koriste neke od Digidesign-a ili mozda Apogee?
|
All times are GMT +1. The time now is 02:41 AM. |