![]() |
Re: Samogradnja studijske ezoterije
.....dajte mi dobre linkove, da ne bauljam naokolo, za narud?bu ovoga:
ECC82 ili 12AU7 (valjda je jedna od njih bolja od druge ili nije, ili se mo?e lak?e nabavit,valjda imaju isto podno?je za pločicu...neznam) THAT2180 Thx. |
Quote:
gain faktor joj je nesto slabiji od 12ax7/ecc83 (70 naprama 100). za narudzbu www.thetubestore.com www.eurotubes.com (samo JJ) |
THAT mozes naruciti preko njihovog evropskog distributera, engleza.
Odi na http://www.profusionplc.com/ |
A ?to ne proba? sa Ei lampama. U BG-u ima nekoliko mesta na kojima ih je moguće naći. Ja sam pre recimo godinu dana kupio 6 komada ECC83. Uop?te nisu naivne kao ?to predpostavljam da poneko misli.
Kontakt: ?eljko (komercijalsta u "Ei" Ni?-u) 08-13 018/550-833 (telefom je malo bajat pa ne znam da li je jo? aktuelan ali ako i nije okrenes 018/988 pa se raspita?) |
Quote:
TLA ima uravnotezen prirodan crisp zvuk oslobodjen tvrdoce, Neve je dobro fokusiran sa bogatim nabrijanim zvukom, malcice tvrdji kad se direktno usporedi sa TLA ali rockerski, Amek zvuci flat u usporedbi sa Neve, a tubetech ima svoj sound, za mene malo pretopli pa se izgubi definicija ali ugodan. Sve u svemu zbilja dobar posao, ne bi se bunio da imam npr. Neve u kolekciji.Svaka cast. |
1 Attachment(s)
Evo, da malo revitaliziram stari thread, saljem fotku novih DIY sprava koje sam radio posljednja dva mjeseca:hyper: .
Na vrhu je fet limiter, mono klon UREI-ovog 1178 stereo modela koji je karakteristikom i zvukom slican modelu 1176. U sredini je Gyrafov Pultec passive tube ekvilajzer (ovo je drugi po redu Pultec, prvi je zavrsio kod Shota), a na dnu Variable-Mu stereo tube limiter (mastering limiter;) ). Ovih dana cu se malo igrati sa njima, snimit par traka (vokal, gitara, bubanj, mix...) i okacit na forum da mogu cut vase komentare:) . Fotka je dosta losa jer sam morao resemplirat rezoluciju na jadnih 600x450 pixela:( . Pozdrav. |
@ FrankoPanko: malo me jebe to shto mi (osim eventualno side chain kompresora) ovi silni preamp klonovi uopche ne trebaju. Imash li nekakav popis sprava za koje postoi shema?
btw: ako trebash pomoch oko dizajna i izvedbe front panela vjerujem da ti mogu pomochi. Kater i air brush su rodjeni za ovakve poslove :) |
@ Shiva, evo ti link. Nadam se da ces nesto uspjet pronaci. Meni je mnogo pomoglo:) .
http://www.prodigy-pro.com/forum/viewtopic.php?t=287 Kada cujes kako radi hardver fet kompresora (1176 ili 1178 ) ili cudesan Vari-Mu limiter momentalno zaboravis na That i dbx chipove VCA kompresora!;) U vezi front panela stvarno sam zainteresiran ( ako je to onaj stroj koji sa Corela-a gravira na aluminij - super!:hyper: ). Pozdrav, cujemo se. Mozes mi na P.M. poslat broj mobitela. |
Pricali smo preko telefona nedavno o prednjim plocama za spravice. Usao sam u trag par firmi koje to mogu napraviti samo trebam vremena da ih nazovem i malo se raspitam o cijenama. Naci cu nesto!
Za sada znam da se radi o laserskom graviranju i da ti strojevi mogu svasta napraviti. Cesto te firme koje rade graviranje ujedno nude usluge rezanja i busenja. Treba samo saznati koliko to kosta. Druga je varijanta sitotisak koji isto moze dobro izgledati, i bit trajan ako se bezbojnim lakom naknadno zastiti povrsina. Idealna bi bila kombinacija obe tehnike! Iskopat cu nesto!! |
5 Attachment(s)
Hvala Shot, sjecam se tog razgovora, svakako se raspitaj malo za cijene.
Evo uspio sam provuc kroz svoje sprave vokal od jedne moje prijateljice Ruby, koja odlicno pjeva i koja cesto snima demo pjesme kod mene. Mikrofon je bio Oktava MK-101, preko TL Audia Ivory 5051 preampa pa u Luna box. U miksu su redom ovako tretirane trake: 1. vokal-flat 2. 1178 compressor (8:1 ratio) 3. 1178 compressor (8:1 ratio) +Pultec Eq (250 Hz/ +2 dB, 8 Khz/ +6dB) 4. 1178 compressor (8:1 ratio) + Pultec Eq (250 Hz/ 2 dB, 16 kHz/ +10 dB) 5. Vari Mu tube limiter (gain reduction: -10 dB) Snimke su u MP3 na 320 kpb. Poslusajte i prokomentirajte. Pozdrav. |
All times are GMT +1. The time now is 10:37 PM. |