![]() |
Re: yellow tools majestic i broomstick bass
Quote:
|
Ne postoji dovoljno dobar sempl bass-a...nije ni blizu pravom ni jedan...cekam taj majestic ko slepac,to mi je poslednja nada...
btw.Ko misli da je dobro odradio bass,neka odslusa nesto sa novog Jamiroquai-a...svaki put me vrati na pocetak :banghead: |
Zmaju, znas kako on radi?
bass > DI > NI reaktor 5 > out na zvucnike > mic na te iste zvucnike > desk + klasicno snimljen bas + unisono clavia nord lead 3 ------ provereno ------ PS. to je nova fora: koristiti module NI Reaktora 5 za gitare i bas, to radi i Trent Reznor (NIN), a onda ozvucis kutiju i snimis mikrofonom takav zvuk... Cak on predlaze da se na takav nacin snimaju i odredjene klavijature (znaci preko mica, a ne kabla) |
Quote:
|
nabavio broomstick
Shit!!!!! |
Quote:
|
evo i ja san instalira broomstick i nisan zadovoljan vecinon sampelova, ali onaj fender jazz fingered mi zvuci skroz lipo. :)
naravno, ne usporedjujen ga sa pravin bassistom, ali ko plugin mi izgleda vrlo upotrbljiv za neke produkcije... |
Ko se nacijepao zenskih carapa zuljevima zadobivenim vjezbajuci sviranje bass gitare i ko ima dovoljno vremena i zivaca za rucno upisivanje/ucrtavanje MIDI kontrola u Cubase-u, posao moze sasvim solidno odraditi sa Trilogy-jem. Zaklinjem se u njega!
Da bi se bilo koji posao odradio virtuelnim instrumentima, treba se DOBRO nasvirati na tom istom instrumentu u realnoj varijanti! Zakonom bih zabranio sekvenciranje bubnja svakom ko nije osjetio drhtanje palice na membrani dobosa, razliku izmedju udarca u centru istog, blize i dalje od obruca. itd... To vrijedi za sve instrumente... Slazem se sa misljenjima da je sve najbolje odraditi uzivo, no imamo li studije akusticki sredjene kao oni u kojima su semplovani neki vrhunski VST-i, takve instrumente, pojacala, mikrofone, da dalje ne nabrajam?... Prednost dajem VST instrumentima, naravno, ako ih koriste ljudi koji su se nasvirali UZIVO. Ovdje izuzimam vrhunske instrumentaliste, vlasnike strahovito placenih instrumenata i opreme... Pozdrav svima. |
Quote:
|
Hvala Rumski...
Probacu da odglumim to ludilo...taj bass mi je nocna mora... :banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 08:39 AM. |