Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   yellow tools majestic i broomstick bass (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12042)

peraZdera 01-08-2005 12:24 PM

Re: yellow tools majestic i broomstick bass

Quote:

Ja sam pricao o aranzmanu taj bas moze sasvim da mu posluzi dok ne dovede basistu da snimi tu gitaru, jer ako je fipro pesma i ako se radi o ne malim parama to ne bi trebalo da bude problem.
Za to si upravu... Ali nije problem samo u kvalitetu zvuka, vec i o tipu (slap, pick,...). Tebi treba mnogo vise vremena da to sve isprogramiras na kompu, nego da pozoves nekog basistu, objasnis mu sta zelis, on ti odsvira, malo izsolira i dobijes za mnogo manje vremena ono sto si hteo u piano roll-u. Naravno mislim da imas kuci neko predpojacalo i da se podrazumeva da ce se to opet snimiti u nekom boljem studiju.

zmaj 04-08-2005 10:39 PM

Ne postoji dovoljno dobar sempl bass-a...nije ni blizu pravom ni jedan...cekam taj majestic ko slepac,to mi je poslednja nada...

btw.Ko misli da je dobro odradio bass,neka odslusa nesto sa novog Jamiroquai-a...svaki put me vrati na pocetak :banghead:

dr.Ru 05-08-2005 12:08 AM

Zmaju, znas kako on radi?
bass > DI > NI reaktor 5 > out na zvucnike > mic na te iste zvucnike > desk
+ klasicno snimljen bas
+ unisono clavia nord lead 3
------
provereno
------
PS. to je nova fora: koristiti module NI Reaktora 5 za gitare i bas, to radi i Trent Reznor (NIN), a onda ozvucis kutiju i snimis mikrofonom takav zvuk...
Cak on predlaze da se na takav nacin snimaju i odredjene klavijature (znaci preko mica, a ne kabla)

puRe 05-08-2005 12:11 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
+ klasicno snimljen bas
------
provereno

:cool:

markoni 05-08-2005 12:52 AM

nabavio broomstick

Shit!!!!!

Boskovic 05-08-2005 06:47 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
+ klasicno snimljen bas
------
provereno
------
PS. to je nova fora: koristiti module NI Reaktora 5 za gitare i bas, to radi i Trent Reznor (NIN), a onda ozvucis kutiju i snimis mikrofonom takav zvuk...
Cak on predlaze da se na takav nacin snimaju i odredjene klavijature (znaci preko mica, a ne kabla)

Moze neshto vishe infoa o tome? Koji R5 moduli, koji zvuchnici, mic....?

SandRob 05-08-2005 08:32 AM

evo i ja san instalira broomstick i nisan zadovoljan vecinon sampelova, ali onaj fender jazz fingered mi zvuci skroz lipo. :)
naravno, ne usporedjujen ga sa pravin bassistom, ali ko plugin mi izgleda vrlo upotrbljiv za neke produkcije...

Gmile 05-08-2005 11:57 AM

Ko se nacijepao zenskih carapa zuljevima zadobivenim vjezbajuci sviranje bass gitare i ko ima dovoljno vremena i zivaca za rucno upisivanje/ucrtavanje MIDI kontrola u Cubase-u, posao moze sasvim solidno odraditi sa Trilogy-jem. Zaklinjem se u njega!

Da bi se bilo koji posao odradio virtuelnim instrumentima, treba se DOBRO nasvirati na tom istom instrumentu u realnoj varijanti! Zakonom bih zabranio sekvenciranje bubnja svakom ko nije osjetio drhtanje palice na membrani dobosa, razliku izmedju udarca u centru istog, blize i dalje od obruca. itd... To vrijedi za sve instrumente...
Slazem se sa misljenjima da je sve najbolje odraditi uzivo, no imamo li studije akusticki sredjene kao oni u kojima su semplovani neki vrhunski VST-i, takve instrumente, pojacala, mikrofone, da dalje ne nabrajam?...
Prednost dajem VST instrumentima, naravno, ako ih koriste ljudi koji su se nasvirali UZIVO.
Ovdje izuzimam vrhunske instrumentaliste, vlasnike strahovito placenih instrumenata i opreme...
Pozdrav svima.

dr.Ru 05-08-2005 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
Moze neshto vishe infoa o tome? Koji R5 moduli, koji zvuchnici, mic....?

ne znam.... nisu hteli da kazu. Samo znam da R5 moduli su pravljeni, nisu standardni/default, vec su ih kreirali.

zmaj 06-08-2005 10:57 AM

Hvala Rumski...
Probacu da odglumim to ludilo...taj bass mi je nocna mora... :banghead:

All times are GMT +1. The time now is 08:39 AM.