![]() |
Re: Pa i nije tako los Guitar rig :)
Quote:
|
Ili recimo puno gain-a na Boogieu ili XXX ? :D
|
Quote:
|
DualRecctifier nisam probao, ali na XXX kad smanjis gain dobijas klasican rock crunch zvuk koji je super al nikako nije "hevi". Dual rec. kao i XXX i jesu specificni po tome sto imaju "uzak" gain.
|
Gain se dozira po ukusu (e, sad sam izmislio toplu vodu). Sa manje gaina dobijas vishe crunch zvuk, a sa vishe dobijash mast. Ako se pretera sa gain-om dobija se upravo to shto kaze Zvincic "blato", zvuci vishe ko da svirash klavijaturu a ne gitaru (tonovi se lepe jedan na drugi, ko da nema pauze izmedju dva tona)
I ja sam zagovornik teorije "Sto jaca desnica, to manje gaina" Ja dodushe nisam Heavy Metal gitarista pa mozda i gresim, ali slusajuci dobre heavy gitariste primecujem jake "desnice". Klasican primer jake desnice van Heavy voda je pokojni Stevie Ray Vaughan.;) |
Da kod pojacala koja su dizajnirana da daju mek i topao zvuk (marshall u vecini slucajeva). Zato su Messa Dual rec. i peavey popularni kod hard rock i raznim metal varijantama muzike. Imaju thick gain pa mozes da korisits jako visoka setovajna.
|
Quote:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :D svaka cast i mesi i piviju ali niti jedan od njih ne re?i kao odvrnuta glava starog lampaskog marshalla kroz 4x12 box ;) da nisi mozda napisao marshall a mozda mislio fender? |
Ok valjaj se ti od smeha koliko oces, ali stoji da marshall ima masan i debeo zvuk. Dobar je za mnoge stvari (poslusaj moju mind Storm obradu) al jednostavno neke stvari bolje zvuce na messi ili piviju. Kladim se da nisi stao ispred XXX-a :) Kako to grmi...
|
All times are GMT +1. The time now is 08:07 AM. |