Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11751)

Color 08-07-2005 01:02 PM

Re: Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?

Enzomat ne znam sa koliko para raspolazes ali ova sprava je odlicna, nije u pitanju samo preamp! oko 1500 eu

Studio sa ovakvom spravicom vec moze da se pohvali! :)

http://www.apogeedigital.com/products/minime.php

http://www.apogeedigital.com/product...?show=features

SandRob 08-07-2005 01:24 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
ako snimas klasicne vokale i instrumente, te zborove - Millenia je tu zakon. nazalost nemaju mono verziju od poznatog HV-3. jedino stereo.

milenija nema ni ulaz za line i ulaz za instrumente. nema vumere, pikmetre... samo lampicu kad si u distorziji. nema ni insert, nego ako ces koristit kompresor iza njega onda ga moras spojit u seriju. u njihovemu manualu pise da nisu zelili nista ugradjivat sto bi moglo konpromitirat kvalitetu, e sad... nisan ja bas po temu pitanju mjerodavan, ali millennia stvarno ima jedan lipi, cisti i topli zvuk. :)

Splico 08-07-2005 01:53 PM

hmm...snimanje vokala. Nitko ovdje ne postavlja pitanje kako usnimiti dobro vokal i moze li se uopce snimiti dobro vokal bez prve kompresije kod usnimavanja. S mojim skromnim 10 god iskustvom ...recicu NE ! osim ako pjevac nije genijalac....(moj kompresor je Tube-tech smc 2b,multiband mastering kompresor,a koristim ga i za snimanje vokala)zato moja preporuka za pocetnika (i za rang love oko 1000$,sto je malo za dobru spravu)bi bila da se strpis i skupis vise novaca....a kad skupis razmisli o avalonu,manley Voxboksu,focusriteu isa 430 mk2..ili nest jeftinije pout Tl Audia,Mindprint DTC-a.....i kad je snimanje vokala u pitanju,uvijek upreporuciti njeznu kompresiju recimo2 : 1 ili 3:1 maksimalno 3.4 decibela...

Color 08-07-2005 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by Splico
hmm...snimanje vokala. Nitko ovdje ne postavlja pitanje kako usnimiti dobro vokal i moze li se uopce snimiti dobro vokal bez prve kompresije kod usnimavanja. S mojim skromnim 10 god iskustvom ...recicu NE ! osim ako pjevac nije genijalac

Kompresija kod usnimavanja vokala je imala svrhu u analognoj tehnologiji gde si tezio ka sto boljem odnosu signal/sum! U digitalnoj tehnologiji to nema veze.. Mada svako ima svoje sisteme i teorije.. Ja usnimavam bez kompresije.

Oggy 08-07-2005 02:09 PM

Quote:

Ja usnimavam bez kompresije.
Takodje. Eventualno, ako je neki extra skup, tj dobar kompresor, pa malo zbog boje same sprave, ali kompresija kao kompresija uvek moze da se postigne naknadno i mnogo bolje kontrolisano.

SandRob 08-07-2005 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by Color
Kompresija kod usnimavanja vokala je imala svrhu u analognoj tehnologiji gde si tezio ka sto boljem odnosu signal/sum! U digitalnoj tehnologiji to nema veze...

pa nebi ja bas reka da nema veze. ja san pokusava snimat bez kompresora i problem je sto sve moran dosta stisat da mi ni na jednemu mistu ne ide u pik. ja neznan di se skupi sum - vjerojatno u kablovima, ali sigurno su mi cisce snimke kad sniman sa kompresorom.

vecinu instrumenata , backove, klapu i sl. sniman bez kompresora, ali glavni vokal uvik provucen kroz jedan blagi kompresorcic. pokusa san ja i bez, ali meni ne ide. uvik se zajebajen dok ne nastiman nivo a kad se pjevac razdere sjebe mi cilu koncepciju. meni kompresor ili limiter daju sigurnost - tako san se naviknu radit. :)

Color 08-07-2005 03:32 PM

Sand Rob, ima to logiku sto pises iako se meni to bas cesto ne desava, da bas toliko dinamicki varira pevanje.. U tom slucaju vidim smisao ali kao sto kazem, kod mene je to u max 20% slucajeva. A lose namestenim kompresorom isto mozes sjebat koncepciju.. Evo resenja! ;) Usnimavati glas na dva kanala, na jedan suv bez icega a na drugi s kompresorom! :D

OFF 08-07-2005 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by Color
Kompresija kod usnimavanja vokala je imala svrhu u analognoj tehnologiji gde si tezio ka sto boljem odnosu signal/sum! U digitalnoj tehnologiji to nema veze.. Mada svako ima svoje sisteme i teorije.. Ja usnimavam bez kompresije.

Da, ali u analognoj nisi imao strogih 0dB FS. Ja takodje koristim kompresor pri usnimahanju vokala, ali naaajvise do 2:1 i sa GR ne vecim od 3-4 dB

Splico 10-07-2005 10:54 AM

ne radi se samo o 24 bita u digitalnoj tehnologiji, i pragu zasicenja kod analognog usnimavanja,odnosu signal-sum, i kompresiji magnetnog zapisa...(sve su to tehnicke kategorije..)radi se o necemu sto nemozes izmjeriti,nego ti uvelike olaksava rad...nivo ti je ujednaceniji,pjevac zadovoljniji(dinamika pjevanja zna jako varirati,,cesto priblizavanje i udaljavanje pjevaca utjece da se boja zvuka mijenja,i ne samo boja nego i usnimljeni ambijent),zvuk deblji...i svi smo sretniji zbog toga.... naravno kao sto je netko spomenio,izbor pravog kompresora i njegove boje,moj Tubetech boju ima....naravno da mozes snimati vokale i bez kompresora...tvoj je izbor..ja samo zelim reci da nikada nisam uspio napraviti dobru snimku bez dobrog kompresora....a napravio sam ih puno,puno..e,da! naravno da u mixu dodatno kompresiram,po potrebi(do sada je bila rijec o njeznoj prvoj kompresiji)......sto ljudi,sto ćudi.......:)

Ad Fines 10-07-2005 11:20 AM

Ja kod kuce koristim Focusrite Voice Master platinum,i toplo ga preporucujem za nisko budzetni home studio.S nijim sam prezadovoljan.
Kad radim sa bandom i kad snimamo u velikom studiu,tamo je najcesci koji koristimo, opet focusrite, al RED 7 koji je nesto drugo,al.....brale on i kosta!!!

All times are GMT +1. The time now is 07:34 PM.