![]() |
Vai, Gulanfer, gde vi studirate?? Ja sam razmisljao na staz da idem u Spaniju, na poslednjoj godini mi je obavezan tako da moram da pocnem da pakujem kofere! Kako izgleda i funkcionise skolovanje tamo?
Pozdrav.... |
Ja ne studiram, ja radim u kompaniji koja se bavi filmskom produkcijom ( lokalnom ) a glavna oblast nam je Light & Grip ( rasveta i ... kako se kod nas zove grip department ? ). Sto se tice skolovanja - ja sam na Kanarskim ostrvima i skolovanje je ovde vrlo bazicno , za studiranje svi idu Madrid ili Barcelona.
|
Color, fantastican post :D
Vi bas sve radite, od snimanja direktnog zvuka, preko montaze pa do miksa. Nazalost na mom faxu, sam predmet se zove "Studio za Post Produkciju", dakle ne snimamo direktan zvuk, dobijamo snimljene datove i pocinjemo odmah sa montazom. Slika je vec montirana. Mozda su nam zbog toga i smanjili taj predmet na samo jedan semestar, dok nam studio za muzicku produkciju traje 4 semestra!!! U svakom slucaju evo ti link gde sam pisao o mom faxu. Bilo koje pitanje mi posalji na PM. Pozdrav, i drago mi je da cujem da se jos par ljudi bavi post produkcijom. http://www.rumski.com/forum/viewtopi...c&start=60 |
Quote:
lepa tema ...... samo napred ! Pozdrav |
Re: Da mrdnemo sa mrtve tacke?
Hvala na ispravci, mala omaska ;)
|
Eto bas juce ( ili danas , zavrsii u 04:00h ) smo radili promo video na kojem je trebalo snimiti dialoge na jos dva jezika, osim originalnog nemackog ( ja sam samo dublirao na spanskom i engleskom - nisam snimao ) , i posle gomile sati provedenih da se postigne lipsync ( sto ponovnim snimanjem , sto editovanjem ) ljudi primete mali problem. Glasove smo snimani u Pro Tools-u ( u studiju Andy Deris-a pevaca Heloween ) i kad se to posle prebacilo u AVID ispalo je da je audio ipak "out of sync" . Znaci u Pro Tools je "in sync" a kad se prebacilo u AVID ispalo je iz sync-a. Zasto, zna li neko ?
|
Ovako na brzinu mi samo jedan stvar pada na pamet. Kako imate namesten session u AVIDu a kako u PTu? Ako je npr. u PTu 25fr a u AVIDu 24fr onda je normalno da ce se razilaziti. Frame rate mora da bude isti! Kako ste prebacivali? OMFi?
|
Oba su bila na 25fr . Nije to. Posto je sve moralo da se radi na brzinu ( rok isporuke izuzetno kratak ) mogucnosti za gresku su povecane a kako su mi rekli , nemamo sad vremena da istrazujemo gde je greska . Verovatno saznam sledece nedelje ! Hvala na odgovoru
|
e ovako drugovi imam u glavi trenutno mnooogo pitanja...
Prvo: koji je standardni format za tv reklamu (slika-zvuk) i koji se video kodek koristi poslije obrade? drugo: zasto nisam bio u mogucnosti da u sx2 cisto promjenim audio fajl (da ubacim novi umjesto starog)? toliko za sada, da vas ne smaram... ;) |
koliko ja znam, koristi se DV-PAL.. treba ti main concept dvsd codec..
|
All times are GMT +1. The time now is 08:00 PM. |