![]() |
Re: konstrukcija za oblaganje studija... drvena ili ...
E, pa nisu ti bas monitori dobro postavljeni, ovi visokotonci na Trutovima ti bas biju nebu pod oblake, a Alesisi su ti malo preblizu zadnjeg zida
|
Istina.
Nije cak dobro ni da ti monitori stoje jedni na drugima, jer time stvaras zajednicku rezonatorsku kutiju (ovo iz licnog iskustva) i privid "velikog" zvuka. Moj savet ti je da alesise uspravis, ns 10 ostavis vodoravno u istoj ravni sa alesisima i to sve malo odmaknes od zida i ostavis u malo uzoj postavci nego sto ces da postavis truth. njemu su reflexi napred, pa moze i blize zidu za onoliko koliko ce biti sire postavljen da u odnosu na tebe kao trecu taku zaklapa jednakostranicni trougao. Malo je zajebano adekvatno pozicionirati tri para nearfield monitora jer njih ne smes mnogo da siris, a opet, ako ih previse skupis (u odnosu na tvoju poziciju), stavis blizu ili jedne na druge, imas problem. Ja bih prvo sve odmakao od zida jer znam da imas dovoljno mesta nazad (samo nemoj onu pricu o stolu od punog hrasta :) ) Pozdrav! |
A, iskreno, ne znam ni sto ce ti Trutovi.
|
K'o da slusam sebe :):):)
Pa i ja imam Hi- fi monitore za kontrolu :):):) Sorry Ivane, znas da je jace od mene :) Kad ces da mi posaljes Sanremo (prelazim u dosadjivanje do konacne pobede)? |
Da udaljicu sto .. nekako ... rekao sam oggy-ju kakve probleme imam zbog toga ..
Spremam ti na putujuci hard i saljem post expressom .. i jos neka iznenadjenja |
Quote:
Cuj me , pa neces verovati da skoro sve slusam na njima .. :) |
Zar ih nisi prodao ?
|
JUHUHUHUUUUUUU!!!!
Stavi sve na taj hard!!! :):):) Ej, bez zezanja, zato i imas problem sa basom jer si mnogo blizu zidu. Moras to da resis jednom munjevitom radnom akcijom :) Da me "dusmani" nisu zatrpali poslom, rado bih dosao u goste i licno ti to premestio da ne kukas na "puno drvo" :):):) Pozdrav! |
Quote:
P.S. Nervira me sto mi ne stize obavestenje na mail o odgovoru na temu |
pa, vidim da vas je zainteresovala tema... hvala vam svima. Nekoliko manjih komentara. Dimenzije nisu pravilne 3x3x3, prave dimenzije su > gluva soba je 3,25x3,4o m, a rezije 2,85x3,40 m... Visina plafona je 2,40 m...rigipsom i konstrukcijom cu ih napraviti tako ne budu pravilnog oblika...na zalost, znam da je rezija pomalena, al tehnicki ne mogu nikako drugacije da to postavim. i naravno, kad uradim izolaciju dimenzije ce biti smanjene. Nasao sam i u Bijeljini strucnjaka za akustiku pa cu ga konsultovati.
Ivane, studio ti lijepo izgleda, ali sam na ovom forumu negdje procitao da se STIROPOR NE STAVLJA , osim ako nemas potrebu za toplotnom izolacijom... Sto se trutova tice, ja sam vrlo zadovoljan...znam da ima i bolje, i skuplje, al boze moj...polako! Usput, koje druge monitore preporucujete za ovako manju reziju, i posto su pozdrav svima. |
All times are GMT +1. The time now is 05:11 PM. |