![]() |
novi London mix :lol:
|
pobrisite kopije ovih poruka ne znam kako
|
Quote:
vidi vidi :) daj detalje, daj malo intrige :lol: ko, sta, koji zanr, koji label? |
Da sumiramo: Znanje + vrhunska oprema = vrhunski mix! ;)
Mislim da sa znanjem i nevrhunskom opremom tesko mozes uraditi vrh mix. Da moze, svi bi ulagali u znanje i u osrednju opremu... |
Ja cvrsto verujem da bi taj baja iz Abbey-a uradio bolji snimak u mom studiju, nego ja u Abbey-u, ali, ipak postoji razlog zasto tamo nisu ustedeli koji milioncic i radili sve u Nuendu ko ljudi :) . I jos nesto sto stalno zaboravljamo - PROSTOR. To je uvek kostalo i kostace i nece moci da se nadomesti nekim pa i najskupljim spravama po kuci(ako pricamo o vrhunskim reziltatima)
|
to da... ja sam licno sokiran razlikom bubnja koji smo sad snimali u studiu 6 spram 4 odlicna albuma koja smo dosad radili, u.. jednom manjem studiju :) sve lepse izlazi, sve je cistije, fali gomila stetnih frekvencija koje sam dosad pripisivao ili mikrofonu ili samom bubnju...stvarno drasticna razlika... jos kad se pusti par u87ica koje smo montirali na 5m od bubnja, pa kompresor,...sizenje... dobos od krvi :)
nego mene ipak interesuje ovo sa kompresijom... ja sta god radio na master outu uvek mi pobegne nekoliko pikova cisto da overe, mislim, kad jurim nabijenost... ne znam kako bi to resio. stvarno dobijem korektno sabijen snimak, sa ppm/razlikom od 7-5db, ali nece da bije nulu, ili overava ili jase nize... |
Quote:
s druge strane.. uglavnom 90% novih izdanja licno mi nije prijatno za slusanje bas zato sto su "sabijeni" do zla boga... dise to i sve je to super, ali ipak moje uho, srce i mozak zeli malo vise dinamike i malo manje lupanja "po mozgu" napucanim kick-om i bassom... s trece strane.. sa koje i ja posmatram svoj polozaj (slaba oprema, znanje u nadogradnji)... moze se postici zvuk od pre 10-ak godina sa software-om, ok micovima, preampovima i ok prostorijama.. pod ovim podrazumevam da nije dno dna :) mix i master se uvek moze "update-ovati", naknadno sredjivati i na kraju napraviti da zvuci kako treba... a ovaj post sam napisao jer ne volim razmisljanje u pravcu - nema se vrh oprema te mix ne moze da mi zvuci vrhunski... po meni, moze i te kako! jos uvek nisam cuo da neko ne slusa beatles-e zbog toga sto im mnogo susti ;))))))) |
Mastering? Jako skup kompresor, po mogu?stvu, multiband. Nijedan "krompir" mi dosada nije zavr?io posao. Sada je SONY Oxford Dynamics u "classic" modu, SW koji mi najvi?e odgovara.
Napumpani zvuk? Par dB-a headrooma? Uaaaaa! Ba? me briga ?to sam "ti?i" od konkurencije... Ako re?im loudness, i dalje mi ostaje transparentan mix, planovi o?uvani! TO je presudno, a ne par dB-a VOLUMENA! Pozdrav svima! |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:35 PM. |