Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   UREI Impulsi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11528)

dacko 10-06-2005 02:07 PM

Ko zna o cemu ovi razgovaraju nek se javi... :lol:

shala mala...

OFF 10-06-2005 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Quote:

Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu
Ako sam dobro upoznat sa impulsima se ne moze raditi kompresija .... tako da zapravo ti samo dodajes boju koju odredjeni eq pravi na odredjenom signalu ..... mislim da se pri kompresiji jos svasta nesto desi .... tako da ipak treba odvojiti malo para kupiti barem karticu ..... pa onda zezanje 8)

Pozdrav

Da, ali tu boju je zaista tesko oponasati sa nekim EQom, a plus sto vokal postaje jako konkretan i lepo izadje napred. A posle malo igranja sa UADom, bacam se u akciju kupovine, jer to definitivno vredi svakog evrica

Shady 10-06-2005 11:01 PM

A ako se i ja na isto odlu?im, mogli bi po pola love za plaginove, ha? ;)

OFF 10-06-2005 11:04 PM

Ja sam uvek za, ali trenutno cu jedva da skrpim za projekt pack. Aj da vidim sta ce vikend doneti pa se cujemo :wink:

Color 10-06-2005 11:19 PM

OFF jel planiras da koristis Project pack sa PT ?

OFF 11-06-2005 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by Color
OFF jel planiras da koristis Project pack sa PT ?

Joj, nesto sam utanjio sa lovom :cry: , ali verovatno cu kupiti UAD project+LA-2A, i Mbox (da se vezbam na PT).
Sto pitas, je l' OK kombinacija?

Color 11-06-2005 12:36 PM

Ma ja isto razmisljam o nekoj kombinaciji PT LE i UAD ali nisam jos video kod nikoga na delu.. Mada znam da moze, samo treba nesto da se cacka oko latencije u PT, zbog putanje zvuka u UAD i nazad...kako sam skontao onda se vise opterecuje CPU kompa. Bas sam pre neki dan trazio po netu, pogledaj...

http://www.uaudio.com/webzine/2004/d.../content7.html

Max 11-06-2005 08:20 PM

Quote:

prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A
Tu se potpuno slazem ....

Quote:

Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne..
Nisu iste sprave ..... ne mozes porediti na taj nacin .... niti klasirati .....

Quote:

U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ??
Ne mislim na post .... mislim na kanale .... bas ili vokal .....

Quote:

LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.
Vrednost koji jedan neve unosi u zvuk .... kao i distorzija je takodje prilicno velika ..... medjutim to cesto vise doprinosi zvuku nego sto smeta .... ista je stvar sa tape kompresijom i slicnim stvarima ......

Quote:

A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala.
Ne razumem zasto mi ovo pricas ?

Quote:

Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao..
Ne verujem .... probaj pa vidi :wink:

Quote:

Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%!
Opet ponavljam ...... razlicite spprave .....kad bi postojao NAJBOLJI kompresor ....ostali ne bi ni postojali

Vise slusaj ....manje matematike .... to je moj savet ....

Inace ga ne bi stavljali na vokale na svetskim produkcijama ...kao i na baseve ....valjda postoji nesto sto ga je odrzalo ovih 30 i vise godina ....zar ne 8) ?

Pozdrav

Color 13-06-2005 11:08 AM

Max, moj post nije bio s namerom da oskrnavi LA 2A , niti tvoj nacin razmisljanja. Naravno da svaki kompresor ima nesto specificno, karakteristicnu svoju boju itd....zbog cega je i nasao primenu u raznoraznim produkcijama i studijima..i odrzao se 30godina u zivotu..Cisto sam pokucao da argumentujem zasto JA nebih dao 2500$ za LA2A!

Bez matematike nazalost nebih dosao do racionalnog i realnog zakljucka, da bih za te pare pre uzeo neki univerzalniji high-end kompresor.. Da sam milioner, onda bih pokupovao sve te spravice i igrao se, nazalost svi mi zivimo i radimo na visoj low-end klasi a ponekad zakoracimo u high-end.. Da je kojim slucajem LA2A jedino sto mi fali- uzeo bih ga.....eeeee...al to verovatno mogu samo da sanjam ;) To je cisto iz nekog mog pogleda.

Hvala za savet, bez slusanja, nebih se bavio poslom kojim se bavim... :wink:

Pozdrav & respect!

Max 13-06-2005 11:06 PM

U pravu si ...... ja sam ipak iz sezdeset i neke .... pa sam mozda malo melodramatican

:wink:

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 08:56 AM.