Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Grupa-Kompresor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11390)

Max 20-05-2005 12:06 AM

JESI LI VISE DOBIO TOG UAD a ?????

Nista otvoris fx kanal ....stavis kompresor u njega ( najbolje 1176 UAD ov ili sl) ) napanjis ga do :lol: :lol: na recimo 20 :1 da sta god udje u njega se odvali od kompresije ....ali fora je da kompresor ima dobru boju ....jer to je ceo trik . I onda sendujes signale na njega kao kad koristis reverb ...... svasta se tu nesto desi ..... :wink: :lol: :lol:

Pozdrav

MD 20-05-2005 12:08 AM

Ja ga kompresiram pojedina?no po kanalima, a onda to sve sendam u grupu koju jo? naknadno kompresiram da to sve upadne u cjelinu.
Kjaerhus koristim za svu dinamiku na bubnju.

A koje vrijednosti? Pa mislim da bi to trebao sam odrediti, zavisno od onoga ?to ho?e? posti?i, ?to bolje odgovara tvojemu uhu a ne tudjem, a i zavisno od pjesme. :D

Kompresiranjem pojedina?no dobijem ja?i punch na dobo?u i nogi, a manjim kompresiranjem grupe se sve to zajedno stegne i zvu?i umnogome mo?nije i impresivnije.

idekius 20-05-2005 12:31 AM

Quote:

Originally Posted by Max

( najbolje 1176 UAD ov ili sl) )
Pozdrav

:banghead: :banghead: :banghead: Hmmmm... recimo za sada (valjda do pocetka juna) u fx chanal da stavljam Sonalksis SV-315, ili nesto slicno...

@MD -I meni se svidja Kjaerhus... lepa spravica...

@ Svi! Momci, hvala za ovo! Imacu cime nocas da se igram :!:

Hmmm... Izgleda da bih trebao da se ozenim... :roll: :D

ProkDu 20-05-2005 01:05 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Nista otvoris fx kanal ....stavis kompresor u njega ( najbolje 1176 UAD ov ili sl) ) napanjis ga do :lol: :lol: na recimo 20 :1 da sta god udje u njega se odvali od kompresije ....ali fora je da kompresor ima dobru boju ....jer to je ceo trik . I onda sendujes signale na njega kao kad koristis reverb ...... svasta se tu nesto desi ..... :wink: :lol: :lol:

Pozdrav

Hvala puno za ovo. Odmah sam probao sa snare-om ..... i gle cuda .... lepo radi :D ... a delom je i resenje za zvuk snare-a ... koji pravim.
ThanX

Zid 20-05-2005 06:24 AM

Quote:

Originally Posted by Max

Pozdrav

To sam jednom davno i radio,ali ne zato sto mi je neko rekao,nego iz radoznalosti da vidim sta se desava...pa sam onda saznao za te grupe i skontao da je ovo neispravno...e sad vidim da u ovom poslu skoro i nema ispravno-neispravno...nego zvuci dobro i ne zvuci dobro,a sve je dozvoljeno.. :wink:

milosjeftic 20-05-2005 08:51 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Postoji jednostavniji nacin za ovo ..... otvoris fx kanal i sendujes partova bubnja ....... inace to se zove ...... paralelna kompresija ..... i nije ono sto si ti pitao vec potpuno druga tehnika ....

Pozdrav

Ako to radite imacete problem sa panoramom . Inace ne osporavam , slazem se . Tc native i Golden com. imaju odlicnu boju , ko nema Uad .

SandRob 20-05-2005 09:59 AM

Quote:

Originally Posted by milosjeftic
Quote:

Originally Posted by Max
Postoji jednostavniji nacin za ovo ..... otvoris fx kanal i sendujes partova bubnja ....... inace to se zove ...... paralelna kompresija ..... i nije ono sto si ti pitao vec potpuno druga tehnika ....

Pozdrav

Ako to radite imacete problem sa panoramom.

kakih problema?

MD 20-05-2005 12:43 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

Quote:

Originally Posted by Max

Pozdrav

Ako to radite imacete problem sa panoramom.

kakih problema?

Ako zabunom otvori? mono fx kanal i po?alje? sve na njega :D :D :D :P

Uistinu, na ?to cilja? Milo?e? :?

milosjeftic 20-05-2005 02:54 PM

Vrlo je jednostavno . Ako bas ne mozes da se setis odgovoricu malo kasnije . Nisam hteo da vam kvarim zadovoljstvo . A i bilo je vec reci o tome .

Nije suvise velika razlika izmedju mono i stereo Fx u ovom slucaju - isti problem . Da li si probao da to uradis ( fx com. ) ? Probaj sa Tc Native . Meni je on najbolji za to . Mada vise ne koristim com. na taj nacin mene je to odvelo na dobru stranu .

ProkDu 20-05-2005 04:07 PM

Quote:

Vrlo je jednostavno . Ako bas ne mozes da se setis odgovoricu malo kasnije . Nisam hteo da vam kvarim zadovoljstvo . A i bilo je vec reci o tome .

Nije suvise velika razlika izmedju mono i stereo Fx u ovom slucaju - isti problem . Da li si probao da to uradis ( fx com. ) ? Probaj sa Tc Native . Meni je on najbolji za to . Mada vise ne koristim com. na taj nacin mene je to odvelo na dobru stranu .

:banghead: :banghead: :banghead:

"Always look @ the brigh sight of life, na na, na, na na na na na .. :lol: :lol: :lol: "

All times are GMT +1. The time now is 09:36 PM.