![]() |
JESI LI VISE DOBIO TOG UAD a ?????
Nista otvoris fx kanal ....stavis kompresor u njega ( najbolje 1176 UAD ov ili sl) ) napanjis ga do :lol: :lol: na recimo 20 :1 da sta god udje u njega se odvali od kompresije ....ali fora je da kompresor ima dobru boju ....jer to je ceo trik . I onda sendujes signale na njega kao kad koristis reverb ...... svasta se tu nesto desi ..... :wink: :lol: :lol: Pozdrav |
Ja ga kompresiram pojedina?no po kanalima, a onda to sve sendam u grupu koju jo? naknadno kompresiram da to sve upadne u cjelinu.
Kjaerhus koristim za svu dinamiku na bubnju. A koje vrijednosti? Pa mislim da bi to trebao sam odrediti, zavisno od onoga ?to ho?e? posti?i, ?to bolje odgovara tvojemu uhu a ne tudjem, a i zavisno od pjesme. :D Kompresiranjem pojedina?no dobijem ja?i punch na dobo?u i nogi, a manjim kompresiranjem grupe se sve to zajedno stegne i zvu?i umnogome mo?nije i impresivnije. |
Quote:
@MD -I meni se svidja Kjaerhus... lepa spravica... @ Svi! Momci, hvala za ovo! Imacu cime nocas da se igram :!: Hmmm... Izgleda da bih trebao da se ozenim... :roll: :D |
Quote:
ThanX |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Uistinu, na ?to cilja? Milo?e? :? |
Vrlo je jednostavno . Ako bas ne mozes da se setis odgovoricu malo kasnije . Nisam hteo da vam kvarim zadovoljstvo . A i bilo je vec reci o tome .
Nije suvise velika razlika izmedju mono i stereo Fx u ovom slucaju - isti problem . Da li si probao da to uradis ( fx com. ) ? Probaj sa Tc Native . Meni je on najbolji za to . Mada vise ne koristim com. na taj nacin mene je to odvelo na dobru stranu . |
Quote:
"Always look @ the brigh sight of life, na na, na, na na na na na .. :lol: :lol: :lol: " |
All times are GMT +1. The time now is 09:36 PM. |