![]() |
Quote:
Quote:
@Kvu , taj Eq ima nesto od analognog filinga . Mislim da moze da posluzi . |
Ma Milose ..... moze naravno ..... ali taj eq su vec sigurno svi probali i uopste nije neka novost . Cak i VoxenGGGo Harmony eq koji je bolji ..... ali opet imali smo lepo poredjenje eq ova pre par nedelja .
Tvoja zelja da podelis misljenje je pozitivna ... ali daj nesto sveze ..... na primer Hydratone .... na koji svi otkidaju .... I da mislim da u odnosu na pultec i Hydratone .... nema nista od analognog feelinga Pozdrav |
Quote:
|
Shvati ozbiljno ovo sto sam ti rekao .
Max , slusao sam Hidratone ali samo kod sebe kuci , nisam stigao ( od obaveza ) i odgovaranja na nekulturne postove da ga preslusam na vise razlicitih kutija ( za zavidljivce : NARAVNO NE MOJIH VEC OD MOJIH KOLEGA ) . Kad to uradim kako treba napisacu . Ovaj drugi Voxendo Eq sto se tebi svidja trosi previse iako je zaista veoma mek . Ni jedan od njih nije najprecizniji . Mogu uneti malo zivota u digitalni snimak ) . Malo me zvuk podseca na stare jazz snimke ciju produkciju obozavam . |
Milose ... VoxenGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGo ........ osim ako to nije neka druga firma Voxndo ..... pa onda je jos nismo probali .....
I kako nisu precizni ..... ne razumem o cemu pricas ..... navedi mi preciznije eq ....... Harmony trosi mnogo jer je impulsni ...... Mislim i kad bi slusao kuci da bi shvatio da je Hydratone dosta analogniji.... Pozdrav |
Max , tek sam sad video da se ne pise sa " d " vec sa " g " . Sam Voxengo ( da li je sad dobro napisano ? ) po mom misljenju nije neka marka - zato sam ga preslusao/instalirao tek sad i zato mi se ne instalira i preslusava citava gomila efekata , pa pitam ( zato i ne znam kako se tacno pise , nikad mu nisam poklanjao neku narocitu paznju , a i ne znam engleski ) . Koliko sam ( smo ) preslusavali ranije nisam bio zadovoljan . Ali kad ga preporuci bar jedan clan foruma ja mu verujem - pa isprobam preporuceno i kazem dobro/nije dobro ( po mom sujektivnom misljenju ) .
U vezi Hidratone , nije bas toliko dobar koliko ga hvale . Malo se preteruje . Njegov zvuk (po)malo podseca na zvuk koji ima Georgijev ... Da li bi se mogao kompletan mix uraditi samo sa Hidratone - ne . Ponavljam NISAM GA JOS PRESLUSAO KAKO TREBA . Ali i na mom lampasu mogu cuti dosta toga ( DOBIO SAM GA VRLO POVOLJNO , RAZMENOM ) . Nemam ambiciju da se igram naucnika , nemam vremena za to . A i pisem da pomognem pocetnicima . Tebi/profesionalcima ( Max & ostali ) pomoc svakako nije potrebna . Nekim " profesionalcima " - nema pomoci . Tako da ostaju samo pocetnici - relativni ili apsolutni , svejedno . Kada bih napisao da Tc Native Parametric ima cist i velik zvuk ne bi razumeli . Ili da EW ima dubinu tj. da se cuje " iza zvucnika " i da se cuje " nisko " , da ne valja kad je zvuk u miksu " ispred " zvucnika . Da je ( neki ) snimak " miran " ... Na cemu bi to culi ? Na kasetofonu ? Da impulsi imaju ( slabo primetan flendzer , da budem blag u oceni ) ... Bla , bla , bla ... Potpuno uzaludno . Da koristim " strucne " izraze - nepotrebno . Bolje je reci : koristi to , probaj ovo , kupi knjige , nauci program , koristi ga maksimalno & saveti ( funkcije kojih nema u knjigama , nek se nadje , za kasnije ) . Dakle , ako mislite da pametujem , ili gresite - ili ste zlonamerni . Neke stvari svakako zanam . Ali bolje je nekog usmeriti kako bi nesto sam saznao nego praviti od njega debila , nesposobnog da misli , na taj nacin sto mu dajes sve " na tacnu " . Po mom ( subjektivnom ) misljenju sve stvari u vezi produkcije su pre svega : 1. prakticne 2. prilicno jednostavne , ______________________________ stoga = ( lako ) shvatljive . Sta je potrebno za to : 1. ne mistifikovati , ne mistifikovati , ne mistifikovati , 2. zaboraviti na sujetu ( koja je nas/vas neprijatelj br. 1 ) 3. ne gusiti slobodnu misao ukalupljivanjem u " pravila " , " tehnicki ispravno " ; pozivanjem na " strucnost " , " naucnost " ... Svako razmisljanje je dragoceno . Sto vise razlicitih misljenja - to bolje . I kad se slazem sa nekim ja iznesem neko " levo " misljenje , koje je moguce , nek ima . Zasto ? Jer nemam kompleksa . Sta ce mi ko reci , sta ce ko misliti - nevazno . Od drugog necete cuti nista slicno jer je ljudima ( uglavnom ) uzasno vazno sta drugi o njima misle . Meni nije . Ja sam stara opzicija ( preslo u hronicno ) . Ja najvise poklanjam pazanje glupim i nelogicnim postovima/razmisljanjima ( cesto znaju biti vrlo ostroumni i kreativni ) . Takodje citam postove i ljudi koji se bave produkcijom i to najcesce " izmedju redova " . Ovo takodje " preporucujem " . Harmony nisam pazljivo testirao . Uradicu to . |
ok ....... naravno da imas pravo na misljenje .....
Objasni mi sta si mislio pod " Vlado Georgijev " zvuk na odredjeno eq ..... to mi je nejasno ..... |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Curve Eq ima malo analognog smeka ( mnogo manje od Hidratone , slazem se , nisam ni tvrdio suprotno ) , ne trosi previse CPU . Bilo bi logicno da se koristi u masteringu ali se ( bar meni licno ) ne uklapa . Sa ovo malo iskustva koje sam stekao u radu sa njim koristio bih ga za neki detalj u miksu , tek ponegde . Boja Eq me asocira na neke starije jazz snimke . Verovatno da je to glavni ( da ne kazem jedini ) razlog sto mi se dopao . * Harmony sam ostavio samo zato sto ga je Max preporucio , inace mi se ne svidja . Zuci mi vrlo neprirodno . Ali cu ga pazljivije ispitati . Mozda pase za nesto drugo ? ** @ Max , kod Hidratone mi nesto smeta . Ne mogu da cujem tacno sta ( na svom sistemu ) . Kad budem u prilici to da uradim/cujem , napisacu ( ako nisam cuo pogresno , ili mi se ucinilo da cujem nesto sto mi se ne svidja , sto je sasvim moguce ) . Da li je po tvom misljenju sve 100 % OK ? Da li si ga pazljivo slusao ? Na cemu ? Mozda gresim sto se oslanjam na intuiciju . Uglavnom me ne laze . Navika koju sam stekao kao kompozitor . Stedi vreme . Sto se tice Georgijeva , kada sam isprobavao Hidratone boja me je asocirala na " Lagala si me " ( tako se zove ? ) . Posle sam slusao ( informativno ) - stvarno lici . Rekao bih pogotovo bas/boja basa . Zvuci masno i nekako " zaobljeno " , meko . Vec sam napisao da ne koristim neke strucne izraze , tako da se nadam da si me razumeo . Cim taj Hidratone toliko hvale , sigurno je dovoljno dobar ( logicno ) . Tako da cu ga pazljivo preslusati kad budem imao prilike i vremena ( kad ga c.... sigurno ) . Za sad samo par ( subjektivnih ) *** utisaka . ___________________________________________ * Volim jazz - pogotovo ako je dobra pevacica ... ( mmmm ) ** ( radim sa semplovima akusticnih instrumenata nemam uslova za drugo ) *** da li moram ovo " subjektivnih " da pisem svaki put ? Kad god nesto kazem , ja podrazumevam da je to subjektivno ( " subjekat " ne moze biti " objektivan " ) . |
All times are GMT +1. The time now is 10:27 PM. |