Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Midi\Audio Efekti... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11314)

Pedja 07-05-2005 04:55 PM

Ja takodje prebacim midi u wav pa tek onda farbam, a sve to najvise zbog ustede CPU :wink:

SandRob 07-05-2005 05:06 PM

ne razumin. :?
a oli se ne moze bojat i vst instrument. iskjucu se njegovi efekti a koristu plugsi? neznan u cemu je razlika?

ANITA 07-05-2005 05:24 PM

Pa da, ustvari se i moze tako. :D

idekius 07-05-2005 06:10 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ne razumin. :?
a oli se ne moze bojat i vst instrument. iskjucu se njegovi efekti a koristu plugsi? neznan u cemu je razlika?

Ma nema razlike. Ti naravno na njegovom audio kanalu u cubase mixeru mozes koristiti plug-inse, mozes da ga bacis na bus koji god zelis i izbacis na pulsarov mixer gde ti je volja...

Ti verovatno tako i radis...

Samo, meni je ovako... hmmm... navika, cpu & memorija, lakse mi je za recimo fade out npr. za neko celo ili synth, eventualna seckanja, promene gain-a itd.

Jednostavno stvar navike..., a i CPU cuvam za Waves IR1, Sir itd.

Sinoc sam bas pricao Janu (Puretu) telefonom kako cesto koristim SIR za impulse stvari koje jesu diskutabilne, ali se meni svidjaju. Npr. impuls Neuman-a U87AI na 15 cm, impuls bass pojacala, impuls analognog Studer-a ponegde...

E sad... Kada bih recimo drzao stalno aktivan Stylus RMX, Korg Legacy, Mini Moog, Elektrik Piano, Storm Drums + razne efekte (impulsi, po neka waves stvarcica itd.) tesko da bi Barthon 2500+ sve to mogao da gura real time, pa makar i latenciju digao na 23 ms.

Ovako, veliki VST-i idu u wav i zdravo djaci.

Tu je i psihicki momenat sto midi traku ne smatram gotovom sve dok je ne vidim kao wav traku :-)

ANITA 07-05-2005 08:37 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Tu je i psihicki momenat sto midi traku ne smatram gotovom sve dok je ne vidim kao wav traku :-)

:D

SandRob 07-05-2005 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Quote:

Originally Posted by idekius

:D

e, a dezutilo i ja nismo izdali album u cd audio formatu, nego ko nuendo projekte i uz njega smo prilozili cd sa instalacijama svih vst intrumenata, za svaki slucaj, da se ne dogodi da komu ne bude sve sviralo. :mrgreen:

OFF 07-05-2005 11:46 PM

Bogami, ko danas sve nema Nuendo na kompu, mogli bi se tako izdavati diskovi, fazon - mixuj sam. Kao igracka u Kinder jajetu

idekius 08-05-2005 01:22 AM

Quote:

e, a dezutilo i ja nismo izdali album u cd audio formatu, nego ko nuendo projekte i uz njega smo prilozili cd sa instalacijama svih vst intrumenata, za svaki slucaj, da se ne dogodi da komu ne bude sve sviralo. :mrgreen:

Ovo je najbolji trip u vezi audio produkcije koji sam ikad chuo! :D
He, he... Strava :-)
S' obzirom na onu "100 ljudi-100 cudi", to bi valjalo primenjivati :D

zvincic 08-05-2005 03:15 PM

Quote:

predobro :lol: :lol: :lol:

Steka 11-05-2005 06:15 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Ja radim isto kao ti. Pretvorim midi u wav i onda "bojam".

kako pretvaras midi u wav i gde?

All times are GMT +1. The time now is 12:12 PM.