Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   tubifex? powercore... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11260)

dr.Ru 17-06-2005 06:31 PM

Ja sam zaboravio da napomenem jednu stvar: one ocene su moje subjektivne i odnose se samo na distorziju. Sto se drugih gitarskih efekata tice, mislim da Nigel nema konkurenciju. (flanger, mod filter, comp, gate, wah-wah......)

zmaj 17-06-2005 10:38 PM

NIGEL JE TATA :!: A amplitude i onaj glupi Guitar Rig mu nisu ni blizu...ne mogu ni da se porede...Nigel je posebno dobar za "clean-ove"...

STUDIOTON 17-06-2005 10:51 PM

Tibifex je dobar , ali ga je Nigel razbio kao zvecku ... Softwerski nista bolje nema!

SandRob 18-06-2005 08:50 AM

nigel je tata, a tubifex je mama. :mrgreen:
meni je stvarno tesko rec koji je bolji, cak je meni mrvicu drazi tubifex... a rame uz rame im je bluesman (on je dida) od pulsara, s time da bluesman ima oooogromnu prednost, a ta je da ga se moze svirat realtime.
ja gitare (kad ne sniman preko pojacala) uvik sniman sa bluesmanom, ali procesirani zvuk saljem samo u monitore a sniman dry ili sniman na dvije trake cisto i procesirano. onda u mixu koristin ili tubifex ili nigel ili bluesman. :roll:

idekius 18-06-2005 01:54 PM

Bluesman ima mnooooogooo lep tremolo clean...

ridge 18-06-2005 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
meni je stvarno tesko rec koji je bolji, cak je meni mrvicu drazi tubifex... a rame uz rame im je bluesman (on je dida) od pulsara, s time da bluesman ima oooogromnu prednost, a ta je da ga se moze svirat realtime.
ja gitare (kad ne sniman preko pojacala) uvik sniman sa bluesmanom, ali procesirani zvuk saljem samo u monitore a sniman dry ili sniman na dvije trake cisto i procesirano. onda u mixu koristin ili tubifex ili nigel ili bluesman. :roll:

Ako sam dobro razumeo Nigel i Tubifex ne mozes svirati u real time-u ???!
:?:

SandRob 18-06-2005 11:08 PM

Quote:

Originally Posted by ridge
Quote:

Originally Posted by SandRob

Ako sam dobro razumeo Nigel i Tubifex ne mozes svirati u real time-u ???!
:?:

druga je platforma. tubifex i nigel su u vst formatu i imaju cujnu latenciju, a bluesman je napravljen creamwareovu platformu i radi realtime isto ko hardwer. znaci, zbicis gitaru u konpjuter, pa u bluesman a iz bluesmana mozes u asio ili u monitoring ili di god ti sune, ovisno o potrebi. :wink:

shigumicu 18-06-2005 11:45 PM

Ja na mojoj kartici EMU 1212m koristim Guitar rig i Amplitube, posto su njeni fx-ovi loshi, a DSP-ejcic slab.

Da li postoje neki bolji VSTi koje bih ja mogao koristiti, po vashem mishljenju od ova dva.

Izvinjavam se :oops: shto ovako upadam u ovu temu, ali nisam hteo da otvaram novu jer smatram da ni moje pitanje nije takvo da zavredjuje novu temu, a ima neke slicnosti sa ovim o chemu pricate.

veseli koljac 19-06-2005 06:52 PM

mislim da nema,mozes jos da probas ako nisi simulanalog guitar suite koji je free i guitar combos (koji je opet guitar rig)
ostale simulacije su prilicno lose...

shigumicu 19-06-2005 09:52 PM

Imam guitar suite i u nekim stvarima zaista je bolji od Guitar riga (ima ostriji i definisaniji zvuk, ne mulja), posebno ima dobre klinove i odlican je za blues sound. :cool2:

Hvala na odgovoru!

All times are GMT +1. The time now is 07:13 AM.