![]() |
Re: Sum na 50 Hz ?
Quote:
|
masa=uzemljenje ?
glup sam po prirodi :) |
Mozda sam malo zakasnio,ali znam da se sum javlja ponekad kada su sve sprave uzemljene,zato neki Amp-ovi imaju prekidac za iskljucivanje uzemljenja,da ne duzim,jednostavno uzmes na pr. komp i ubodes ga u uticnicu sa uzemljenjem,a ostalo na razvodni kabal na kome otkacis uzemljene,a sve to na jednu fazu,pa sad resi to kako hoces.Ako ti je na primer,komp uzemljen,onda je uzemljeno i sve ono sto ubadas u njega.Meni se taj sum ljavlja kad ubodem iz klavijature audio out u muzicku kartu u in,a nenormalno se pojaca kad na klavijaturu ubodem MIDI in-out i out-in u komp,zato ubodem klavijaturu u uticnicu bez uzemljenja i sum nestaje :cool:
|
a meni se juce desilo da sam dobio prijem radio-stanice na gitarskom pojacalu! casna rec, kunem vam se zivotom, a i Blek je imao slican slucaj na vroomu.. Decko ubo gitaru u pojacalo kad ono tamo pichi Firewoman od Cult-a, i najava za koncert Lira Veg-e.. e i to je tako sviralo sve dok se u isti produzni nije ukljucilo i pojacalo za slusalice, kad je radio-prijem nepovratno nestao, jednostavno, posle se nije vratio kad sam izbo pojacalo... teo sam da snimim, mada sam bio u guzvi, a ionako zvuci kao normalan tranzistor pa mi niko ne bi verovao... a ono tamo Marshall svira.. :)
|
Desava se,pogotovu na nekim starim PA Mix-erima.Ja i ortaci smo kao klinci svirali na nekom Solton-u PA Mix-u,pa se neka radio stanica cula non-stop.Nije se cula za vreme svirke,ali cim stanemo sa svirkom,zagomila,pa ljudi gledaju ko je ukljucio tranzistor,tako da smo svirali bez pauze dok nismo nabavili drugi,pa smo onda mogli malo i da odmorimo :o :rotfl: :rotfl: :rotfl:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:39 AM. |