Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   MASTERING TAKMICENJE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11200)

SumAnuT 22-04-2005 07:40 PM

mix jbt :)

ANITA 22-04-2005 09:46 PM

Eon... sto si se ti zamjenio sa Sumanutim? :lol: :lol: :D

MilTon 22-04-2005 09:55 PM

Eh, MD3... I ti si nasao sa cim ces da masterujes :wink: . Pa to ubija koliko je dobro, ali i ubija koliko je skupo. Ja hteo da ga kupim, dogovorio se sa M. Vucenovicem i u zadnjem trenutku ustuknuo... Ipak je to mnogo para. Ali, ako malo pojeftini, to mi je prva investicija. Po meni bolje radi od hardverskog TC Finalizera.

p.s.
Lepa ideja da se na konkretnom primeru malo razmene iskustva. Bravo!

Gianfranco 22-04-2005 10:14 PM

Milton:
Quote:

Eh, MD3... I ti si nasao sa cim ces da masterujes Wink . Pa to ubija koliko je dobro, ali i ubija koliko je skupo.
Odusevljen sam sa MD3 ali istovremeno i razocaran.

Nisam nikada osetio ovako mocan multi-band kompresor.Pri najmanjoj akciji cujes promene i uvek zvuci jako "muzicki". EQ je odlican,jako cist.

S druge strane nisam mogao da verujem da nigde ne mozes da mutiras band-ove,niti da ih cujes solo !?!?!? Niti vizuelno da vidis koliki je gain reduction pri kompresiji nekog band-a !? Toliko skup a da nema te banalne opcije!? Procitao sam 2-3 puta manual i istrazio sve,ali nema... ako neko zna gde se sakrila ta opcija,neka mi javi :lol:

I najzad,samo 3 band-a ! To mi nije bilo dovoljno da uradim ono sto sam zeleo,a to je da deo srednjih frekvencija ostavim nekompresovane.Da sam ipak ih ostavio nekompresovane,falilo bi mi u gornjim frekvencijama 2 band-a a imam samo jos jedan na raspolaganju.

Imam predosecaj da veoma brzo ce izbaciti MD4 ... to ce da bude mozda
100-200 evra skuplje,ali se isplati ... i to bih uzeo.

Gianfranco 22-04-2005 10:29 PM

Milton:
Quote:

Ja hteo da ga kupim, dogovorio se sa M. Vucenovicem i u zadnjem trenutku ustuknuo...
Zar nije fora plug-inove kupovati u Americi ? Recimo cena na www.thomann.de je 1039 evra a u Americi recimo na www.sweetwater.com
je 800$ tj. oko 600 evra ! :wink:
Za plug-in nema troskova slanja,carine,transporta... dobijes aktivaciju putem e-maila... i cao!
Zar ne?

Eon 22-04-2005 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Eon... sto si se ti zamjenio sa Sumanutim? :lol: :lol: :D

Da u pravu si skroz, danas mi je dan pred ispit i nisam bas dobar :( , sutra je frka prava !!!! :wink:

MilTon 22-04-2005 11:56 PM

Gianfranco, na zalost, na vise stranih sajtova sam trazio MD3 i uvek su mi odgovarali da to nije verzija za download, vec je salju u kutiji. Sto se tice cene, mislim da je Misina cena od oko 700 Eura, sasvim OK. Za sada, sto ti kazes, dok ne izadje MD4...

Gianfranco 23-04-2005 12:06 AM

700 eura nije strasno!

Ma mogu oni da ga salju kako hoce...Uzme tvoj prijatelj iz Amerike.Zadrzi kutiju kod sebe (moze da cuva salvete u njoj :lol: ) a tebi posalje broj za aktivaciju.Naravno,ti njemu posaljes 600 evra koliko je on platio.

Evo tek sada sam saznao da ima i MD5 :lol:

Max 23-04-2005 01:44 AM

Naravno sve su to delovi tc m 6000 post ..... koji oni polako pustaju na po co ..... postoje odavno ......

Pozdrav

Oggy 23-04-2005 01:51 AM

Onaj original mp3 zvuci kao da je vec dupli mp3 (ili je lose mixano). Ne znam sta bi se sa tim radilo... Mozda je to caka takmicenja, napravi da mp3 zazvuci lepo :D Da ne govorim da opet mora da se napravi mp3 da bi se vratilo na web...

All times are GMT +1. The time now is 03:10 PM.