![]() |
Znaci Milose Jefticu ti kada iskomponujes nesto ,tebe uopste ne zanima da li takva pesma vec postoji?
- postoji : upravo sam je napisao . Ja se ozbiljno bavim ovim poslom i jako me to zanima. - komponovanje nije posao . Desava mi se da ono do cega dodjem bude nesto sto vec postoji ili je vec slicno sa tim. - ako ti se desava da napises nesto " poznato " onda nisi kompozitor . A ti sudeci po ovome sto si rekao ,takvu ideju zadrzis i bas te briga. - ko komponuje , ne krade ; ko krade , ne komponuje ( logicno ) . Ok ,najvaznije je da si ti zadovoljan. - ne sumnjam u sebe . |
@Gianfranco
Provjeravajuci da li je jedna tvoja pjesma originalna ili ne,potrosio bi ostatak svog zivota a ne bi stigao da preslusas ni 1 promil "zapisanih" djela i to samo u "tvom" zanru. Nemoj se opterecivati time :wink: Vjerovatno si talentovan,radi onako kako ti mislis da je najbolje,i uspjeh sigurno nece izostati.Pa ljudi su napravili veelike karijere i sa cover verzijama (Tom Jones,Sinatra...) :) Furaj svoje i nemoj da ti je to nad glavom dok radis.Pusti se pok.Minimaxa i sl.. pozz :) |
recicu nesto predvidivo al ne pre_ebivo: koliko si ti iskren u svojim melodijama toliko to vredi!!!
|
Quote:
"Ova formula postoji.Upravo sam je smislio." Medjutim,bacimo sada zakonske i moralne norme. Osnovna poenta savremenog marketinga je razlikovati se. Ako reklamiras proizvod koji ne nudi nesto novo neces se dobro provesti. Probaj! Danas kada gomila klinaca ima mogucnost da komponuje i producira i kada su A&R menadzeri,publika i ostali, zatrpani slicnim i vec isfuranim idejama,od esencijalne vaznosti je razlikovati se. Quote:
komponovanja,aranziranja,pisanja tekstova,produciranja,menadzerisanja,... Moj posao kao producenta je da razmisljam o svim aspektima buduceg proizvoda,trenutnog stanja na trzistu,reakcije kod publike... Quote:
Zasto ako mi se desi da napisem nesto "sto vec postoji ili je vec slicno sa tim" nisam kompozitor? Quote:
(zbog toga sto njega ne zanima da li to vec postoji) onda je tu rec o kradji. Akowalee: Quote:
Ako se sada pojavi Milos Jeftic na primer,cija pesma ima iste harmonije kao gomila domacih pesama,isti aranzman,itd... koliko ce on cd-ova prodati ? Koliko ljudi ce da otkine za tom pesmom? A takvih Milosa Jeftica je 99% ovde! Sit sam ih se nagledao na festivalima. Sta uopste ti ljudi zamisljaju? Koja je svrha njihovog bavljenja muzikom koja nema nikakvu jaku poruku...slusas i jednostavno tu nema nista... sve vec unapred znas. |
Prvo se predstavi ( " Ko je ko na rumskom " ) pa kritikuj .
Ja nemam problem sa pisanjem " poznatih " melodija . Tako da ne razumem ni ja tebe ni ti mene . Bolje radi samo jedno ( napr. marketing = posao ; komponovanje nije ni " posao " ni " deo posla " ) - jer ces vise postici . Ko sve radi i u sve se razume , ne radi nista i ( u ) nista ( se ) ne razume . |
Ok Milose,nadam se da se neces ljutiti da citiram tvoju recenicu iz "Ko je ko na rumskom" gde si se predstavio:
Quote:
Nismo mi u istom fazonu,prema tome besmislena je svaka dalja polemika. |
Ipak napisi par recenica o sebi ( " Ko je ko na rumskom " ) .
Tacno , nisam " u fazonu " . Inace , svaku ti srecu zelim ... |
offtopic !?!?!?!?!??!
time out !?!?!?!??!? Dajte mi da budem admin samo na 48 sati :x :x :x please |
ProkDu :
Quote:
|
Edit: P.M.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:03 PM. |