Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Koja tehnika??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11092)

zmaj 11-04-2005 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Quote:

Ako je to stvarno pravi i ozbiljan studio onda oni mixaju preko mixera,a ne misem,tako da je neophodno baciti vst u audio da bi ga poslao u mixer...a i mnogo je bolje,po meni,tretirati semplove sto vise kao live instrumente,znaci audio snimak pa obrada...
Za?to? Pa svaki virtualni instrument je tako?e samo audio signal, isto je, samo ?to eto u?tedi? malo procesora za otvaranje FX-a po kanalima ako je instrument bio CPU "gladan", ?to ve? re?e i OFF.

Govorim o pravom mixeru...

btw.Idvi,ne znam ko su ti likovi,tako da mozda i nisam u pravu,ali ni u jedan pravi studio nikada nije usao virtual guitarist...Pc i nije bitan,neki i dan danas rade na Atariju,to je nebitno,ali ako nemaju hardverske procesore,mixer,ne snimaju prave gitare,veruj mi da to i nije studio...to ja imam u spavacoj sobi.

Eon 11-04-2005 08:56 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
E, a da li ja ispravno postupam, posto ne radim export konacnog mixa u SX-u ,nego,posto koristim hardverske eff. i synts. sve to snimam u Wavelabu u realtimeu. Kao da imam visekanalni tape, pa onda mixam na 2ch
Ima li tu kakvih negativnih stvari?

Da Da ovo sto max kaze je najjaca varijanta. Uradi se aranzman sa radnim efektima i to koliko se god moze nagurati. KAsnije se sve pretvara u wav i onda obradjuje kako treba. TI i ne mozes drugacije raditi zbog hardverskih efekata jedino da snimas kanal po kanal i onda eventualno korigujes stvari, ali mislim da ti to i nije preko potrebno.

OFF 11-04-2005 09:06 PM

Da, a tako mi nesto i lepse, VINTAGE varijanta- miksujes sa 35 na 2 u realtimeu :) , a kontam da je isi kvalitet, snimao jedan po jedan kanal, pa renderovao, ili snimio sve odjednom u WL

Eon 11-04-2005 09:22 PM

Na kraju se sve svakako i svodi na 2 kanala bilo jednim ili drugim putem :)

Dushan_S 12-04-2005 02:50 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Quote:

Zato sto obradjujes wav ....... sa efektima koji su kvalitetniji ...... nemas problema sa kasnjenjem impulsa na sendovima ....

Izvini Max, da li bi ovo mogao da objasni? malo bolje?
druga stvar .... kad radis sa midijem .... i ubacis impuls .... sve krene da se raspada .... ma koliko latency da si stavio .......... jer ako radis samo sa wav om .... u Nuendu .... mozes slobodno da stavis latency na 85 ms ...... sto dodatno oslobadja komp ...... kad se sabere sa latency jem impulsa i nekih drugih efekata latency se popne na 150 ms ili jos ...... ali posto imas full latency kompenzaciju to i ne oseca tako da mozes normalno da radis .......

nadam se da sam sve objasnio .......

pozdrav

Onaj prvi deo (koji sam sklonio zbog preglednosti), je ok, normalna i logi?na stvar. Ovo ?to sam citirao, objasnio si na ?ta si mislio, ali i dalje mi je ?udno. Naro?ito sa obzirom da ?esto koristim impulsni reverb i midi zajedno u aran?manima i nikada nisam primetio da se bilo ?ta raspada. Koliko je meni poznato, latencija koju stvara impulsni reverb se ura?unava u ukupnu latenciju a midi se tako?e ravna po tome pa i on kasni koliko treba, pa kao rezultat sve svira u sinc-u? Ako misli? na interni midi, tj vst instrumente. Sa eksternim spravama nisam probao ali nikada nisam ?uo da se neko ?ali na to, tako?e. Kakvo ti se "raspadanje" doga?a kad koristi? midi i impulse?

Eon 12-04-2005 08:38 AM

Po meni je prednost prebacivanja u wav i zbog preglednosti odnosno vizualizacije na kojoj je lakse raditi kompresiju i druge efekte.

Zid 12-04-2005 09:14 AM

Ja takodje sve prebacujem u wav kad sam siguran da je sve dobro odsvirano..ali opet za svaki slucaj sve midi trake cuvam sve dok ne zavrsim...nikad se nezna..mogu zatrebati...a bubanj mi do samog kraja ostaje u midiju..on mi je najkriticniji i uvijek ima nekih izmjena.

Eon 12-04-2005 09:23 AM

Quote:

Originally Posted by Zid
Ja takodje sve prebacujem u wav kad sam siguran da je sve dobro odsvirano..ali opet za svaki slucaj sve midi trake cuvam sve dok ne zavrsim...nikad se nezna..mogu zatrebati...a bubanj mi do samog kraja ostaje u midiju..on mi je najkriticniji i uvijek ima nekih izmjena.

99% slucajeva se moram vracati tako da mi se uvek svodi snimanje pojedinih kanala minimum 2 puta

Max 12-04-2005 09:41 AM

Stavi tri VST instrumenta ...... neki duzi impuls preko SIR na send ..... posalji par kanala na taj send ........ otvori novi instrument i dok sviras taj novi preko klavijature ..... pusti ostale kanale i snimaj ....... pa ces da vidis

Zid 12-04-2005 09:56 AM

Nemoguce je snimati sa ukljucenim Sir-om...probao...kasni brate.

All times are GMT +1. The time now is 06:52 PM.