Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Anegdote sa snimanja , koncerata..... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11000)

Boskovic 26-05-2005 03:18 PM

:rotfl:

Shady 29-05-2005 04:47 AM

Mislim... tip je krvav. :lol: Radio sam sa njim u Bijelom Polju prije desetak godina... Preko dana nam je bilo dosadno pa sam kupio ukr?tene rije?i da ubijam vrijeme do svirke.

I tako, pitam ja njega da mi pomogne oko kri?aljke:
- "Pratilac planeta, sedam slova, drugo slovo A"
(Nisam mogao da se sjetim da je odgovor: "satelit").

On mozga, mozga, mozga... i onda odvali: - "Gagarin!"

hehehehehe. :mrgreen:

OFF 29-05-2005 09:16 AM

E, moj Shady, nije to nista. Doveo mi jedan aranzer nekog svog ortaka, narodnjaka-da snime kod mene album.Sad,taj baja za klavijaturom, ja za SX-om, odradimo 8 pesama za 10tak dana. Ja zovem pevaca i kazem mu da planira dolazak u grad, da moze sutra da peva, a on ce - Ne mogu sutra, moram da vadim krompir :)

OFF 01-06-2005 12:13 AM

Cuo sam da u Novom Sadu ima jedan bubnjar koji nosi na svirku bas bubanj, dobos, cinele, hh, i mikrofon za pevanje. Posto nema timpane, kad dodje prelaz on ih lepo OTPEVA!

:drums:

tudum tudum da tum bam tum

zvincic 01-06-2005 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
Cuo sam da u Novom Sadu ima jedan bubnjar koji nosi na svirku bas bubanj, dobos, cinele, hh, i mikrofon za pevanje. Posto nema timpane, kad dodje prelaz on ih lepo OTPEVA!

:drums:

tudum tudum da tum bam tum

tudum tudum tupan :lol: :lol: :lol: :lol:

ps. jedna anegdota koja se prepricava u lijepom gradu Splitu.

svirka manjeg tipa olitiga gaza je u pitanju. glavni protagonisti: lokalni bend koji svira nekakvu nedefiniranu muziku sa puno etno elemenata i "tonac" koji ih je ozvucio.

netko iz benda pita "tonca" a sta je sa monitorima, gdje su oni?

ovaj odgovara...paaaaa....imam ja kod kuce 3, 2 14 incna i jedan 15 incni...naravno, pogadjate na koje monitore je on mislio :lol: :lol: :lol: :lol:

OFF 01-06-2005 12:29 AM

A ja jednom svirao u nekom klubu zatvorenog tipa u BGu, samo smaranje - grcka, spanska, ruska, i stara zabavna muzika. Prilazi nam jedna vrlo solidna riba i pita da odsviramo nesto od Harisa Dzinovica. Mi joj lepo objasnimo da ne sviramo narodnjake, a ona ce
- pa, Haris nije narodnjak

Color 01-06-2005 11:46 AM

hehehe.....super! Aj sto Haris nije narodnjak al sto onaj bubnjar peva prelaze tum tum bam tudududum je najzesci! :D
Ima neko snimak tog lika? :lol:

Ja se setih, nedavno, dodje glumac u studio na snimanje radio reklame, manji lik al jak ko zivotinja.. I oce da udje u gluvu sobu, a vrata su cela metalna teska sa specijalnom celicnom bravom! Siroma, okrenuo je bravu na pogresnu stranu i vidi nesto neide,zapelo negde :lol: cimne jednom, cimne drugi put....i frajer mrtav ladan iscupa celu celicnu bravu! :shock: Reko, ovo u zivotu jos nisam video! Morao sam da zovem likove koji su projektovali i montirali gluvu sobu da je zamene.. Cak ni oni nisu mogli da veruju da je neko bio sposoban da iscupa bravu! :D

Ni 09-06-2005 03:34 AM

pre par godina, moja prva tezga kao FOH tonac u gigantskoj prodavnici diskova u San Francisku. 16 kanala snake na bini ide u 1604VLZ, iz koga monitori i house idu preko limitera i eq-a nazad preko istog snake-a. Dva sata mi je trebalo samo da poteram sistem kako treba - signal je prolazio svuda, monitori su radili kako treba, ali house zvu?nici ni?ta. More kablova na bini je bilo sakriveno/zaklonjeno nekim paravanima, i nisam mogao da prona?em u ?emu je problem. Na kraju se ispostavilo da main out iz snake-a ide u subwoofer, koji radi i kao spliter, i iz koga signal ide u poja?ala za glavne zvu?nike. Na dnu woofera se nalazi minijaturni prekida? za struju - ako je isklju?en, ni?ta ne prolazi kroz njega.
Posle dva sata i dva litra prolivenog znoja, imao sam 10 minuta da ozvu?im ceo bend.

i jedna pri?a sa snimanja. Trio je do?ao u studio da snimi EP sa 5 pesama. Prvi session je trebao da bude isklju?ivo tweak-ovanje bubnjeva, jer je bubnjarka perfekcionista.... Nekom igrom slu?aja nisam mogao da na?em nijedan kick mikrofon, jedino ?to sam imao je neki polusjebani electrovoice RE-20, koji nekad radi nekad ne radi. Postavim ga ja ovako, onako - ni?ta ne radi, sve je muddy i pokakano - zvu?i kao papir. Izvu?em re20 iz bubnja, i ostavim samo kapsulu jedno 2cm kroz prednju glavu kick-a. Zvu?i sasvim fino - ali bubnjarka nije zadovoljna... I ja uzmem jedan kondenzatorski mikrofon sa velikom kapsulom, i stavim ga jedno pola metra ispred bubnja - eksperimenti?em sa polar pattern-ima (po?to su samo bubnjevi bili u prostoriji) i pozicijom, ne bi li nekako zaka?io malo vi?e niskih. Dva sata smo se zamajavali sa bubnjem - devojka nikako da se usre?i. Po?nem da A/B oba kanala za bas bubanj, i devojka se odu?evila kad je ?ula snimak bez kondenzatorskog (zna?i isto ono ?to sam joj pustio dva sata ranije).

Color 09-06-2005 12:06 PM

hehehe...ovo me podseti na jedan dozivljaj iz studia...

Zavrsavao sam drugu godinu u skoli, sedim, radim finalni mix za neki dokumentarni film. Naravno, reziserka pored mene i sad resavamo jednu scenu u filmu. Slika - crno, zvuk - samo glas glavne postave, cita stihove svoje poezie! Kazem ja njoj, daj malo da ga stilizujemo, da bude lepo za uvo, malo da dodamo reverba, cisto da ga ofarbamo! Kaze ona, ne,nene oce to suvo.. Ja u medjuvremenu vec namestio reverb, pustim joj i ona drekne, NE to je strasno, ima jako puno reverba! Posle krace ostre diskusije kazem ja njoj vazi i kao uradim nesto a ustvari nista, cisto da se ona smiri i pustim joj opet.... i kaze machka E TO! Super je sada! :lol:

Mogli 10-06-2005 12:23 AM

Jedan od mojih najboljih frendova iz Sombora je bubnjar Taker, okoreli metalac i nekadasnji clan ,,Pergamenta" iz Novog Sada. Ko njega nije upoznao, ne zna sta je izgubio. To je covek toliko originalnih fazona, a od osnovne skole ima dva velika odmora...i pored toga ga mnogi imitiraju i obozavaju.........Navescu vam samo primer da vrucu supu hladi sa fenom za kosu - namesti da duva ladno......kad se grebe za cigare onda kaze - ,,daj jedan nikotin stapic da iznenadim rakove........"
Probe Pergamenta su funkcionisale tako, sto bi vodja benda, gitarista Stiv, dolazio kolima iz Novog Sada po Takera i onda ga odvodio u Odzake gde su vezbali. Taker je rom, ali posten do korica, dobricina, ali izgubljen u vremenu da covek ne poveruje, cudo od coveka...Jednom prilikom Stiv nije mogao da dodje, pa mu je drugi gitarista Zoran, javio da ide na autobusku i krene na probu. Takeru se ta ideja nije bas nesto dopala i poceo nesto da izvoljeva, dok se Zoran nije iznervirao i trazio Takerovu zenu na telefon (koja ga je inace tretirala kao dete), i zamolio je da ga stavi u peglicu, odvede na stanicu, kupi mu kartu i jednostavno ga otprati za Odzake...Tako je i bilo. Barbara je nazvala Zorana i javila mu da ga je ispratila, a da je on ostao na stanici da saceka bus....................Vreme je prolazilo i prolazilo, momci iz benda su odlepili od cekanja, a onda je posle dva sata ponovo nazvao Zoran i javio da Takera nema!!.... Barbara odgovara da joj nije nista jasno i zove autobusku, ali tamo dobija odgovor da je autobus za Odzake uredno stigao na stanicu jos odavno............Telefoni zvone do kasno uvece, ali Takera nema........nit se javlja, niti dolazi....I onda dolazi vest - Taker je u Subotici i nema para da se vrati za Sombor!!!!!......
Kad se sve zavrsilo, i on se nekako vratio kuci, Taker isprica Stivu i Zoranu, sta se dogodilo -....,, Kuzis, Barbara mi kupila kartu za neki trubadurski autobus, prljav i nikakav, a pored njega stajao neki lacho (ciganski - super) autobus na sprat, sa klimom, wc-om i video-om i ja ti levat udjem u njega! Nisam ni gledao da ide za Suboticu....

btw. Grupa Pergament vec deset godina prepricava ovu anegdotu. Naravno, nije izbacen iz benda. :D

All times are GMT +1. The time now is 07:45 PM.