![]() |
A kakav je 'potrosac' Hydratone, moze li da bude resenje cak i po kanalima, ili se moramo za sad zadovoljiti primenom na par grupa i u masteringu?
|
da trosi,trosi,(ustvari jos nisam video zahtevniji EQ) ja recimo mogu samo 2-3 da upalim,u mixu od nekih 5-6 kanala sa 15-tak ostalih efekata.(mada je moj komp prilicno spor)
|
Off, Hydratone je malo zesci potrosac, ali ne preterano, otprilike kao i Voxengo Pristine Space (stereo). Na mojoj DAW masini (P4 3.2GHz, 2GB memorije) Hydratone trosi 5% cpu u Nuendu. Ja ga koristim i na drugoj masini preko FX Teleporta, i stvar resena. Pretpostavljam da mozes da koristis i FX Freeze. Stavljam ga na skoro sve kanale koji su malo bitniji. Uostalom, i ako ga koristis samo na par grupa i u masteringu, bices zadovoljan, zvuk ce jednostavno da ti poraste!
|
Quote:
(i skoro duplo manje mhz-a) |
Veseli, a sto ne koristis FX Freeze? Namestis lepo EQ, igras se, probas, kad si zadovoljan - cap, i gotovo, nema vise opterecenja. Proces traje mnogo manje nego Freeze VST instrumenata, koji je za mene najveca nocna mora...
|
Quote:
|
@MilTon
iskreno,pomalo sam i zaboravio na tu opciju,(uglavnom sam freez-ovao instrumente)pa je sve nekako i radilo.moracu definitivno i efekte,u svakom slucaju hvala na podsecanju. :D @lesha u pravu si,harmoniEQ ubija. :) |
A kako frez-ovat VST efekte u Nuendu2.2?
|
Evo igrao sam se par dana i ovo su moji prvi utisci .... lepo radi na visokim i cisto na niskim kao da mi fali " definicija " srednje lepo izdize i gura u prvi plan ..... bolje dodaje nego sto oduzima , sto je retkost kod eq a . Moram priznati da mi je visoko u lestvici eq a , ali nije istisao moj omiljeni Pultec pro kao ni bogami mog mljenika Sony oxforda ...
Toliko za ove prve utiske .... ako se nesto promeni javljem ..... Ali uzas je sto ne mozes da upalis ni 5 -6 komada ....znaciiii,,, :cry: :cry: :cry: Pozdrav |
max, poguraj ga malo jacim cpu-om.. :wink:
to nam izgleda svima uskoro sleduje.. pitao sam druge, pa da pitam i tebe.. koje od ponudjenih eq-a preferiras i za sta bi svaki mogao da se koristi ? amek 9098, avalon 737, api 550, focusrite isa 110 ? |
All times are GMT +1. The time now is 10:23 PM. |