Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Ko je ko na Rumskom (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10853)

DADDY Z 20-03-2005 09:28 PM

ja sam to ve? odradio ali evo:
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=3083

ina?e u muzici sam od malih nogu preko starije sestre koja je svirala violinu i u velikoj meri uticala na moj muzi?ki odgoj..pojavom breakdance-a i hiphopa brzo se pronalazim u ovom zvuku i krajem 80-tih po?injem da se bavim dj-ingom...najve?i uticaj na mene ima
:arrow: HIPHOP,FUNK,ACIDJAZZ,,HOUSE,TECHNO...1993. ulazim polako i u vode programiranja i produciranja elektronske mjuze.bitnije radove sam naveo na gore spomenutom postu..
?elim tako?e i da napomenem da sam veliki ljubitelj analognih audio ure?aja i instrumenata uop?te.Ono ?to me bitno izdvaja od prethodne gospode je ?to nisam muzi?ki obrazovan niti sebe smatram kompozitorom u bilo kom smislu..sve uglavnom radim po nekom ose?aju i to je to.. :wink:

idekius 21-03-2005 12:14 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch
kao i svoj bend (ex) Rich Bitch...

Sto EX? Nisi valjda izasao??? Band je odlican, slusao sam vas jednom u Zrenjaninu i jednom na Niskom Jazz festivalu. Odlicna svirka! A i momci iz "Penthouse" su se vrlo pohvalno izrazili o vama...

Ajd da ne skrecem sa teme... Ja sam bivsi tezgaros (ali samo R'N'R tezge) koji se sada bavi snimanjem i produkcijom. Nisam zavrsio nikakvu muzicku skolu, svirao sam bass gitaru po klubskim bandovima, a ovo sto sada radim, radim sto bolje umem, ne zaleci trud i vreme... Jednostavno, sto bi rekao Oggy, VOOOLIIIMMM :D

ProkDu 21-03-2005 03:19 PM

Mojih 50 para.
Inficiran sam muzikom od osnovne skole. U srednjoj skoli pocinjem da sviram gitaru, ulazim u Heavy (Hard) Rock band i sviramo gitarijade i koncerte. Velika pauza posle vojske (fakultet) i onda otkrivanje mogucnosti pravljenja muzike na PlayStation konzoli !?! :shock: , a zatim i na racunaru. Od tada povremeno ucenje sekvenciranja i ostalih "tehnika". Nisam muzicki obrazovan, ali imam osnovno znanje iz teorije muzike Am, C, G, ... :D i jos malo preko toga :wink: .
Trenutno radim na projektu pravljenja muzike i zvucnih efekata za "video igricu". Takodje pokusavam da radim (pravim) Drum 'n' Bass produkciju (muziku).

Pedja 21-03-2005 06:09 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Ajd da ne skrecem sa teme... Ja sam bivsi tezgaros (ali samo R'N'R tezge) koji se sada bavi snimanjem i produkcijom. Nisam zavrsio nikakvu muzicku skolu, svirao sam bass gitaru po klubskim bandovima, a ovo sto sada radim, radim sto bolje umem, ne zaleci trud i vreme... Jednostavno, sto bi rekao Oggy, VOOOLIIIMMM :D

Kod mene je poprilicno slicna prica kao i kod Dekija :wink: ......Basista takodje, inficiran muzikom koju mnoogoo, mnooogoo VOOLIIIMMM!!! :D

AVaX 21-03-2005 10:26 PM

Pa ovako,
Muzikom se bavim od svoje sedme godine,jer sam tada zapoceo svoje muzicko obrazovanje.
Sviram dosta instrumenata, ali su mi klavijature glavna odrednica.
Kao klinac, bio sam opsednut Jean-Michel Jarre-om, i pod uticajem njegove muzike i sam sam stvarao ambijentalnu muziku.
Pored mojih kompozitorskih afiniteta, bavim se klubskom svirkom od kad znam za sebe.
Najduze sam se zadrzao kao klavijaturista Penthouse benda (8 godina), da bih posle presao u bend Sound Of South (SOS) ciji sam i danas clan.
Zahvaljujuci mojim ranim "ambijentalnim" snimcima, kompozitor Kornelije Kovac me koliko toliko promovise putem radio i TV emisija, postajem clan Instrumental Musical Forces-a i radim krace vreme kao asistent u Kornelijevom studiju.
Nakon "ambijentalne faze" pocinjem da se bavim komercijalnom muzikom.
Okupljam najeminentnije muzicare iz Nisa i stvaram Avax Music Production tim, koji osim studijskih usluga promovise svoju autorsku muziku.
Kao klavijaturista radim i u grupi Djogani.
Eto....

veseli koljac 23-03-2005 03:15 PM

Quote:

Sviram klavir...imao privatne casove i sada sam mnoogo ispao iz forme...

Za ostalo obrazovanje ne mogu mnogo da kazem....tek ovih dana punim 16 godina...
pure, sada sam ovo procitao,imas 16 godina...kako?ovaj..malo mi cudno...
ja sam se u tvojim godinama jos igrao "rata" :D :D :D

ANITA 23-03-2005 03:31 PM

Pure ce u tridesetoj, ono sto cemo mi u sezdesetoj.... ne znam sad da li ide ovaj :D ili ovaj :( na to. Kako kome.. :wink:

Da ja na brzinu nesto o sebi... a moram zuriti... ukucani su mi gladni....

Sviram klavir (ranije i gitaru, ali dugo je nisam ni primila u ruke..)... ali odustadoh od virtuoznosti jer nisam tip za zagrijat stolicu (ni jednu)... skladam ustvari od malih nogu... nesto ozbiljnije od 2000. jos ozbiljnije (citaj - odlicne kritike, visoko na top listama, dobre ponude i ugovori) tek sad prije koju godinu od kad imam opremu, vrijeme i malo se bolje ufurala u produkciju (radi koje ranije moji radovi nisu uspjevali biti plasirani na trziste jer danas se trazi samo gotov produkt).....

Glazba - instrumentalna, orkestralna, klasicna, filmska.... ali nesto me u zadnje vrijeme puca i neki pop/orkestralni.. ne znam sto bi to ustvari bilo. Orijentacija biznisa - film, TV, knjiznice glazbe u SAD-u... To su stepenice do ostvaranja mog sna, iako je uistinu moj san sve ovo sto imam vec i sad - mogucnost da skladam kad zelim i sto zelim ne razmisljajuci o novcu... Samo je razlika sto sad ne zivim uz more, ne vozim mrak auto i imam susjede...

Ne znam sad sto bi jos pametnog rekla.. najpametnije je poslusati pa prosuditi na "kojoj sam razini".... neki ljudi znaju puno pricati.... pa kad cujes sto rade.. razocaras se... neki pricaju malo, a rade prekrasno.... Glazba prica vise od rijeci. Stavila sam neke stvari pod promociju...

Nista velikog jos nisam postigla, ni ?etvrtinu milijuna zaradila.. ali budem! Mnoge po nekima "prilike" sam "izgubila" jer sam vjerna sebi, svom principu i svom nacinu tako da idem polako i sigurno i iskljucivo po svom. I to samo zato sto si to mogu priustiti, naravno.

Kao i svaki istinski glazbenik i umjetnik... nisam normalna :wink: i imam afinitete i za druge grane umjetnosti.. ali evo najveca ljubav mi je prema glazbi pa sam tu i ostala......

Kad sam vec tu, moram priznati da mi je najveci gust bio skladati kad nisam razmisljala o tome za koga, sto to radim.... kad je jednostavno teklo. Pola toga je preslo u biznis razmisljanje, prilagodavanje trzistu... ali to mi je krajnji domet fleksibilnosti (i hvala bogu i dovoljan). Sve one koji zaraduju sa necim drugim a uzivaju skladajuci glazbu ohrabrujem da ne zale za nicim i tako i nastave!

Raditi glazbu je ozbiljan posao kao i svaki drugi i kao i svaki drugi nudi samo nesto malo vise postotka vremena u kojem istinski uzivamo (od "normalnih" poslova). Ostalo je sljaka. Moram priznati da kad sam bila mladja nisam ocekivala da je zaista tako, mislila sam da cu vise uzivati i biti sretnija ako cu biti iskljucivo skladatelj.

Jos jedan porsche koji nije uspio usreciti covjeka... ako kuzite o cemu pricam... Ali dobro je.. ne mogu se pozaliti.. :D

perpetuum 26-03-2005 12:18 PM

O meni

[

Bitch
4. ... hmmm, muzika za dugometrazni igrani film MEMO (kompozicija, programming, snimanje zivih instr, mix za Dolby Digital na ProTools HD3 Accel u Budimpesti), SFX za isti film... ; 2 godine klavijurosh benda Perpetuum Mobile (right now sa njima svira Dacko sa foruma :),
Radio sam ponesto sa Bitch-om na filmu MEMO,sa Dacko-m,muziku za neke klince,trenutno sa obojicom pomalo na autorskom materijalu benda PERPETUUM MOBILE,u kojem sviram bas gitaru(bio gitarista 10-tak godina).
Radim sa PULSAR-om,ADAT-ima(3.kom),yamaha 01v96,gomila mikrofona(najjaci neumann U89)...
Preko 100 koncerata filharmonije u Subotici i Ns,u poslednje vreme vise radim kao live tonac(voleo bih da se na ovom forumu otvore i teme za live),razni jazz festivali,exit(vip-stage...)klubovi u Subotici(SAX.YU-FEST,BRICK...).Vecinu koncerata snimam,stereo ili visekanalno.U studiju radio najvise jazz,etno jazz,house, r'n'b,funky...
Po struci,specijalista elektronike radio-video uredjaja.
Uglavnom opredeljen za snimanje akusticnih instrumenata,programiranje prepustam macanima kao sto su Dacko i Bitch(klavijaturisti)

Dushan_S 28-03-2005 12:23 AM

Evo, Milo? Jefti? se ne?to ?alio kako nisam ovde ni?ta napisao o sebi. Po?to imam link od jednog sajta u potpisu, ja sam negde mislio da je to to, ali ajde...
Elem:
Skupljam slam?ice, salvete olovke i sli?ice fudbalera. ?elim da se dopisujem sa mladima ?irom na?e domovine.
Kada sam ba? zaludan, posle toliko godina i godina i dalje poku?avam da nau?im da sviram gitaru, ali mi ne ide, ima mnogo nota, a malo vremena. Naravno to svi znaju osim mene, pa i dan danas odr?avam iluziju ?ivom, uglavnom prave?i zanete izraze lica dok snimam gitare ili nastupam u?ivo. Uglavnom se pojavljujem na nekim plo?ama estradnih umetnika u zadnje vreme, pretpostavljam da me zamene sa nekim pa me pozovu, ali po?to me pla?aju, ?utim i ne bunim se. ?ak sam i zavr?io na nekim reklamama za Knjaz Milo?, to je hajlajt moje karijere, ?uju se moja gitara i ?uborenje gaziranog napitka.

U me?uvremenu je neko skapirao da se kapiram u software pa mi daju da isprogramiram bubanj ili ispeglam vokale razma?enoj k?erki gasterbajtera (koja se samoobmanjuje da je narodna pevaljka) u Melodyne-u. Volim kompjutere, vole i oni mene. Ni?ta virusi, spajver, ovo ono. Onda sam po?eo da se interesujem i za to kako treba snimiti sve te pesme. Petljao sam u jednom studiju skoro godinu dve, bilo je mnooooogo, opreme tamo, pa sma skapirao gde se ulju?uje ?ta i da ako gurne? regler na gore na mikseti zvuk se poja?a. Kulminacija svih nesporazuma je kada sam se na?ao u studiju kao snimatelj kraj osobe koju pretpostavljam treba shvatati kao neku vrstu autoriteta za ?ta ja znam ve? ?ta, i snimao album vrlo ozbiljnog i po?tovanog (kakav oksimoron) narodnog peva?a. Dalje ne bih smeo o tome, uhapsi?e me. Jelo se mnogo svinjetine i ov?etine, (ja sam vegetarijanac, ne gledajte u mene) a u pauzama snimanja sam zavr?io ceo Return To The Castle Wolfenstein, ?to je ipak za pohvalu, sa obzirom da je bio lo? mi? a monitor tft 15 in?a.

Sa gitarom mi najbolje ide pa sam proveo ve?inu vremena poku?avaju?i da je sviram, kao ?to sam ve? rekao. (mada se snalazim sa basem i bubnjevima a klavijature znam, a mol i e mol, i c dur, i ima jo? jedan akord, ali nikako da ga zapamtim)
To je sve u praksi zna?ilo da sam tokom devedesetih odsvirao ve?i broj rock tezgi nego ?to ?elim da znam, i sa tim bendom izdao jedan album onako divlje, i jedan oficijalno, pri ?emu se ovaj divlji ku?no umno?avan naravno bolje prodao. Na tim svirkama sam se izme?u fal? tonova i vri?tanja mikrofonije pona?ao kao da napadno dobro vladam situacijom, pa su me zvali u jo? neke bendove tezga profila i neke manje tezga profila. Od narodnja?ke tezge sa 3 men bendom me izle?ilo tezgarenje itself po kratkom postupku, a vrhunski domet je bilo i sviranje pred punim domom sindikata na playback, gde sam ?ak imao priliku i da rap-ujem, a da to zabele?i sveta ru?i?asta televizija (tm)
Ima i nekih ljudi koji se ?ak nisu setili da mi po?alju CD ili se jave, pa sam saznavao iz novina da su izdali album. Uop?te, na muzi?koj sceni ima mnogo divnih dobrih ljudi.

Trenutno slu?am neki narodnjak za koji treba da smislim kako da snimim gitaru, a oduran mi je, a ako ne snimim, ne?u dobiti repa. Kakva ?ekspirovska dilema. ?ak ne znam ni kako se zove ?ovek. Rajko Autotjun-ovi?, svi su mi oni isti.
Pesma govori o zna?ajnoj psiholo?koj dilemi i dubokoj nesigurnosti koja ru?i ego mu?karca jer sumnja u to da ga ?enska osoba smatra privla?nim samo zbog njegovog materijalnog bogatstva i dru?tvenog polo?aja kao i omiljenosti kod bliskih prijatelja, u tekstu definisanih kao "jarani"
Tako?e treba da idem sutra u studio da popravim gitare koje smo snimili kako ne treba, jer nismo ?uli harmu basa, previ?e zauzeti da dobijemo ?to ve?i D? D? D? ton. A zna se da bez dubokog D? D? D? oranja nema dobre pop muzike. Jel.

Tako?e poku?avam da dovr?im ne?to svoje, ali je problem za na? bend na?i normalnu pevaljku koja nema ambiciju da:
1- Zvu?i kao Tarja iz Nightwish
2- Pre?e u hotelski bend koji svira ?ampone po mestima gde ljudi ne obra?aju pa?nju na muziku ?to pre i pravi se va?na jer zara?uje vi?e nego njena drugarica kasirka u samousluzi.
Pri svemu tome je po?eljo i da izgleda tako da se ve?ina posmatra?a u prvih 30 sekundi saglasi da je u pitanju ?ensko, a ne vanzemaljski humanoid maskiran u Majka ?eksona.

Tako?e, sviram i sa jo? jednim rock sastavom koji je u stilu tresla se gora rodio se mi? snimio sjajan album za velikog izdava?a koji niko nije ?uo a sam izdava? se pravi da se ni?ta nije dogodilo. Sada se i mi pravimo kao da nas nema dok ne osmislimo plan B, jer ga nismo smislili na vreme.

Dakle ako nekome trebaju gitare, da vam ba? onako upropastim snimak, mo?ete slobodno da mi po?aljete matricu, kao ?to rekoh volim da se dopisujem sa mladima ?irom na?e EX domovine. :) :wink:

Volim izvornu muziku kao ?to su NIN i Pat Matheny, a svi?aju mi se i Peter Gabrijel i Sting on tvr?e muzike. Da li sam pomenuo da sam pre neki dan upoznao devojku koja na play listi u WINAMP-u ima redom par pesama Alice In Chains, pa Stoju, pa Dream Theater ceo album, pa Indiru. Mislio sam da me zaj. ali ne, stvarno, Ajm kidding ju not. To mi je interesantnije nego ?ta ja volim.
E od gitarista sam voleo tu ekipu Vai, Halen i tako to, a onda sam ?uo i za ove ostale. Imam ?izofren muzi?ki ukus, a i devojke mi me?usobno nisu imale ni?ta zajedni?ko. Volim kad je muzika lepa, da pojednostavim.

Toliko od mene, zaboravio sam toliko toga, kao recimo da sam napustio muziku na godinu dve u potpunosti, i da sam se racimo bavio profesionalno astrologijom u jednom trenutku, pa ako treba nekome horoskop pesme da vidi da li je hit, mo?e i to dogovori?emo se, primam i stranu valutu 8) .Ali eto, vreme je kratko...

Poz svima i ?elim vam prosperity and abundance.

idekius 28-03-2005 01:21 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
...zavr?io ceo Return To The Castle Wolfenstein

Meni to nikada nece poci za rukom :(

All times are GMT +1. The time now is 09:49 PM.