![]() |
Po meni Trilgy je VRH!!! sto se tice semplovanih basova (fleksibilnost, interfejs, kvalitet, CPU usage...)
Medjutim, na FM7 sam par puta dovio nevidjene rezultate sa basovima koje sam pravio, naravno tu su jos i CW synthovi... |
Trilogy nema dovoljno harmonika, sitnih prljavstina, blagi strokavi drive... e, ali to nema ni jedan VST, sample, klavijatura, modul... Ako neko zeli to, onda mora ziva bass gitara...
|
Quote:
BTW : CW je sto se synth bass-a tice besprekoran |
Ja sam imao zanimljivo iskustvo: snimao sam zivi bas skoro, i to je baja doneo vorvika, fendera i jos jedan, ne secam se koji. Snimali smo razlicite materijale, izmedju ostalog i par narodnjaka. Sto se tice jedne balade, tu je zivi bas briljirao! Mejutim, sto se tice ostalog (bio je neki kao pop dens i dva narodnjaka), ja sam zadovoljniji sa Trilodzijem. Medjutim, po meni je presudno na Trilogy staviti nesto, da bi se dobio vrhunski rezultat. Ja pokusavam sa LA-2A, a ako je materijal malo siroviji, onda napravim dva kanala, pa na jednom pustam "clean" Trilogy, a na drugi, koji je midi kopija prvog, pustam drugi Trilogy sa istom farbom, ali pusten kroz Guitar Rig. Napravim odnos ta dva kanala i stvarno mislim da su rezultati odlicni. U nekim slucajevima, dobar je i PlugSound Fretted, ali jedino kod Trilodzija cujem onu masu dole...
|
ajde uputite me ....Trilogy je VST ili greshim???
|
Quote:
I da... :roll: ipak ima crvenu tablu, a ne plavu... moja gre?ka. :oops: :mrgreen: |
da VSTi i ZVUUCIII.. ima mooda, ima sve, zvuk, toliko flexibilan da bass moze da ti zvuci gotovo ko pravi... prava stvar.. akusticni bass je ludilo i tu nema price
poz |
moracu da ''zavrshim'' negde taj Trilogy.. 8)
|
Trilogy ima jako dobro odra?en akusti?an bas, i synth bass-evi su mu odli?ni, ali se sla?em da elektri?ni basevi nisu ba? sjajni. Mislim da su previ?e uredni, kastrirani, imaju tu General Midi ulickano dosadnu foru.
Pretpostavljam da mogu da pro?u u nekoj pop svirci, ali su za rock i bilo ?ta tvr?e potpuno bez?ivotni. Za varijante agresivnijeg Bass-a, HardcoreBass mi je mnogo bolji, nema mnogo izbora ?to se ti?e samih baseva, to su dva bassa snimljena na nekoliko na?ina, ali re?avaju stvar. Pretpostavljam da ljudi koji su na temi hvalili Trilogy rade muziku u kojoj bas treba da zvu?i ispeglano i nenametljivo, za to je trilogy ok. |
Quote:
uklopi? u sliku gubi vjerodostojnost postaje napuhnut pa kad malo po onim dugmi?ima pr?kari? ne?to dobije? ali opet nije to u slici nimalo "ono" Upravo slu?am Quin-ovce njihov "to live Forever" ima bassa po cijeloj slici ali je tu negdje ispred tebe.Ako me razumijete..ma ja ni sam sebe ne razumijem.! :oops: |
All times are GMT +1. The time now is 12:30 PM. |