![]() |
Re: s16 uskoro...
@Shot
Sto se kompatibilnosti tice, mogu da kazem da imamo vec razradjenu stabilnu MIDI vezu sa svim Steinberg proizvodima i Logic-om, sto znaci da nam nisu potrebne njihove rutine - u principu to su unifikovene MIDI instrukcije. Dakle mogu da kazem da imamo funcionalnu verziju 8-kanalnog kontrolera, sa osnovnim funkcijama i mehanizmom za kaskadno vezivanje do 64 kanal (naravno mislim da bi optimalno bilo 24). Nismo jos radili prototip jer hocemo prvo da razradimo koncept, ali uradicem to. Naravno da nismo odustali od toga (preamp, komresor, limiter), ali ovaj kontroler stvarno povecava adrenalin:rotfl: |
s16 vs SSL AWS900
Ako izbacim deo gde svaki ciga svoga konja hvali, ipak moram da kazem da sam posle velike treme vise nego zadovoljan (a to su potvrdili i drugi...).
Pre 2 dana smo odneli nas S16 u Zanu i organizovali "audio tucu" sa SSL mikserom koji je tamo u upotrebi. Prisutno bilo nekoliko cenjenih tonaca i producenata, a predvidjeno je da uskoro napravimo novu prezentaciju sa svima koji su ozbiljni u ovom poslu... Posle neverice koja je mirisala u vazduhu, pre pocetka; kada smo otvorili Nindza koferce i izvadili nasu ljutu makinu, malo je njih moglo da sakrije odusevljenje u vezi izgleda/izrade... "ovo ste stvarno vi napravili?"... Druga runda je bila povezivanje lanca Pro Tools->Apogee DA16->S16 odnosno SSL->Genelec main monitoring. Ucitan je 16-to kanalni aranzman; na mikseru sve nulovano, a na S16 podesene panorame kao na mikseru. Potom malo kalibracije izlaznog nivoa i .... Komentari: Tonac 1: "Majku mu, ovo nisam ocekivao... sta vam je bre u toj kutiji?" Tonac 2: "Ne mogu da kazem vise mi se svidja ovo ili ono, svidjaju mi se oba, ali su drugaciji.." Producent 1: "Da li je na SSl-u ukljucen neki kompresor?" Tonac 3: " Cini mi se da je na SSL-u malo topliji zvuk, ali preko S16 cujem da gitara nije dobra, para usi, a i bas ide do podruma..." nase komentare necu iznositi, ali svakako cu vas pozvati da kada bude sledeca "tuca" dodjete... |
All times are GMT +1. The time now is 11:51 PM. |