![]() |
Prednost stola je sound.
Samo TDM. :wink: |
Ne znam ali naprimer princip na koji ja radim
je da sve programiram kuci i napravim jednu demo sliku kako bi trebalo sve to da zvuci. To se odnosi naprimer na bubnjeve,bas,gitare,perkusije i ostale instrumente. Taj suvi materijal iz kompa nosim u veliki studio gde sve te kanale razvlacim na jednu bogatu tablu. Bojenje kompletno radim tamo kao vokale, dodatne instrumente itd. Sto se tice basa i bubnjeva mislim da to mora neko da odradi zivo (da se lepo snimi). BFD moze da odradi posao samo ako posedujete V-Drums set i dobrog bubnjara na raspolaganju. Gitare i druge zicane instrumente iskljucivo svirati zivo, semplovi nemogu da to bas odrade (nemaju dusu). Za vokale naprimer koristim cetiri mikrofona u tom studiu odjednom kako bi se pohvatali razliciti ambijenti :wink: Vlada je cini mi se spominjao Dynaudio kako ga mrzi hehe. Realno ta velika serija zvucnika je oko $4,300. Dynaudio su ja mislim bili namenjeni za Dance i ostru muziku. Mislim da treba imati 2 seta monitora za rad. Zasto svi kod nas forsiraju Tannoy nije mi jos jasno :?: Pozdrav :D p.s Evo i slike studija gde radim stvari http://www.cherrybeachsound.com/imag...t-To-Right.jpg |
Quote:
Ne razumem sta si time hteo da kazes? I ne ovo gore nije moj studio vec studio "Cherry Beach Sound" gde radim stvari nakon sto su uradjene kuci. Sat vremena kosta $100 tako da ne vidim zasto to nekome izgleda cudno :?: :?: :?: Ne isplati se kupovati opremu veliku odmah. Svako moze da dobije do $100,000 kredit ako zna sta radi ovde nego je problem vratiti te pare (kompeticija je velika ovde za muziku). Eto toliko za sad. |
Ma nista lose nisam mislio. Samo mala sala koju si ti ocigledno pogresno razumeo i prevideo dobrodoslicu i osmeh na kraju.
|
Uf evo me opet na poslu pa sada ovako da nesto utrcim
na brzaka i da kazem. Objasnjenje za mikrofone sledi za koji dan. Sto se tice headroom-a sound-a itd. ima solucija kako moze da se dobije opasan sound. Ajde ovako za sve mala jedna tajna. Kupite dva stripa-a od Neve-a i snimajte sve preko njega i samo onda izbacujte kao kontrolu zvuk na vasu miksetu to je nauka. Malo po malo posebno nasnimavajte delove i to vam je kao da ste vukli sve kroz grandiozni $500,000 + Neve. Ko zna malo nesto mozda bi i uzeo Neve 1073 2 ch za pocetak preamp da vuce sve kroz njega. Ove spravice samo mogu da se nadju preko ebay ili da se naruci od nekoga. Znaci starija verzija 1073 ne novija. Sto se tice miksovanja, sve moze da se odradi u softveru pitanje je samo koliko si spreman da buljis u ekran i koliko imas strpljenja da radis. Sasvim profi moze da se uradi 44.1 khz snimak. O 96khz ovde necu ni da diskutujem jer retko ko od vas moze tako nesto da priusti (i.e DVD produkcijska oprema) Sto se tice reverba slazem se da Lexicon je zakon itd. ali nije los DVerb sa uad-1 novog kao ni Fairchild 670 koji je da kazemo 70% od pravog mozda malo vise. Inace i sami znamo da ovaj kompresor je oko $30,000 i na njemu radjeni skoro svi najkvalitetniji albumi. Poslednje sta bih zeleo da kazem je da postujem velike muzicare na nasim prostorima itd. ali ne volim kada neko soli pamet drugima a nije skolovan time sto soli ........... Kada je u Jugoslaviji postojala produkcijska skola?? Koliko osoba sem Sase Habica koji je skolovan van Juge zna sta je "skolovani" dobar miks?? Voleo bih kada bi ljudi sa foruma ovde mogli da prisustvuju nekim recording session-ima ovde da vide kako se "svetski" radi. Ko je rekao za bubnjara da mora da bude ziv?? Da li ste culi za Artist Drums plugin?? Ko ima pare normalno da je lepse snimiti bubnjeve zivo ali za tako neto treba mnogo dobar majking, dosta mikrofona visokog ultra kvaliteta itd. i opet necete dobiti kvalitet naprimer Artist Drums semplova. Imate masu novih kvalitetnih toplih plaginova koji daju mnogo lepu toplinu svemu. Sa malo truda i rada moze da se postigne cudo. Toliko od mene za sada. |
Ma sta naprica... :lol: Lepo je to tamo...???A sto se "soljenja pameti" tice ne vidim da je ovde iko ikome solio pamet...A to da bubnjar treba da bude snimljen,to je cinjenica i istina koja se kod nas tretira kao ekskluziva i gubljenje vremena(znas ono:"Ma sta da snimam bubnjeve,glupost,imam BFD...btw.BFD je sranje :!: )To zavisi od muzike...kvalitet vuce za sobom kvalitet i to tako ide u nedogled...a ako je muzika losha kao kod nas tu onda i nije potrebno vise od BFD-a i kompa...
A sto se ove tajne tice...hvala ti,ali i nije neka tajna,i Oggy je izgleda ukapirao pa uzeo onog Ameka... A ovo sto se tice 4 mic-a mi i nije bas najjasnije...osim ako ne snimas u ogromnoj gluvoj sobi ili si operski pevac pa snimas u operi...jedva cekam da vidim sta je u pitanju.Pozzz |
Pa ako si toliko pametan onda ti idi daj casove
inzinjerima u Sony Music, Metal Works itd. Jeste velika gluva soba je u pitanju. I pozdrav svima vama ovde, ne vredi ostavljati nikakve informacije ovde. Ovo je moj poslednji post, prijatno vam bilo. Neka i dalje vi iz Juge mislite da sve znate i to sa priucenim znanjem. Adios. |
Dobro genije... drago mi je da procitam ovakvu lekciju... Samo mi jos i navedi neki svoj rad da bih imao ispravan reper cemu treba da tezim :evil:[/quote]
he,taman tako ! ...a preporuka za mastering je.......miisssssssiiiiimmm........ludilo pitam se samo na cemu? ha, ha, mnogo je duhovita atmosfera na ovom forumu. Rumski-odlican ti je forum... :wink: |
HA HA HA HA HA ! ! ! !
pa sto mi neko nije ranije javio da citam ovo .....he he he he he he !!!! pa vi se ovde ludo zabavljate a mene niko ne zove ... he he he ...... evo ja sam radio u UK a i sad nam je ovde Mike Nielsen ( Jamiroquai , Underworld ..... ) , pa prisustvujemo snimanju ........ sta jos bi ..???? a da ..... sve preko Neva u comp i do jaja .... AAAAA HA HA HA HA HA HA ! ! !! pa sta cemo sa toliko popisivanim sabirnicama...da ne pominjem ostalo .... hehee....izvinjavam se na ovolikom smehu .... ali sta cu ..... UAD D verb .......ja sam totalni fan UAD a ali .....eeeeejjjj ..... ili ih to uce u nepriucenim skolama ..... joj ljudi dosta ....zabole me stomak.... pozdrav |
Nemam sta da se hvalim ovde.
Posetite na google-u i nadjite Trebus Institute primera radi pa da razgovaramo. Sto se mikrofona tice ono sto sam hteo da ostavim post takva tehnika je koriscena na dosta velikim albumima svetksim da li je Rnb itd. << gluva velika soba. Ono sto mene takodje nervira, ovo je forum pa eto mozemo da pricamo o tome da sve mora da bude ultra mega kupljeno da bi se sada radili neki opasni miksevi,aranzmani,ideje. Totalno pogresni pristup stvarima. Sa naprimer Art-ovim kompresorom moze da se dobije kompresija za koju bi se zakuneli da je sa neke mnogo skuplje masine. Nacin na koji se to ugradjuje u miks itd. Ja opet tvrdim ovde ako nisam u pravu za "priucene" producente neka mi neko dokaze osobu sem Sase Habica koji je licencovan na ovim prostorima. Za BFD drums, pa sigurno ako radis neku ozbiljnu rok muziku neces da koristis semplove ali isto tako ces morati da se mnogo dobro pobrines da nadjes ljude,mikrofone i opremu da snimis taj tvoj bubanj. U danasnjem svetu, manje vise sve su semplovi govorim naprimer RnB, rap za bubnjeve ali u kombinaciji sa zivim. Ne vidim zasto tako pljuvanje na Artist drums ?? Sto se tice topika u vezi "para" itd., jeste da ovde moze sve da se renta i isproba ali ja ne vidim zasto neko mora da bude iskompleksiran pa na takav nacin da odgovori??? Ja radim sa skolovanim kvalitetnim muzicarima, ja sam takodje visoko muzicki obrazovan i znam sta pricam. Necija druga stvar je ako misli drugacije itd., ali nije mi se svideo odgovor za VST bubnjeve od doticnog forumasa. Nemam nista protiv Vlade, mislim da radi muziku na visokom nivou, da je produkcija odlicna i da ima jedan dobar pravac kojime radi (da je vise ovakvih). Ko je zainteresovan za snimke neka mi se obradi PP drage volje cu mu poslati neki miks. eto toliko. Koga sam uvredio ja se izvinjavam na ranijem postu. |
All times are GMT +1. The time now is 09:25 AM. |