![]() |
Joj kako ste svi zazujali!
SNARE SE OZVUCAVA S DVA MIKROFONA! Drugi mikrofon se uvijek stavlja ispod snare-a vrlo blizu mrezice (usput receno, u miksu mu se okrece polaritet/faza jer je uperen prema gore!). Gornji mikrofon u snimci daje udarac a donji daje te fine visoke. |
Prvo je bitan dobar sempl, a kasnije se dodaje eq na 5-7 khz ako je potrebno, ali zavisi od mixa, nema potrebe za automatizacijom jer se snare pri udarcu cuje na toj frekvenciji ako uopste i postoji mogucnost.
|
Quote:
Quote:
poz! |
da se nadopunim. od samples: spectrasonics stylus i akai dance mega drums (semplovi sa ritam masina, mada zasad nijedan nisam iskoristio sto ne znaci da necu :) )... i hmm, trenutno ne mogu da se setim vise niceg..
ako nemas, javi se na pp ;) poz! |
ljudi hvala puno ovo je bila konkretna i efikasna pomoc....''sto sam trazio to sam i dobio'' :D ......[kvu sta je pp :oops: posto bi mi dobro dosla pomoc ].... poZ i hvala puno jos 1 !
|
Quote:
|
Shot, a jesi ti snimao nekad zivi bubanj?!
|
Quote:
kao ja npr. :lol: :lol: :lol: |
Quote:
Sada pazljivo obrisati ono "ma nemoj". Tako se ipak ne razgovara sa dr. prof. za snimanje live druma, a cika Shot ce razumjeti. :wink: |
Sve zavisi od vrste muzike koju radish..mislim da cesh bolje rezultate dobiti lejerovanjem par semplova, nego da radish eq na 1 sempl..
|
All times are GMT +1. The time now is 10:32 AM. |