Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   pitanje u vezi snar-a... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10556)

Shot 22-02-2005 03:31 AM

Joj kako ste svi zazujali!

SNARE SE OZVUCAVA S DVA MIKROFONA!
Drugi mikrofon se uvijek stavlja ispod snare-a vrlo blizu mrezice (usput receno, u miksu mu se okrece polaritet/faza jer je uperen prema gore!).

Gornji mikrofon u snimci daje udarac a donji daje te fine visoke.

Eon 22-02-2005 08:05 AM

Prvo je bitan dobar sempl, a kasnije se dodaje eq na 5-7 khz ako je potrebno, ali zavisi od mixa, nema potrebe za automatizacijom jer se snare pri udarcu cuje na toj frekvenciji ako uopste i postoji mogucnost.

kVu 22-02-2005 09:27 AM

Quote:

Drugi mikrofon se uvijek stavlja ispod snare-a vrlo blizu mrezice (usput receno, u miksu mu se okrece polaritet/faza jer je uperen prema gore!).

Shot, nije ovde pitanje kako se ozvucava snare. :)))

Quote:

da mislio sam na winamp ..ili tako nesto ...kvu kazes da ide jako daleko....e pa kod mene nece da ide jako daleko ...mozda koristim los sample [posto koristim sample]...dakle razumeli ste me... YES!
neki savet oko toga...neki kvalitetni sampl-ovi bubnjeva i gde da ih nabavim...
eeehej.. ne trci pred rudu. seci ga tek ako ti bude siljat u samom mixu. Mozes da izgubis mnogo od "punch-a" ako to saseces tek tako. Sve moras da isprobas.

poz!

kVu 22-02-2005 09:47 AM

da se nadopunim. od samples: spectrasonics stylus i akai dance mega drums (semplovi sa ritam masina, mada zasad nijedan nisam iskoristio sto ne znaci da necu :) )... i hmm, trenutno ne mogu da se setim vise niceg..

ako nemas, javi se na pp ;)

poz!

bezsmisla 22-02-2005 12:09 PM

ljudi hvala puno ovo je bila konkretna i efikasna pomoc....''sto sam trazio to sam i dobio'' :D ......[kvu sta je pp :oops: posto bi mi dobro dosla pomoc ].... poZ i hvala puno jos 1 !

mirzaa 22-02-2005 01:02 PM

Quote:

Originally Posted by Shot

ma nemoj. a di to pi?e? to je neko pravilo? a ?ta ako ba? o?u mutan sner? onak skroz lo fi...malo dub.ovski. HA?

Tiki the Boyler 22-02-2005 01:05 PM

Shot, a jesi ti snimao nekad zivi bubanj?!

zvincic 22-02-2005 04:11 PM

Quote:

osim ako nisi dirty cheater pa koristis soft trigger za sample donjeg mikrofona :lol:
kao ja npr. :lol: :lol: :lol:

cipela 22-02-2005 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by mirzaa
Quote:

ma nemoj. a di to pi?e? to je neko pravilo? a ?ta ako ba? o?u mutan sner? onak skroz lo fi...malo dub.ovski. HA?

E, Mirza A, Mirza, ........, :cry:
Sada pazljivo obrisati ono "ma nemoj".
Tako se ipak ne razgovara sa dr. prof. za snimanje live druma, a cika Shot ce razumjeti. :wink:

submaster 24-04-2005 11:11 PM

Sve zavisi od vrste muzike koju radish..mislim da cesh bolje rezultate dobiti lejerovanjem par semplova, nego da radish eq na 1 sempl..

All times are GMT +1. The time now is 10:32 AM.