Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Vokal mi je Enigma (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10390)

kVu 01-02-2005 12:17 AM

File

Pitanje ti je u najmanju ruku nerazumno...

Kao sto ti je max rekao. Snimis dobro vokal (ali ne sa sm58), i pop filter OBAVEZNO! ubacis impuls neke studijske sobice (ne neki preset room-a sa vst-a) i onda sve zavisi od toga kako ti hoces to da zvuci. Posle od reverba dodaj neki plate ili hall, sta vec zelis.

Ja volim recimo da snimam sa slicnim micom pratece. Dakle, sm57 i mrezica ispred...

dr.Ru 01-02-2005 01:25 AM

...i ja bih dodao, za pocetak, dok se igras raznim reverbima, nikad nemoj raditi na solo kanalu, vec u mixu. Posle idi na solo. Cudo jedno kako dobre solo stvari ocajno zvuce u mixu sa drugim kanalima.

idekius 01-02-2005 07:02 AM

Bravo Max!!!
Ovo sa impulsom sobe mi nije palo na pamet, a tako je logicno!!!

Zid 01-02-2005 07:57 AM

A moze li pomoci R1 iz Waves paketa,imas li sa njim iskustva i koliko je on ozbiljan u radu sa vokalima???

Max 01-02-2005 10:38 AM

Prvo i najvaznije .....nemojte stavljati mrezice na dinamicke mikrofone....oduzecete im taako potrebnu otvorenost koju ce te posle jako tesko nadoknaditi .....osim ako imate nesto fino kao Manley MP .....Jednostevno malo sklonite mikrofon pod uglom.....da vazduh ne ide direktno u njega....experimentisite sa uglovima.....tako mozete dobiti glas i koji je sa vise ili manje otvorenosti ....po zelji.... Ja cak izbegavam da koristim mrezicu i na kondenzatorima kad su intimne balade u pitanju jer....kad probate jedan i drugi take......videcete razliku ....

Ako promakne koji Pili B samo ga zkinite u editu na volume na tom mestu..... Mada ako poslusate zadnji Seal ov album ....niko i nije hteo nista da skida....

Sto se tice rooma ..bitno je da je impuls

eto toliko

Pozdrav

fipke 01-02-2005 10:06 PM

Quote:

Originally Posted by X-Dreamer
He,he,he!!!Odradi vokal u nekom WC-u ili Kupatilu. :lol: :wink:
Sala mala,ali mozda i upali.

hej ja sam to i radio. i da znas upalilo je, ali samo u tom jednom koje mi se svidelo... (malo kupatilo 3 sa 1,5) fini kratki slapback od plocica i to je to, pipno posle nisam efekte u mixu. 8)

kVu 02-02-2005 12:46 AM

Quote:

Bravo Max!!!
Ovo sa impulsom sobe mi nije palo na pamet, a tako je logicno!!!
Zar je moguce da ovo nisi primenjivao ? :) Depeche Mode - Ultra (qme)... Tu me uvek odusevi ona prva verzija od stvari "useless". KAKAV ROOM!

Quote:

Ako promakne koji Pili B samo ga zkinite u editu na volume na tom mestu..... Mada ako poslusate zadnji Seal ov album ....niko i nije hteo nista da skida....
ehhhhhhhhh sad... i ja bi isti mic ko seal :) a to sa novim albumom sam bas hteo da postavim pitanje u vezi tog Pljuvanja, tj. gde mu je mrezica... Totalno simpaticno i neocekivano zvuci. Novi trendovi, novi trendovi. :)

Max 02-02-2005 11:22 AM

Naravno .....potuno si u pravu .....postoji varijanta gde je Dave Pensado snimajuci Kristinu Agileru na baladi Beautiful ili tako nesto.....na kraju iskoristio vokal gde se bas jako cuje muzika iz njenih slusalica.......ali su se slozili da je i pored toga emocija iskrena i cista i da im to naj emotivnije zvuci .... i to su stavili na album....

.....a ona sve balade peva lezaci na ledjima .....tako ima snazniju emotivnost......ima logike ......

Pozdrav

Tiki the Boyler 02-02-2005 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by Max
.....a ona sve balade peva lezaci na ledjima .....tako ima snazniju emotivnost......ima logike ......

Volio bih je snimiti... :ike:

zmaj 02-02-2005 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Naravno .....potuno si u pravu .....postoji varijanta gde je Dave Pensado snimajuci Kristinu Agileru na baladi Beautiful ili tako nesto.....na kraju iskoristio vokal gde se bas jako cuje muzika iz njenih slusalica.......ali su se slozili da je i pored toga emocija iskrena i cista i da im to naj emotivnije zvuci .... i to su stavili na album....

Pozdrav

Ona moze da peva i okacena na plafon i to ce opet biti prava stvar :lol:

All times are GMT +1. The time now is 01:16 PM.