![]() |
imas ovde uporedni test Neumann/AKG/C1 studio project, pa skini *.mp3 da cujes. Znas sta, dobro on zvuci za kucnu varijantu, cak i vise od toga, ali problemi nastaju u mixu. Oggy je bio dobro primetio, a i ja sam se uverio: dobro se cuje dok je solo, cim ga stavis u mix, kanal koji je njime radjen (vokal na primer) raspline se, nestane...
Jos jednom, odlicno zvuci za home recording. @zvincic: ako se razmisljas samo o Rode vs. Behringer.... Rode uzimaj bez razmisljanja. Audio Technica AT serija 30 je dosta jeftina a zaista dobra. Oni su ti tranzistori i poprilicno neutralni, mada ako ne koristis neki lampaski mic preamp, onda uzmi Rode, jer je tube i daje masnocu. Kad bi imao tube preamp, onda bi AT bila idealna za tebe |
Quote:
a gledao sam samo behringera jer od budgeta imam jedno 1800 kn za mikrofon i iz toga zelim izvuci sta bolje. bas gledam malo ponudu AT 30 serije i opet mi izlaze iz budgeta :/ sve se meni i ovako cini da ce za pocetak ipak biti rode nt1a pa cemo dalje polako ;) |
I sam sam se iznenadio kad sam jednom prilikom nesto radio s Behringher-ovim mikrofonom, s obzirom na cenu to je odlican mikrofon.
Ja u principu ne volim behringher ali ovde ipak pravim izuzetak. Nemoj me pogresno shvatiti i rode je odlican mic za te pare ali ti B-2 nudi opciju koja moze biti veoma korisna ako usnimavas razlicite stvari a to je izbor kako mikrofon hvata zvuk. Tri opcije: srcasta , ceo krug i osmica. Takodje se secam ali iz nekog review-a da nisu bili odusevljeni totalno sa NT1 A, nesto oko vokala al sad vadim iz malog mozga (a i to je review) Mislim da bi moj izbor bio B-2 pro ipak. |
Da stvarno...
evo ja sam probao, doduse B1, i Rode NT1 (ne A) i prednost bih tao Behringeru... |
e, sad me opet bacate u dilemu :)
da barem mogu usporedit ta dva mikrofona side by side... doduse, prijatelj ima nt3 sa manjom dijafragmom i meni zvuci ok...cak i vokal snimljen preko njega... ako nt1a zvuci dobro kao on...nema dileme :) |
Nt3 je drugaciji mikrofon od NT1 u samoj postavci stvari i nameni, svejedno
koji god uzeo od ta dva oko kojih se dvoumis neces puno pogresiti. A ako su ti pare problem mozes slobodno uzeti i Behringer B-1. On je oko 100 evra i odlicno radi. |
Quote:
samo sam htio naglasiti da je meni vokal snimljen preko tog mikrofona dobro zvucao :) sto ce rec da vjerovatno jos imam slabo istrenirano uho :lol: Quote:
e sad neki kazu nikako behringer, neki kazu samo behringer, neki kazu svejedno :) Kako bi braca Allman rekli, Who to believe? :) |
da... ovaj Rode nije tube :oops:
evo, ja sam danas direktno uporedio ova 2 modela, da bi ti mogao biti koristan: hm.... pa neces pogresiti ni u jednom slucaju. Za neki home recording, mozes biti miran: svi su u pravu. Moj definitivni savet: uzmi bilo koji. Hteo sam da radim neki test, sa skupim preampima, i odjednom sam se lupio po celu :D uzimaj bilo koji. Za tvoju opremu, bice dobrodosli. Pozdrav! |
U toj klasi - totalno nebitno koji! Ja bih uzeo B1 zbog koferceta, koje je totalno simpa!
Ako ti se ne zuri, provozaj se do BL kada prestane snijeg, pa cemo da testiramo sve po redu! I usput da u finalnom miksu cujes gitare na B1, vokale na NT3 i sta jos hoces... A poslije mozemo na cevape! (E tu je vec problem odabrati!!! :o ) |
Nisam hteo da se uplicem u ovu raspravu, jer ne zelim da ispadne da hvalim svoj mic, a pogotovu sto znam da postoje puuuuunnnooo bolji, ali veruj, B2 zavrsava posao... Za Rode NT1 neznam, ali ne sumnjam da je i on O.K.
Ja sam sa B2 odradio preko 20 pesama i meni licno se svidja kako sa njim moze da se odradi vocal. Puretu se dopalo kako zvuci glas u pesmi "Sveti Nikola" - Kerber, Ivanu se ,koliko sam primetio, dopalo kako zvuce glasovi u par stvari koje sam mu pustio... Naravno da su znatno skuplji mic-ovi bolji, ali B2 ako ga lepo podesis pri snimanju i ako nakon snimanja lepo obradis traku, radi posao... |
All times are GMT +1. The time now is 02:49 PM. |