![]() |
He, he, ...
To je Combo sister sound ili ?ta sli?no. ?tos je pokriti razna frekventna podru?ja i to tako da do izra?aja do?u upravo vokali, odn. o?ito je bila ?elja da orguljice i vokali nemaju nekih dodirnih ta?aka u freq. Stvar ukusa. ?ta da ljudi stave irski vergl?:wink:
|
A jel' treba nekome Lesli?! Mislim ako bas hocete takav zvuk?
|
Tiki, jel mislis na plugin Leslija? Jel' to nesto kvaliteta kao ono na B4?
|
Da ne bude zabune - mislim na pravog veelikog Leslija!
Ko ima karavan, moze ga preuzeti... :lol: |
Sto Tiki rece nema sta koliko ja vidim frekvencijski opseg postoji i do 20khz stim da je u drasticnoj degresiji. Recimo 10khz je -10db itd. nema sta takva produkcija
|
E, pravi lesli. Nekad mi je to bio dio opreme. Kada odem u BG da obidjem neke svoje, na jednom mjestu ima Hammond i njegov originalni lesli, pa uvijek malo ocejfim. Kad bi bio neki fx plugin da se moze primjeniti na zvuke orgulja, mislim da bilo veoma lijepo. Dotle, zadovoljavam se onim na B4, sto i nije lose, ili onim sto je postavljeno u definiciji zvukova orgulja na drugim instrumentima. :)
|
Ako zelis da kupis pravi B3 javi se... Moj prijatelj ga prodaje...
|
Ne bih - ne uklapa mi se u koncept daljnjeg rada u muzici. Ipak hvala za ponudu. :D
|
Quote:
I gle cuda, na tom koncertu je ekipa koja je ispjevala ono sto sam istakao kao primjer. I uzivo zvuce o.k. A onaj bass pjevac (remorker kao sto kaze Enzomat) je tek iznenadjenje. Bar za mene. Cova je visok metar i zilet, ima oko 40 do 45 kilograma i oko 70 godina. Manje nema sigurno. Odakle li samo izlazi tih sitno Hz? |
Mozda posti tri dana pred svirku...
Da prosiri rezonator! :lol: |
All times are GMT +1. The time now is 06:48 AM. |