Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Revolver Studio, iz temelja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38483)

quake2 22-02-2012 09:32 PM

Re: Revolver Studio, iz temelja

1 Attachment(s)
....

quake2 22-02-2012 09:37 PM

1 Attachment(s)
Poceli smo i zadnji zid,gotov ce biti sutra...

grada27 23-02-2012 08:29 PM

Vidim da si isao sa tvrdom podlogom oko zvucnika osb, to je ok? Meni je mala rezija pa sam mozda zato dobio savete da ne stavljam nista tvrdo oko zvucnika, moj utisak je da su basovi sada naglaseni.Sta mislis da li je ok na master sini u tom slucaju malo spustiti basove posto mi se ne ceprka nista oko skretnice ili se jednostavno navici na takav saund? inace koliko vidim bice to odlican prostor za rad, svaka cast na hraprosti i istrajnosti samo napred!

pozz
Grada

quake2 23-02-2012 11:07 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 323642)
Vidim da si isao sa tvrdom podlogom oko zvucnika osb, to je ok?

Ok je.Osb je svega 9mm debljine i denfovace ga azmafon.Basovima je to i dalje "meka" podloga:),a visoki ionako nemaju takvu disperziju da bi svirali i unazad:wink:.Svakako na frekventnoj karakteristici zvucnika postoji tacka od koje zvucnik pocinje da svira i unazad ,kod mene je dosta niska(KEF,stara skola....i ne vole prve refleksije:)).Bass drajveri su radjeni u push pull sistemu, sto pored nekih drugih stvari izmedju ostalog utice da su frekvencije koje sviraju omnisferno dosta nisko...verujem dosta nize od onoga sto bi OSB od 9mm radikalno zaustavio i napravio bilo kakvu pometnju.

Quote:

Meni je mala rezija pa sam mozda zato dobio savete da ne stavljam nista tvrdo oko zvucnika

Mislim da si taj savet dobio najvise zbog toga jer stvari kada je sofit bilo meki ili tvrdi u pitanju znaju drasticno da se zakomplikuju,pa su ti samo predlozili najbezbedniju varijantu (kada izuzmemo betonski prednji zid i ipak intervenciju na skretnici)...pratim redovno tvoj thread i tako mi je to tada izgledalo.Usput da ti cestitam za difuzore koje si napravio,ne stigoh....i tesko da bih imao strpljenja da napravim takvu stvarcicu...a izgledaju odlicno i verujem odlicno i rade.

Quote:

moj utisak je da su basovi sada naglaseni.

Moguce...a mozda i zvucnik tek sada svira deo onoga sto je predvidjeno da svira.U svakom slucaju je najbitnije koliko ce tebi takav zvuk prijati za rad i pomagati da radis dobre mixeve.Bitno je da se prijatno osecas radeci,da cujes detalje,imas dobru stereo sliku,korektan rt60 faktor...a sto linearnija frekventna karakteristika je po meni samo stvar ukusa,navike i prilagodljivosti.....sem kada imas pikove od po npm 25db,to je vec nesto drugo i ne verujem da imas za toliko jaci bas po ovome sto si mi rekao.

Quote:

Sta mislis da li je ok na master sini u tom slucaju malo spustiti basove posto mi se ne ceprka nista oko skretnice ili se jednostavno navici na takav saund?

Ako su basovi dobro definisani i ne muljaju nista po ostalom frekventnom opsegu, ja tu barem jedno vreme ne bih ni slucajno nista dirao,vec bih sacekao da cujem kako ce sve to uvetu da legne kroz neko vreme.U sustini bih na tvome mestu svakako sem u situaciji da se problemi odmah i jasno cuju svakako sacekao.Potrebno je neko vreme da bi mozak jasno razlucio sta mu u gomili zvucnih promena prija a sta ne.Ti bi eq pretpostavljam na masteru stavio samo u slusanju?....moze i to da pomogne ali nije resenje.Obicno ljudi lose reaguju na opusten i muljav bas a tu eq u akustici ne pomaze.Mislim da kod tebe ima jos prostora da se akusticki intervenise ali najbolje da sacekas jos malo,najmanji ce problem biti ako je bass samo malo jaci nego sto si ocekivao i na to ces se brzo navici,cak sta vise mozda ti se to i vrlo svidi:),ja takodje ocekujem vise basa nego do sada u svojoj reziji i tako je tretiram.

Quote:

inace koliko vidim bice to odlican prostor za rad, svaka cast na hraprosti i istrajnosti samo napred!

pozz
Grada

Hvala puno Grado,s tvoje tastature u bozije usi:).Pozzzz

quake2 24-02-2012 08:03 PM

4 Attachment(s)
Konstrukcija zadnjeg zida je gotova...

quake2 24-02-2012 08:26 PM

2 Attachment(s)
Superchunkovi na bocnim zidovima su ujedno i drzaci halogene rasvete:)...treba da se napune azmafonom i treba da se izbuse rupe za halogenke.

quake2 24-02-2012 08:30 PM

1 Attachment(s)
U celu konstrukciju zadnjeg zida ide 50cm azmafona...lagano punimo,malo po malo:)

quake2 24-02-2012 08:33 PM

2 Attachment(s)
Donji deo zadnjeg dela rezije smo zatvorili u brodski pod...to je izmedju ostalog dobro i zato sto bi tu kad tad nego udario nogom,slucajno naravno:-),ali dovoljan razlog da se konstrukcija rasklapa i popravlja pokvareno.Dobra akustika je bitna koliko i ekonomicnost studija i opustena i kreativna atmosfera....i naravno,ponovicu i hiljaditi put ako treba....zdravlje:-)....zato je svuda azmafon a ne kamena vuna koja ostade zarobljena u krovnoj konstrukciji....jadna:-).

quake2 24-02-2012 08:35 PM

Montiran je i jedan od dva multikora u drum room-u.

quake2 24-02-2012 08:37 PM

1 Attachment(s)
Toliko za danas,sutra u nove pobede:wink:.

All times are GMT +1. The time now is 06:33 PM.