![]() |
Re: Novi prostor, akustika?
3 Attachment(s)
OK, onda IPAK necu ici na hard nego na normal :( :da:
Jos po neko pitanje u vezi QRDude... u ovom slucaju sam stavio da je PN 13, nisam siguran da cu bas TAJ praviti ali to i nije toliko bitno za sad. Kad saznam dimenzije, i gde sve treba da ih stavim i koliko cu ih staviti, onda cu odluciti koji ce PN da bude. Attachment 9865 Attachment 9866 Attachment 9867 Oko izrade: Jasno, ima 13 letvica razlicite duzine (ok, 12, jedna je 0cm), preciznost je u milimetar, ok. Jel moguce da negde u programu propustam sirinu/duzinu (a/b) ovih letvica. Znam da smo ranije spominjali 5x5 cm. Jel to neki standard ili to nije TOLIKO bitno pa je reseno da se koristi ta dimenzija? Ili ipak to ne vidim u programu? |
Pogledaj prvu sličicu odnosno GUI gdje unosi? "Number of Wells", "Design frequency in Hz" itd. ... posve na desnoj strani ima? "Auto Well Width in mm" - to je to.
Priporučljiv minimum "Well-a" je 25mm. |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Video sam u Mike Vale projektu (koji mi se neverovatno svidja, SVE osim eventualno crvenog zida :D ) da su difuzori uglavnom u zadnjem delu tj. iza mixMan-a na plafonu, zadnjem zidu i levo i desno. Ja bi stavio 2 komada na taj zadnji zid, ispod ova dva apsorbera tako da ostane mesta za jos jedan apsorber izmedju njih. Nacrtacu to pa cete videti. @Boggy, ima i ta varijanta, definitivno :D |
1 Attachment(s)
Htedoh za buducu izgradnju jedno podpitanjce da postavim. Apsorberi, jel one "rupice" ili "rupe" sa strane po ramovima imaju neku ulogu ili bi tu trebalo jednostavno da bude prostora da vazduh prodje?
Razmisljao sam jer je najveci PAIN uraditi te rupe, a mozda bi moglo ovako, samo da se isece? Attachment 9868 Odvratno sam nacrtao, BAS BAS na brzaka, ali vidite po ovoj gornjoj stranici na sta mislim? |
Ma kad su absorberi nekih limitirajučih dimenzija obod predstavlja dobar procenat dodatne absorpcione površine i usto iz istog uloženog materijala.
Pazi samo da ne porušiš konstrukcijsku jakost ramova inače takve rupe so ok. Malko testiraj, brzo češ dobiti feeling:) |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Evo nacrtao sam od prilike, nije nacentrirano 100% tacno na crtezu.
Attachment 9940 Sad sam hteo da priupitam posto cu verovatno sutra krenuti da pravim ove difuzore. Video sam u "Mike Vale" temi da su tamo difuzori postavljani pozadi bez apsorbera iza (ali to se secam da smo diskutovali i da boggy preporucuje apsorber iza difuzora zbog sto boljek iskoriscenja vec malog prostora) tako da cu ja postaviti 10cm vune iza difuzora... Video sam da postoje i difuzori na plafonu? Jel meni to potrebno? Msm. kad vec secem drvo da secem za vise komada? Ili bi to trebalo za slucaj da se radi o vecoj prostoriji? jedno off topic pitanje: Jel zna neko koji je ono sistem monitora kod Mike-a u studiju? |
Mike Vale ima u sredini absorbere, dovoljno je za takvu sobu, dosta je velika (volumen skoro 100m3).
http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=225 Manje su prostorije, više vratolomija je potrebno:) To što Boggy kaže; absorber izza difuzora je odličan savet! Na kratko: nije loše da imaš difuzore i na plafonu, da. Monitoring: Quested VH3208 passive + 2 Quested Sub-a sa integriranim pojačivačima (zaboravio oznake a na Quested stranici nemaju info oko tog proizvoda), možeš da ga pitaš koji model je tačno. |
All times are GMT +1. The time now is 03:37 AM. |